TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Lida 29.06.2009 10:07

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał LukaszLozinski (Post 1060738)
Aaaa! Przestańcie pisać takie rzeczy... Trzeba się trochę postarać, a nie od razu kodów używać i oszukiwać ;)

Żeby stworzyć związek trzeba w rozmowach używać przez jakiś czas różnych interakcji z gałęzi Romantyczne (czy jak ona się tam nazywa)... Później w kolejności pojawiają się opcje Stały związek -> Oświadczyny -> Ślub... Po drodze jest też gdzieś opcja Wprowadź się.

Nie zawsze.

Moje simy nie miały takiej opcji mimo że mieli już 2 dzieci. Opcja stałego związku pojawiła się dopiero jak zmieniłam simce cechę charakteru na romantyczną... :|

LukaszLozinski 29.06.2009 10:14

Cytat:

Napisał Lida (Post 1060750)
Nie zawsze.

Moje simy nie miały takiej opcji mimo że mieli już 2 dzieci. Opcja stałego związku pojawiła się dopiero jak zmieniłam simce cechę charakteru na romantyczną... :|

Na 100% Sim nie musi być Romantykiem, a wręcz może mieć cechę Unika zobowiązań lub Samotnika, a mimo to są te opcje. Były już gdzieś na forum takie przykłady opisywane. Proponuję też w rozmowie sprawdzać czy Sim jest singlem, to bardzo często blokuje możliwości zawarcia związku.

Ja u siebie nie miałem, żadnych problemów z połączeniem Simów, a żaden nie jest romantykiem, ani nic z podobnych. Potrzeba jedynie odrobiny cierpliwości i nie można się spodziewać, że to się stanie w jeden dzień. Niech się najpierw zaprzyjaźnią, itd...

Chryzantem Złocisty 29.06.2009 10:14

U mojej simki za to nie ma opcji zaręczyn,tylko od razu ślub.

Lida 29.06.2009 10:20

Cytat:

Napisał LukaszLozinski (Post 1060763)
Potrzeba jedynie odrobiny cierpliwości i nie można się spodziewać, że to się stanie w jeden dzień. Niech się najpierw zaprzyjaźnią, itd...

Skoro mieli dwoje dzieci to chyba znaczy że używałam dużo romantycznych interakcji prawda? ;) mieszkali razem ponad 15 simowych dni, codziennie próbowałam ich ożenić, więc nie wmawiaj mi że jestem niecierpliwa lub też nie zaprzyjaźnili się dostatecznie ;) Po modyfikacji cech opcja od razu się pojawiła więc może to jakiś błąd? :|

LukaszLozinski 29.06.2009 10:23

Cytat:

Napisał Lida (Post 1060769)
Skoro mieli dwoje dzieci to chyba znaczy że używałam dużo romantycznych interakcji prawda? ;) mieszkali razem ponad 15 simowych dni, codziennie próbowałam ich ożenić, więc nie wmawiaj mi że jestem niecierpliwa lub też nie zaprzyjaźnili się dostatecznie ;) Po modyfikacji cech opcja od razu się pojawiła więc może to jakiś błąd? :|

Błędem bym tego nie nazywał... ale, hmmm, jest to zastanawiające... Aż spróbuję sobie zrobić dwa simy jak najmocniej stroniące od związków, gburowate, nielubiące dzieci i tym podobne i zeswatać je :D Może to być ciekawy eksperyment :D

tusiaaa3 29.06.2009 10:33

nie wiem co jest grane i przez co to.. zainstalowałam nową aktualizację, bo pokazała się jak grę włączałam i jak wczytuje grę to mnie z niej wywala ;/ i dupa..

Levkoni 29.06.2009 10:51

Cytat:

Napisał Lida (Post 1060769)

Opcja postaraj się o dziecko pojawia się wcześniej, niż zaręczyny, czy ślub, więc dla tego miałaś najpierw taką opcję. A po drugie, to zauważyłem, że nie pojawi się opcja zaręczyn lub ślubu jeśli w okienku rozmowy po lewej stronie na górze nie pojawi się komunikat, że "sim X uważa, że sim Y jest flirciarzem... :P

Lida 29.06.2009 11:06

Cytat:

Napisał theground (Post 1060798)
A po drugie, to zauważyłem, że nie pojawi się opcja zaręczyn lub ślubu jeśli w okienku rozmowy po lewej stronie na górze nie pojawi się komunikat, że "sim X uważa, że sim Y jest flirciarzem... :P

Oj, chyba nie o to chodzi. Simka ma cechę flirciara więc komunikat się pojawiał :P

dobra, nie o tym temat.

bouffe 30.06.2009 12:34

A ja mam pytanie, czy te punkty ze store kiedyś wygasną (stracą ważność) ?
Bo swoją grę mam już od tygodnia, ale jeszcze jej nie zarejestrowałam, jednakże chciałabym wiedzieć, czy jakbym, na przykład, zarejestrowała się w następnym tygodniu, to miałabym te punkty?

Aguncja 30.06.2009 14:09

Dziękuję za odpowiedź.

Owady można oddać do instytutu a kamienie? Czy można je sprzedać tylko w trybie kupowania? Czy u was w grze butelka dla dzieci ma przezroczystą końcówkę(przy smoczku)?:P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:22.