TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Levkoni 01.07.2009 15:11

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał Kubek (Post 1062494)
niestety nie ma, czyli już nie odzyskam pomnika ?

mam znów ten sam problem, gdy zginął mi ten syn i jego żona, to ich synem groby postawiłem na cmentarzu. Potem gdy edytowałem miasto (cmentarz - by postawić płotki etc.) nagrobków nie było i nie ma.

czyli też straciłem ? :{

Nie nie straciłeś. Oczywiście, ojca nagrobka pewnie już nie odzyskasz, chociaż teoretycznie jest on ciągle w mauzoleum, tylko tyle, że aby go stamtąd wyciągnąć, należy po pierwsze przyjaźnić się ze zmarłym, a po drugie musisz grać rodziną, w której jest przyjaciel zmarłego. Taki głupi... chyba błąd bo nie wieże, że twórcy zrobili to specjalnie. A nagrobki z cmentarza zniknęły bo to również jakieś niewytłumaczalne zjawisko (panowie z Maxisa...) dla tego, bo edytowałeś cmentarz. Wtedy wszystkie nagrobki umieszczone przez Ciebie wracają do wyposażenia rodziny, więc te powinny być w plecaku sima, ewentualnie w ekwipunku rodziny, nie pamiętam. A jako mały trik, co zrobić, żeby mieć nagrobki simów, których nie jesteś przyjacielem polecę Ci coś takiego: jeśli umrze Ci jakiś sim np. ten ojciec właśnie, to zapisz grę. Wyjdź do menu głównego i wczytaj ostatni zapis, kiedy żył owy nieszczęśnik (lepiej robić dużo zapisów gry, choćby i z powodu znikania rodzin, ja mam po 10 dla każdego miasta). W tym zapisie wejdź wprowadź jakiegoś samotnego sima do tego ojca, uśmierć ojca w sposób, jakim umarł (jeśli ze starości to kodem cheatsenabled true), a następnie schowaj nagrobek do wyposażenia rodziny lub sima i umieść kopię rodziny w schowku. Gry nie zapisuj, bo to co w schowku i tak się samo zapisuje. Potem tylko wprowadź tego gościa do miasta w Twoim oryginalnym zapisie gry, wyjmij nagrobek z wyposażenia i na cmentarz z nim :) To nie jest trudne, tylko wydaje się skomplikowane, bo dużo czynności, ale to proste :)

Cytat:

Napisał okruszek (Post 1062681)
Mam juz dosc tej 3-ki.Gra jest zrobiona na "odwal sie" .Stracilam cala pierwsza rodzine, nigdzie jej nie ma a im wiecej rodzin, ktorymi sie gra tym wiecej problemow. Teraz znikl mi niemowlak. Łózeczko stoi ,niemowlaka nie ma a tylko na dwa dni (simowe) przelaczylam sie na rodzine "Samotne Matki".Dzieje mi sie tak po zainstalowaniu patcha ,ktory powinien pomoc a chyba juz calkiem cos poplatali.
Ręce juz mi opadaja :(
Jest jakis sposob na granie kilkoma rodzinami czy dośmiertnie muszę grac jedną??

Słuchaj ten błąd po prostu raz jest raz go nie ma. Ja się wkurzyłem, stworzyłem nową grę i w tej nowej "planszy" nie mam takich cyrków. Czasem wyprowadzi się jakaś rodzina, ale to co innego, bo po tym pokazuje się komunikat w gazecie, że się wyprowadziła rodzina. Jeśli lubiłem tą rodzinę, to cofam się do ostatniego zapisu i ją przenoszę z powrotem. Możesz spróbować tworzyć nowe "plansze" aż problem zniknie. A swoją rodzinkę jak Ci jej szkoda przenieś na nową grę. I miej dużo plików zapisów, ja mam 10 i to jest moim zdaniem optymalne wyjście. :)

Searle 01.07.2009 17:03

Ja grałam kiedyś tylko jedną rodzina i ona tez mi zniknęła.
Teraz zawsze po grze przenoszę folder The Sims 3 z Moich Dokumentów w bezpieczne miejsce, by w razie czego go potem podmienić.

vezi 01.07.2009 19:25

przeciez automatycznie robia ci sie kopie zapasowe to po jakiego grzyba przenosic folder ?

Emiko1806 01.07.2009 19:57

Czy jest jakiś inny sposób na wysłanie komuś sima, niż tylko przez zapakowanie do giełdy wymiany? Mogę ściągać, ale nie wysyłać. >.< Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Nie jestem pewna, czy to, co wpakowałam na chomika zadziała. http://chomikuj.pl/Emi1806/Sims3/simy

Szynszyl 01.07.2009 20:48

Z tego co wiem, wystarczy skopiowanie odpowiedniego pliku ze spakowanym simem z folderu:
Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3\SavedSims :P
Na drugim komputerze plik trzeba umieścić w tym samym miejscu.

Ilona 01.07.2009 21:01

przeciez mozesz tutaj na forum wrzucic do pobrania

nasze dziela znaduja sie w katalogu export

Aguncja 01.07.2009 21:43

Hej! Czy komuś się zdarzyło, że gra się nagle wyłączyła? Cały zapis poszedł w pizduuu! Gracie sobie i pyk... i macie przed sobą pulpit. Wkurza mnie ta gra

claudia_o 01.07.2009 21:57

Mi też się tak raz zdarzyło... strasznie to jest wkurzające... :(

Aguncja 01.07.2009 23:09

Zdaje się że moja wersja jest nie kompletna... bo u Was nastolatki mogą nosić zegarki albo w piżamach jest do wyboru zwykła podkoszulka z krótkim rękawkiem?

ddo bwayo 01.07.2009 23:42

Nie wiem czy to było już pisane czy nie, ale zastanawia mnie czy ciąża może nie przebiec dobrze?:| Zawsze po porodzie mam 'ciąża przebiegła dobrze.. bla bla bla'?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:29.