TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   The Sims 3 - Pokolenia - przedpremierowe dyskusje (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59741)

Owl Finch 15.03.2011 16:12

Odp: The Sims 3 - Pokolenia - przedpremierowe dyskusje

Generalnie powinni według tradycji dać jakieś "stwory". Ja uwielbiam te rzeczy, moje rodzinki zawsze są paranormalne :P

kaka123 15.03.2011 17:19

Ale przecież sim-wampiry i tak przypominają ludzi. Nie wiem co w tym złego. Trochę stworków latałoby po okolicy i nic by nie robiło waszym simom. Zawsze w razie czego można użyć modów tak jak to anie 1981 robisz. Większym problemem jest zrobienie sobie paranormalnej istoty, której nie ma w grze niż usunięcie tej, która jest. Wykasować wszystkie potwory i problem z głowy, a miłośnicy fantastyki by ich nie kasowali i graliby normalnie. Ja tam bym chciała, aby wyszedł osobny dodatek z paranormalnymi rzeczami. Nawet to by było dobrym rozwiązaniem. Wszystkie stwory itp. zebrane w jedną kupę. Nikt by nie marudził. Jak już nie ma takiej możliwości, to mogliby chociaż te UFO dodać.

maciu67 15.03.2011 17:53

moim zdaniem dodatek jest podobny do czasu wolnego z sims 2
tam simem specjalnym był dżin

anie_1981 15.03.2011 18:58

Cytat:

Napisał kaka123 (Post 1374251)
Wykasować wszystkie potwory i problem z głowy, a miłośnicy fantastyki by ich nie kasowali i graliby normalnie.

No patrz, a według mnie to granie takimi stworami jest nienormalne. I nienaturalne. Z jednej strony gracze marudzą, że chcą bardziej realnej rozgrywki, a z drugiej chcą mutantów... Jak tu takim dogodzić... ;) Okultyzm i wszystko co za nim idzie jest dla mnie obrzydliwy. Są ludzie którym to pasuje. Dlatego właśnie podobała mi się dwójka i jej mutanty. W dwójce nie trzeba było kombinować i korzystać z modów, jeśli się nie chciało korzystać z jakiegoś elementu gry. Ja tylko się martwię, że jeśli dodadzą nowe mutanty, to znowu przez jakiś czas trzeba będzie czekać aż modderzy zrobią moda, który to wyłącza. A do tego czasu jakieś dziwadła będą mi łazić po mieście i straszyć "normalnych" Simów.

kaka123 15.03.2011 21:21

Jak dogodzić? Kto wie? Ja czasami lubię pobawić się jak najbardziej realną grą, a czasami odskoczyć od szarej rzeczywistości i pobawić się w coś różniącego się od codzienności. Hehe... Jakoś nie oceniam okultyzmu itp. w ten sposób, czy jest obrzydliwy, czy piękny. Według mnie jest ciekawy. Fakt. Jest problem z czekaniem na mody, ale tak samo trudno znaleźć jakiś nieoryginalny dodatek, który niestety tylko wizualnie zamienia kogoś w jakieś dziwadło. Każdy gra w inny sposób i trzeba to zaakceptować. O gustach się nie dyskutuje.Tak w ogóle, to EA sobie postanowili, że gra ma być bardziej realistyczna. Ja tam za matkę-polkę nie chcę robić w simach;)

Levkoni 15.03.2011 21:34

Co do różnych nadnaturalnych istot, które już tradycyjnie dochodzą w każdym dodatku do simów, to jeśli takowa tutaj się pokarze, to ja na 80% daję, że będą to kosmici :) Skoro to mają być "pokolenia" a UFO porywało w dwójce i zapładniało sima to... :D

anie_1981 15.03.2011 23:01

Kosmici już są, to znaczy można sobie samemu zrobić kosmitę w CAS. No niby nie jest to typowy kosmita, nie przyleciał statkiem i nie porwał Sima w celach rozrodczych. Ale nie wiem czy twórcom gry chciałoby się tworzyć typowego kosmitę, skoro można zrobić "niby-kosmitę".

Mroczny Pan Skromności 16.03.2011 04:53

"Niby-wampira" tez mozna zrobic, tzn. "ufarbowac" sima na bialo:?

Searle 16.03.2011 16:40

Mogli by zrobić opcję w ustawieniach gry typu:
"Włącz/Wyłącz wszystkie postacie paranormalne"
i byłby spokój.

neville 16.03.2011 16:58

Racja , anie nie musiałaby ich kasowac , ja tam lubię stworki =)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:32.