TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Opiekunka nie umie się opiekowac dziećmi!!! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=12792)

bouffe 24.03.2008 17:12

Odp: Opiekunka nie umie się opiekowac dziećmi!!!

Moja opiekunka się dobrze sprawuje :) Najpierw zatrudniłam ją na jeden dzień, to zmieniała pieluchy dziecku, karmiła, włożyła malucha do kojca, a później sama poszła załatwić swoje potrzeby i przy okazji posprzątać :) Później została przyjacielem rodziny, to zapraszałam ją jako gościa, opiekowała się dziećmi i nie brała za to żadnej kasy ;P

Ale miałam z nią kiedyś drobny problem. Na przyjęciu baba zesikała się w majtki, śmierdziała, a jak dałam moim Simem, żeby się z nią pożegnał, to babsko nie chciało iść i musiałam ją usunąć za pomocy kodu. ;)

MacieK 25.03.2008 01:01

Biada każdemu kto zatrudni panią Sergiusz Desperat :O To chyba jakiś facet w przebraniu, którego ściga urząd podatkowy i który nie ma kompletnie pojęcie o opiece nad dziećmi !

Wspaniale jest trafić na panią Karen Gast. To wzorowa opiekunka ! :) Z Karen Gast moje dzieci są zawsze zadbane.

Niestety nie można ich wybierać, są losowo przydzielane :(

Hondirenda 31.03.2008 20:06

Żałosna Opiekunka!!!

Miałam rodzinę. Mąż, żona, córka na studiach... Urodziło się dziecko (Hipolit).
Rodzice pracowali, więc zadzwoniłam po opiekunke. Przyszła niejaka KAREN GEST. Bawiła się z psem, a dziecko zostawiła na podłodze!!! :1smutny:
Biedny Hipolit. ;( Na samą myśl żal mi się robi...

Hefalump 09.06.2008 08:14

Najlepiej stworzyc rodzine i dwoch doroslych i i kliknac na jednym z nich i przycisnac shift i wybrac set to brithday.I mamy emyryta dzwonimy do pracy i biezemy emeryture.i emryt zajmie sie dziecmi

Bacardi 26.12.2009 15:26

Jak już jest bardzo żle to Klikasz shift, ctrl i c (jednocześnie) na tym pasku wpisujesz maxmotives klikasz enter i wszyscy simowie na parceli mają załatwione wszystkie potrzeby.

Dastina 26.12.2009 16:04

Ach!
Nie lubię tych opiekunek.
Jedna przyjechała i zaczęła zajmowac się sobą.Otworzyła lodówkę,cos tam wyciągnęła potem jadła następnie kibelek,TV,"odpręż się",basen.A dziecko ryczy i ryczy.Dopiero jak matka wróciła , to dzidzia dostała jeść..Kurczę , a gdyby tak dziecko zostało z nią tydzień? Chyba umarłoby z głodu..

Czila23 26.12.2009 19:01

Ja nie wynajmuje opiekunek. Sto razy lepiej zajmuje mi się dziećmi lokaj. Zawiodłam się na opiekunkach dlatego, że robi wszystko na odwrót: dziecko narobi w pieluchę - karmi je, jest głodne - kompie, itd.

Kociak 03.06.2010 20:01

Mi tam sie opiekuje ^^

rudzielec 03.06.2010 22:14

U mnie opiekunka to raz spaliła meble w kuchni bo zostawiła żarcie na gazie, innym razem łaziła po całym domu i włączała wszystkie sprzęty (komputery, telewizor, stereo) kiedy indziej grała sobie cały czas w szachy, a tak to głównie pływała w basenie co nie miało nic wspólnego z opiekowaniem się dziećmi więc... wykopałam babsztyla ugh.

Dastina 03.06.2010 22:16

No dokładnie wszystko mi włączy i pójdzie do basenu.
I za co jej płacić ?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:17.