TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=481)
-   -   The Sims 4 - problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67260)

malina1901 28.09.2014 15:12

Odp: The Sims 4 - problemy z grą

U mnie pojawił się do tej pory jeden problem i to dziś, wczoraj się to nie działo. Mianowicie kiedy mój sim poznaje znajomych nie zapisują się oni na tej liście z której potem można do nich zadzwonić czy wysłać smsa. Nawet kiedy spędzą ze sobą cały dzień nie mogę z nimi mieć żadnego innego kontaktu bo ich nie mam na liście znajomych. Mam tylko 4 osoby i tak jakby więcej się już nie dało pomimo wolnych okienek...nie wiem co się dzieje

koko_sowa 02.10.2014 16:01

Cześć, czołem :)
Trafiłam i tutaj.
Podejrzewam, że u mnie akurat problemu z grą nie ma, tylko ze sprzętem, ale szukam rozwiania moich wątpliwości (albo czegoś w tym rodzaju ;) ).
Otóż gra się pojawiła, zainstalowała i uruchamiała. Problem w tym, że się nie włącza, tylko pojawia się komunikat, że
Program the sims 4 został zamknięty
a w szczegółach znajduję błąd
igd10umd32.dll_unloaded

I teraz: podejrzewam, że na tą wypasioną grę albo mam za słaby procesor (Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7300) albo grafika (pokazuje mi 64mb ram) leży. I to jest na wymaganiach minimalnych.

I teraz zgaduję, że jedyne co mogę zrobić to zainwestować w nowy sprzęt (albo jakoś podrasować ten co mam), dobrze myślę, czy jednak jest jeszcze jakaś szansa dla mojego związku z simsiakami?

FresH 03.10.2014 14:40

Od pewnego czasu mam tak, że simowie przy robieniu jakiejś czynności się zawieszają i wykonują dane polecenie przez 2-3 simowe godziny, a później czas się cofa do stanu początkowego. Nie wiem czy ktoś mnie zrozumiał, ale może ktoś miał podobny problem i wie czego może być to przyczyna? helpnijcie mnie, bo strasznie irytujący ten bug. :/

Simsowa5 04.10.2014 11:37

Wie ktoś może skąd pobrać tą nową aktualizację, z jakiś stron, bo nie mogę z origina bo jest płatna :(

Lubie 04.10.2014 11:38

Cytat:

Napisał Simsowa5 (Post 1835208)
Wie ktoś może skąd pobrać tą nową aktualizację, z jakiś stron, bo nie mogę z origina bo jest płatna :(

słucham? Płatna aktualizacja gry? Aktualizacja jest całkowicie darmowa.

NaNiKo 04.10.2014 13:11

Może gra jest płatna :D?
*Ale już na Originie są na nią promocje (nadal więcej niż w empiku po obniżeniu ceny :<), na Boże Narodzenie może będzie za połowę ceny ]:>*

Coco 04.10.2014 13:12

Cytat:

Napisał Simsowa5 (Post 1835208)

a o jaką aktualizację ci chodzi? o tą z duchami czy do cyfrowej edycji
bo ta druga chyba kosztuje około 44zł

Simsowa5 04.10.2014 16:15

O tą z duchami, być może pomyliłam z tą do edycji cyfrowej, ale jeżeli klikam na aktualizacje, nic się nie dzieje, a w grze duchów dalej nie ma.

Maczuga Herkulesa 07.10.2014 19:21

Cytat:

Napisał malina1901 (Post 1834544)
U mnie pojawił się do tej pory jeden problem i to dziś, wczoraj się to nie działo. Mianowicie kiedy mój sim poznaje znajomych nie zapisują się oni na tej liście z której potem można do nich zadzwonić czy wysłać smsa. Nawet kiedy spędzą ze sobą cały dzień nie mogę z nimi mieć żadnego innego kontaktu bo ich nie mam na liście znajomych. Mam tylko 4 osoby i tak jakby więcej się już nie dało pomimo wolnych okienek...nie wiem co się dzieje

Dzisiaj zauważyłam, że mam to samo ;/ Pewnie jakiś błąd po ostatniej aktualizacji...

silosatomowy 09.10.2014 11:57

bug, powinien być jakiś upek na dniach :) z resztą wydawcą jest EA to co ty chcesz, oni jako pełne wersje wydajo wersje beta a potem ją poprawiają. Prawie jak Early Acces na steamie - tylko tam wprost Ci o tym mówią

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:46.