TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59032)

ABC3003 12.07.2013 20:49

Odp: Pytania i odpowiedzi

Bo jutro zamierzam zainstalować NzTŚ. Jeśli błąd nie zniknie, to spróbuję reinstalować Karierę. Napiszę jak poszło. ;)

redmoon 14.07.2013 08:15

Mam potwornie wnerwiający problem. Po upłynięciu jakiejś minuty od uruchomienia launchera wyskakuje mi komunikat "Działanie aplikacji zostało zakłócone" lub coś podobnego, w każdym razie w tym komunkikacie mam 3 opcje : "Wyślij raport o błędach", "Nie wysyłaj raportu" i "Debuguj". Jak kliknę ostatnią opcję to launcher działa jakieś 10 sek. i pokazuje mi się znów ten komunikat, ale bez opcji "Debuguj". Z uruchamianiem gry nie ma problemów. Problem staje się naprawdę wkurzający gdy próbuję zainstalować coś ze Store lub Giełdy Wymiany, bo wywala mnie kiedy obiekt się ściąga i kiedy ponownie uruchamiam launchera muszę go ściągać od początku. Na błąd nie mają wpływu packages. Treść komunikatu nie jest dokładnie przytoczona, ale powinniście (chociażby po opcjach) domyślić się o co mi chodzi.

scavo 14.07.2013 09:27

Próbowałem reinstalacji ? To zawsze pomaga ;)

Mamełe 14.07.2013 16:59

Cytat:

Napisał Nostradamus (Post 1733381)
Mam potwornie wnerwiający problem. Po upłynięciu jakiejś minuty od uruchomienia launchera wyskakuje mi komunikat "Działanie aplikacji zostało zakłócone" lub coś podobnego, w każdym razie w tym komunkikacie mam 3 opcje : "Wyślij raport o błędach", "Nie wysyłaj raportu" i "Debuguj". Jak kliknę ostatnią opcję to launcher działa jakieś 10 sek. i pokazuje mi się znów ten komunikat, ale bez opcji "Debuguj". Z uruchamianiem gry nie ma problemów. Problem staje się naprawdę wkurzający gdy próbuję zainstalować coś ze Store lub Giełdy Wymiany, bo wywala mnie kiedy obiekt się ściąga i kiedy ponownie uruchamiam launchera muszę go ściągać od początku. Na błąd nie mają wpływu packages. Treść komunikatu nie jest dokładnie przytoczona, ale powinniście (chociażby po opcjach) domyślić się o co mi chodzi.

Masz najnowszą wersje origin? U mnie przeszlo po aktualizacji origina.

Ziqu 14.07.2013 19:27

A ja mam problem kiedy chcę zmienić aktywną rodzinę.
Mam np. Romka Nowaka ale chcę grać Jankiem Kowalskim i kiedy wchodzę w Kowalskiego to cały czas na panelu mam Nowaka :(
Albo kiedy grałam w innym świecie, simka znikła, potem pojawiła się z powrotem, niestety jakaś zresetowana, była po pierwszym semestrze studiów a teraz nie ma po tym śladu, znajomości też się zmieniły i pojawili się jacyś obcy simowie :(
Czy ktoś wie o co chodzi?

Mamełe 14.07.2013 22:30

Cytat:

Napisał Ziqu (Post 1733562)
A ja mam problem kiedy chcę zmienić aktywną rodzinę.
Mam np. Romka Nowaka ale chcę grać Jankiem Kowalskim i kiedy wchodzę w Kowalskiego to cały czas na panelu mam Nowaka :(
Albo kiedy grałam w innym świecie, simka znikła, potem pojawiła się z powrotem, niestety jakaś zresetowana, była po pierwszym semestrze studiów a teraz nie ma po tym śladu, znajomości też się zmieniły i pojawili się jacyś obcy simowie :(
Czy ktoś wie o co chodzi?

A masz tę simkę zapisaną w skrzyni rodzin? To może być klon. Ja nie trzymam swoich rodzin w skrzyni właśnie dlatego, że czasem gra sama sobie wrzuca je do gry.

Ziqu 14.07.2013 22:56

Cytat:

Napisał Mamełe (Post 1733686)
A masz tę simkę zapisaną w skrzyni rodzin? To może być klon. Ja nie trzymam swoich rodzin w skrzyni właśnie dlatego, że czasem gra sama sobie wrzuca je do gry.

Wątpie, bo mieszka na tej samej parceli. Skasowałam tą grę, odinstalowałam Sudenckie życie, bo to jest dodatek koszmar i na razie jest w porządku

justinea4 15.07.2013 00:55

Ostatnio przeniosłam się na nowego laptopa i pojawił się u mnie problem z rozdzielczością. Otóż moi Simiowie są strasznie rozciągnięci i "skróceni". Najchudszy Sim wygląda co najmniej na średnio puszystego, nie wspomnę już o grubszym ... Grafika też nie wygląda najlepiej na krawędziach przedmiotów... Ktoś może wie jak to poprawić? (Rozdzielczość ekranu komputera mam ustawioną na 1366 x 768)

scavo 15.07.2013 10:10

Wejdź w ustawienia w grze i zmień rozdzielczość ekranu na taką jaka Ci pasuje.

redmoon 15.07.2013 13:49

@scavo - próbowałem kilka razy ale nic
@Mamłe - spróbuję, ale wątpie, żeby pomogło
EDIT : Jednak aktualizacja pomogła. Dziękj za pomoc.u

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:00.