TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Marzenie jutra (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58492)

Gio 09.03.2011 17:56

Odp: Marzenie jutra

Cytat:

Mama była wtedy w ciąży ze mną…
Wiadomo o co chodzi, ale i tak zabrzmiało głupio :]

Jakoś nie wiem, ale to "objawienie" jakieś takie głupie :) I liczyłem, że ujawnienie się Lily będzie bardziej spektakularne, a to jakoś tak szybko się stało :/
Pod względem technicznym tekst na celujący oczywiście ;)

pozdrawiam

Master of Disaster 09.03.2011 21:35

No, co ja mogę napisać. Fajny odcinek i długi, mnie tam się bardzo podoba, choć w pewnych punktach przyznaję rację Chryz. Ale... jakoś nie jestem w nastroju do krytykowania ;)

Libby 09.03.2011 21:45

Ale sielanka :D. Ciekawe, że dorosłe kobiety tak wszystko łyknęły i uwierzyły na słowo. Nie potrzebowały żadnych testów. Strasznie pogoniłaś z akcją :P.
Skąd Lily wiedziała, że Wiktor miał 23 lata, gdy ją oddał :P?
Odnośnie chyba najciekawszej literówki mam nadzieję, że Ania jednak nie wskoczyła na postać ze zdjęcia :P.
Ania wydaje się być bardzo ładną kobietą :P.
Najbardziej podoba mi się zdjęcie obrazujące sen :).

hellraiser 10.03.2011 17:54

Bardzo ładny odcinek. W ogóle to moje ulubione FS na tym forum. Mam tylko kilka zastrzeżeń: skąd wzięły się zdjęcia Tanii w domu rodzinnym Wiktora, skoro nie mieli ze sobą żadnego kontaktu?
No i tak jak poprzedniczka uważam, że rodzina Lily za łatwo "łyknęły" wiadomość, że ona to ich wnuczka/bratanica.
Tak to wszystko świetnie. Pozdrawiam.

Liv 10.03.2011 19:36

O ludzie... :D
Cytat:

Napisał Chryzia
po pierwsze - Lily wyraża się,jakby miała z 40 lat

Na szczęście w odcinkach 14-18 udało mi się uprościć to do granic możliwości. Trudno nie powiedzieć, że oryginał z 2007 był pod tym względem lepszy :D (jakby nie patrzeć, miałam mniejszy zasób słów i byłam 4 lata starsza od Lily - w momencie pisania AND2010 już o 7 :D)
Ale z drugiej strony, Lily czytała polskie książki i z nich też łapała trochę słownictwa ;)
Z tą bezczelnością to fakt, nie zwróciłam na to uwagi xD
Cytat:

Napisał Chryzia
a sam sen to rozumiem też przeznaczenie.sama nie wiem,czy to ma być realistyczne,czy fantastyczne opowiadanie?

Niby FS realistyczne, ale bohaterami rządzi coś na kształt przeznaczenia. Kto po lekturze wszystkich moich FS nie wie o co chodzi, zrozumie przy AND4.
Poza tym, FS ma swoje korzenie w prawdziwym science fiction i to też dużo tłumaczy :D
Cytat:

Napisał Dżon
Wiadomo o co chodzi, ale i tak zabrzmiało głupio :]

Nie wiem, ale w moim kręgu tak się mówi i jest to normalne.
Cytat:

Napisał Dżon
Jakoś nie wiem, ale to "objawienie" jakieś takie głupie

Cytat:

Napisał Libby
Skąd Lily wiedziała, że Wiktor miał 23 lata, gdy ją oddał ?

NIE WIEM xDDDD
Cytat:

Napisał Libby
Odnośnie chyba najciekawszej literówki mam nadzieję, że Ania jednak nie wskoczyła na postać ze zdjęcia

OZGROZO! xD
Cytat:

Napisał Nightfall
skąd wzięły się zdjęcia Tanii w domu rodzinnym Wiktora, skoro nie mieli ze sobą żadnego kontaktu?

