TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Nie mogę uruchomić gry - ostateczny temat. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53001)

jolievin 24.07.2011 12:30

A serious error has occured

Mam problem nie wiem co robic szukalam rozwiazania na zagranicznych forach i nie wiem bo jednym jedno pomaga a innym nie. Gralam wczoraj w simsy mam the sims 3 wymarzone podroze po jakims czasie, bo gram na laptopie zrobil sie on goracy i gra zaczela chodzic nieco wolniej, wiec jak zawsze zapisalam gre wylaczylam ja a potem laptopa zeby sobie odpoczol . PO jakiejs godzince wlaczam gre, wszystko normalnie sie laduje i gry juz ma sie ladowac moja rodzina wyskakuje : "A serious error has occurred while loading sunset valley" i nie wiem co mam robic, chce dalej grac moja rodzina ;( pomocy

Simolen$$ 26.07.2011 15:59

Problem z uruchomieniem!!!

Witam.
Mam problem gdy uruchamiam gre to wyskakuje błąd: http://w815.wrzuta.pl/obraz/powieksz/2z9bLw5RvMc Co mam robic przeinstalowałem gre i nic??

jaja 27.07.2011 20:20

Odp: A serious error has occured

Cytat:

Napisał jolievin (Post 1420969)
wszystko normalnie sie laduje i gry juz ma sie ladowac moja rodzina wyskakuje : "A serious error has occurred while loading sunset valley" i nie wiem co mam robic, chce dalej grac moja rodzina ;( pomocy

wyrzuć save, i zastąp go backupem; powinno być ok.

Tsilusa 04.08.2011 19:34

Problem z launcherem - za każdym razem przestaje działać.

Hej! zarejestrowałam się na forum, bo potrzebuję pomocy.
Niedawno ponownie zainstalowałam The Sims 3 (z płytki) Instalacja ok, bez kłopotu. Jednak gdy uruchamiam launchera, ten, po chwili, bez żadnego powodu, żadnego przeciążenia itp. przestaje działać, i tak za każdym razem :( Jak to naprawić? co może być przyczyną? Bardzo proszę o pomoc!
Mam Vistę sp2, z aktualizacjami na bierząco. Kiedyś simsy działały jak należy, tzn jakieś pół roku temu.

Martynaa 05.08.2011 17:33

Odp: Nie mogę uruchomić gry - ostateczny temat.

Nie moge uruchomic gry ; /
klikam na ikonke i nic.. wsadzam plyte i nic.. nie moge NIC zrobic..
POMOCY

Ilona 05.08.2011 18:26

spróbuj przez plik exe-dysk np.c/programy/elektronik arts/ostatni dodatek albo akcesoria/game/bin jeżeli to nie pomoże,to reinstalka gry

Tsilusa 05.08.2011 18:45

Odp: Problem z launcherem - za każdym razem przestaje działać.

Cytat:

Napisał Tsilusa (Post 1427720)
Hej! zarejestrowałam się na forum, bo potrzebuję pomocy.
Niedawno ponownie zainstalowałam The Sims 3 (z płytki) Instalacja ok, bez kłopotu. Jednak gdy uruchamiam launchera, ten, po chwili, bez żadnego powodu, żadnego przeciążenia itp. przestaje działać, i tak za każdym razem :( Jak to naprawić? co może być przyczyną? Bardzo proszę o pomoc!
Mam Vistę sp2, z aktualizacjami na bierząco. Kiedyś simsy działały jak należy, tzn jakieś pół roku temu.

Ten problem, udało mi się częściowo naprawić. Ręcznie zaktualizowałam podstawę gry, i wydawało się że problem zniknął, ale potem, gdy gra jest już uruchomiona, ona nagle 'staje' gdy minimalizuję grę okazuje się że ' Sims 3 przestał działać' Co się dzieje? Jak to naprawić?

Ejak 06.08.2011 16:40

Mam problem mam wszystkie dodatki, oprócz "Miejskiego Życia" odinstalowałem Wymarzone Podróże, aby gra mi szybciej chodziła, ale po jakimś czasie chciałem sobie znów pograć w różnych krajach itd. i zainstalowałem i teraz mi nie chodzi gra i wyświetla się komunikat:
"Wystąpił poważny błąd w czasie wczytywania "Pokolenia.sims3" Co robić !?

EDIT: Wygląda na to, że problem się rozwiązał, ponieważ przed chwilą jeszcze raz włączałem zapisane stany gry, no i okazało się, że działają, chyba było to spowodowane ty, że miałem za mało miejsca wolnego na dysku docelowym, ale teraz mam więcej i zapisy się wczytują, sprawdzę jeszcze jutro.

Beep 11.08.2011 15:56

Czyli jeśli po zainstalowaniu WP gra w ogóle się nie odpala (po prostu nic się nie dzieje - nie ma żadnych komunikatów), ani przez launchera, ani przez bezpośredni plik w folderze, to pozostaje mi tylko reinstalka?

Uwiebiam wydać wcale niemałą kwotę na grę, tylko po to, żeby się potem z nią użerać...

carineesz 11.08.2011 16:14

@up: Przyłączam się pytania. Ja mam tak po zainstalowaniu Pokoleń. (Zrobiłam reinstalkę i mi nie podziałało + WP wgl nie chciały się zainstalować, więc mając 3 dodatki i podstawę, gram teraz na podstawie i PZ [więc przez te pokolenia tylko straciłam.])

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:08.