![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra
Akurat zmiana języka na angielski mnie nie ratuje :) Wygenerują się te same brzydkie maxisowe simy co po polsku, tyle że nie będą mieć głupich imion. W przypadku okolic studenckich aby wygenerowały się bez mieszkańców po prostu wywalałam z neighboorhood template pliki characters i wszystko działało. Zastanawiam się czy jeżeli wywaliłabym wszystkie pliki characters ze wszystkich dodatków to czy otoczenie nie rozwaliłoby mi się po miesiącu gry. Próbował już ktoś tak robić?
|
Hm, czyli tak naprawdę Twoim problemem jest przede wszystkim wygląd simów a nie ich imiona i nazwiska?
Poza tym zapewniam Cię, że w angielskiej wersji gry imiona i nazwiska są równie dziwne co w polskiej : P Obecnie na prawie wszystko są zamienniki. W przypadku miastowych sprawdzają się te zmieniające maksisowe twarze - po ich wgraniu nowi miastowi generują się ładniejsi. Niestety nie działa to w przypadku tubylców i turystów z okolic wakacyjnych, nie wiem czemu. Takie usuwanie plików z folderu Chracters jest niebezpieczne dla gry (uzasadnienie w punkcie 14.). Zresztą właśnie - przejrzyj temat z tego linku. W tym poradniku co prawda ten link się również się pojawia, ale myślę, że wyszczególnienie go tutaj bardziej Ci się przyda: http://meetme2theriver.livejournal.com/63030.html |
Znalazłam inny sposób na rozwiązanie problemów z rozdzielczością i zadziałał :D
Wstawiam link, może kiedyś komuś się przyda http://simonhampel.com/the-sims-2-re...oblems-solved/ |
Wielkie dzięki za linki Liv :) Już mniej więcej wiem co zrobić. Przy okazji dowiedziałam się dlaczego moje stare Miłowo miało bugi :(
|
Cześć,
Mam problem z rozmnożeniem moich simów. Oba "paski znajomości" pary osiągają liczbę 100, między simami jest chemia, widoczne są także ikony zauroczenia i miłości, więc poziom ich znajomości jest raczej wystarczający do podjęcia próby rozmnożenia. Para to dorośli ludzie przeciwnej płci, którzy posiadają niewielką rodzinę (maksymalnie dwie osoby w każdej z rodzin). Wsadzałam ich do łóżek i jacuzzi i pojawiała się opcja przytulenia, całowania i bara-bara, ani śladu po "postaraj się o dziecko". O co może chodzić? Czy ktoś miał podobny problem? W ostateczności zrobię to kodami, ale jestem ciekawa z czego to wynika. Nie wiem czy to istotne, ale na wszelki wypadek dodam, że w chwili obecnej używam wyłącznie Double Deluxe. |
Nie grasz w domu, w którym mieszka simka.
|
Cytat:
W każdym razie dzięki za pomoc! :) |
A to w menu boolpropa jest taka opcja po kliknięciu na gościa - Make selectable. Użyj tego na simce odwiedzającej Twojego sima zanim zaczną się bawić :D
|
Cytat:
|
Uciekanie sprzed ołtarza
Hejka! Mam mały problem z moimi simkami. Potrafią mieć ze swoimi mężami 98/98 w kontaktach lub więcej, a i tak uciekają mi sprzed ołtarza. Czy mogę coś na to zaradzić? Bo naprawdę ich postępowanie krzyżuje mi plany. Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże i jeżeli pomyliłam działy to proszę o przeniesienie ;)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:04. |