Wiktor przesłał zdjęcia Tanii wraz z zaproszeniem na ślub, żeby mama i siostra wiedziały, jak wygląda jego narzeczona.
Zaznaczam, nie wymyśliłam tego na poczekaniu ;)

A Teresa i Ania ufały swoim odczuciom :D Wiem, że to głupie, aczkolwiek wątpić w zawodność intuicji dwóch kobiet, które czuły do Lily to samo?
Prostolinijne, wiejskie kobiety nie potrzebowały testów ;)

Dziękuję wszystkim za krytykę.
Chociaż, nie ukrywajmy, nie lubię czytać takich postów typu taki jak ten od Chryzi! Zresztą, kto lubi?

Gio 10.03.2011 20:17

Cytat:

Napisał Liv (Post 1371416)

Nie wiem, ale w moim kręgu tak się mówi i jest to normalne.

To znaczy nie chciałem powiedzieć, że głupie, tylko, że jak na mój gust trochę takie- niepasujące? Nie wiem dokładnie jak określić moje odczucia, ale to mi jakoś już podeszło pod telenowelę (nie wiem dlaczego :|)

Z drugiej strony przypomniała mi się scena, gdy po śmierci kogoś (wybacz, ale naprawdę nie pamiętam kogo) opisałaś swoją wizję tej granicy: niebo-ziemia, jako biała linia (chyba tak to było, nie? ;))- i właśnie to mi się bardzo podobało :)

Edit: Chodziło mi dokładnie o to: :)

http://forum.thesims.pl/showpost.php...8&postcount=74

Narcyz 10.03.2011 20:21

No tak.. Popieram większość powyższych.
Zdecydowanie za szybko akcja się potoczyła, tak dobrze, że aż 4 strony i wielki plus za długość lecz to wszystko się wydarzyło jak w jakiejś totalnej fikcji. Tekstu się nie ma co czepiać może rzuciło mi się w oczy jak było 'brat' zamiast 'brata' ale cóż :P
Bez obrazy ale nie podobają mi się pierwsze dwa zdjęcia, dom taki jakiś wydłużony a ten pokój to już w ogóle lepiej nie mówić haha chociaż kto co woli :D
Za to część ze snem bardzo mi się podobała, sama wierzę w przeznaczenie więc także plus.

Podsumowując 9,5/10 ;)

muffindance 10.03.2011 21:48

Przeczytalm, ale w sumie sama nie wiem jeszcze nie skomentowalam :P Chyba nie bylam zalogowana.
No to najpierw powiem o odcinku XI - szkoda, ze jest ubogi w zdjecia, ale za to jest duzo tekstu przyjemnie mi sie czytalo. Jednak jak dla mnie to ta akcja za szybko sie rozwinela, chcialabym cos przeczytac o tym jak Lily prosi o ten wyjazd itp. XDDD
Co do XII... Na tym zdjeciu reka Tanii wydaje sie taka.. gigantyczna XDD Co do Lily to ja uwielbiam :3 Jest taka mala, bezbronna i inteligenta dziewczynka - moj taki maly ideal :P A akcja faktycznie szybko sie dzieje, jednak nie jest to taki przeskok - wszystko przechodzi bardzo plynnie. ;)
10/10 i czekam do 20 : D

rudzielec 11.03.2011 10:17

No i mówiłam, że pomysł na zdjęcia zawsze się znajdzie ;)
Odcinek bardzo fajny (dużo dialogów <3 :D), wydaje mi się tylko, że trochę za bardzo podgoniłaś z akcją, mam na myśli ten moment kiedy Lily dowiedziała się (na pewniaka), że ma babcie i ciotkę, czegoś mi tam brakuje.

Co do Wiktora, to ja bym takiego ojca osobiście ^&*!@$%^#@$%^ :P
z niecierpliwością czekam na 20 marzec :)

JuliaJamnik 13.03.2011 20:43

Świetne odcinki !!!
Nie mogę się doczekać następnego :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:17.