![]() |
Odp: The Sims 3 - Kariera - dyskusje.
A myślałam że twórcy gry, dali sobie spokój z jakimiś nierealistycznymi zjawiskami.
Odkąd usłyszałam o tym deszczu meteorytów (pal licho trzęsienia ziemi, bo się zdarzają w końcu, a te deszcze są przecież bardzo rzadko ^^") , to zaczęłam się jeszcze poważniej zastanawiać nad kupnem. Wolałabym już deszcz, ulewy, powodzie, huragany, tornada, lawiny śnieżne, wszystko byle nie jakieś meteoryty. Chyba muszę uprzedzić rodziców by poczekali z kupnem dwa dni (więcej nie mogę, bo mi wszystko wykupią, a tygodnia czekania nie wytrzymam ; p ) i będę się opierała na opinii innych. |
Ja kupowałam NA w dzień premiery w MediaMarkt i koleś mówił, że już ze 3 dni go mają... Warto przedzwonić do MM na parę dni przed premierą i spytać, czy już mają Karierę, lub kiedy ewentualnie się jej spodziewają. Może powiedzą przez telefon. Ja z resztą i tak czekam na recenzje.
|
Po namyśle uznałam, że deszcz meteorytów będzie wyglądał mniej więcej tak - pokaże się okienko powiadomienia, że właśnie spadł deszcz, i ze dwa-trzy przedmioty w domu okażą się zepsute ;)
|
Też tak przeczuwam, że to będzie podobnie jak w The Sims 2 kiedy uderzył piorun w dom... Jednakże snuję ciche podteksty, iż razem z meteorytami coś się zapali i właśnie zostanie wezwany na ratunek mój strażak. :) =D
|
Nie, ja kupuje Simy zawsze w Tesco, bo mam bliżej (jakieś 10 min od domu), poza tym już w dzień premiery są promocje. I z doświadczenia wiem, ze po 2 dniach zostaje ewentualnie jedno pudełko, w Empiku nic, poza tym mam już do niego tak 40 minut, a Media Markt nie odwiedzam ^^"
Coś mi się wydaje, że sprawa z meteorytami wyjaśni się dopiero po premierze. Ale jeśli już stworzyli ten deszcze meteorytów, to mogliby zrobić to porządnie, żeby wywołało ten pożar, czy coś (pewnie spalą się tylko meble w domu i nie będzie animacji, że np. pali się dach, czy framugi okien). I tak meteoryty budzą u mnie spore kontrowersje (jeśli mogę to tak określić), pewnie w końcu je polubię, albo się z nimi bardzo oswoję i będę wyczekiwała tego deszczu. |
Ja bym wolała tak bez kataklizmów. I już mi wszystko jedno jaki miałby to być kataklizm. Pożar, powódź czy deszczyk uroczych meteorytów... A może to będzie tak, że w naszych miastach tego nie będzie? Dostajemy telefon, że był kataklizm i potrzebny każdy strażak, jaki jest. Wsiadamy do samochodu i jedziemy do jakiejś mini-dzielnicy. Robimy swoje i wracamy do domu, jakby nigdy nic...
|
A mnie jeszcze ciekawi kwestia prania. :D Zawsze chciałam w simsach prać xD Może ubrania simów będą podczas noszenia brudziły się, albo będzie jakiś nowy nastrójnik np. ,,brudne rzeczy". Hym... Szkoda, że pranie nie będzie obowiązkowe tzn. że każdy sim musiałby prać aby mieć dobry nastrój. :P
|
Ciekawe jak to będzie, podobno jak Sim będzie się przebierał to poprzednia odzież będzie leżała na ziemi, jako kupka brudnych ubrań. To może być denerwujące na dłuższą metę...
|
Myślę, że pranie będzie wyglądało po prostu tak, że Sim nie będzie niczego zdejmował, tylko wybierze na pralce "zrób pranie", stojąc przy pralce weźmie z powietrza jakieś szmaty, które tam włoży, i tyle... To pranie to miły drobiazg, ale nie oczekiwałabym zbyt wiele ;)
|
Cytat:
No chyba, że Simy by mogły same z siebie od razu to sprzątać, jak czasem sprzątają po sobie talerze i ścielą łóżka. Wtedy jakoś bym to przeżyła ._. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:03. |