![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra
Hm, nie wiem, zerknęłam w ustawienia obu kart i nic mądrego nie wymyśliłam :D
Trudno, widać powrót do przeszłości nie jest mi dany :P Może się skuszę i zrobię reinstalkę, ale średnio chce mi się znowu bawić ze wszystkimi dodatkami i akcesoriami... edit: A może ktoś zechce mi przesłać swoje ustawienia grafiki? Bo może za bardzo namieszałam w tym pliku (chociaż robiłam według instrukcji). |
Orientuje się ktoś może w tych zapisach? Chciałabym usunąć ostatni zapis, nie całość, tylko jeden zapis, da się tak? Czy trzeba usunąć całość i zacząć od nowa? :/
|
Co rozumiesz przez zapis?
|
Chodzi mi o save'y. Nie potrzebnie zapisałam grę i chciałabym to jakoś cofnąć ;_; Da się tak?
|
A co wg Ciebie zalicza się do save'ów?
W przypadku gry The Sims 2 gracze używają innej terminologii. Jeśli masz kopię zapasową folderu Neighbourhoods, to da się. Jeśli grasz w eaxisowym otoczeniu, to można je zresetować. A jeśli nic z tych rzeczy, to przepadło. Czasami za pomocą modów da się odwrócić skutki ewentualnych katastrof :P |
Chciałabym zresetować sobie Miłowo i zacząć od nowa. Tak jak pisałaś w innym temacie, że można je znaleźć tu C:\Program Files\EA GAMES\The Sims 2\TSData\Res\UserData\Neighborhoods i po prostu zamienić z starym. Niestety ja w folderze ''Program Files'', nie mam ''EA Games'' i pytanie gdzie to się znajduje..
|
Może być w Pliki programów albo na innej partycji. Zależy gdzie instalowałaś grę...
|
Okey znalazłam było tu D:\Program Files (x86)\EA GAMES\The Sims 2\TSData\Res\UserData\Neighborhoods Wszystko działa jak należy ;) Dziękuję :D
|
Ściągnęłam zamiennik imion miastowych i npc z ModTheSims2, bo denerwowały mnie łażące po okolicy Doriany Ciastko i jemu podobni. Problem jest w tym, że część simów wygenerowała mi się z zamienionymi angielskimi imionami, a część wygenerowała się normalnie po polsku. Czy jest jakiś sposób aby całkowicie powstrzymać generowanie się tych simów na których zamiennik imion nie działa?
Nie chce mi się zmieniać im imion przez SimPe bo to masa roboty poza tym mam też zamienniki twarzy aby generowali mi się ładni miastowi a na te simy po polsku on nie działa i generują mi się oni z paskudnymi defaultowymi twarzami maxisa. |
Najprościej jest zmienić język gry na angielski.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:39. |