TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3 Pokolenia - Proste pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60436)

Lady88 03.06.2011 20:45

Odp: The Sims 3 - Proste pytania i odpowiedzi.

wymyślonego przyjaciela każde dziecko dostaje kiedy przyjdzie na świat. Pojawia się komunikat, mama lub tata idą "Odebrać pocztę" i wtedy w wyposażeniu dziecka jest ta lalka. Dużo interakcji sprawia, że laleczka staje się żywą postacią, a gdy odkryjemy odpowiedni eliksir, to możemy go zmienić w człowieka. Potem ten nowy Sim może się przemieniać z sima na wymyśloną postać i na odwrót.

Lubie 03.06.2011 20:45

Dziś grałem w Pokolenia i znam odpowiedzi na wasze pytania (niektóre.) :

@Bindi
2. To jest poprostu "współlokator.. ;]
3. Poprostu musisz mieć przyjacieli ze szkoły, tak pod wieczór dajesz "wypraw impreze" i tam jest opcja "impreza piżamowa" :]

Do WP... Mój sim bawił się z nim przez : 2 pełne dni bycia berbeciem i 1 dzień bycia dzieckiem... Jak tak się bawił i przestał 3 dnia to on wstał, przywitał się i zniknął... Gdy nasze dziecko wyjdzie z parceli, WP się zmienia w lalke, a po powrocie znowu "ożywa" :]

@Nayi:

Jak stworzysz berbecia, to w wyposażeniu jego powinna być (bynajmniej tak było u mnie.)

anie_1981 03.06.2011 20:49

To jak to jest z tą łatą? Wyszła nowa do Pokoleń, czy piszecie o zwykłej łacie bez Pokoleń?

Lady88 03.06.2011 21:08

a ta impreza pizamowa to dla dzieci? bo nastolatkowie nie maja takiej opcji

Lubie 03.06.2011 21:10

Ja już jedną miałem piżamową imprezę... Posiedzieli do 23 i poszli spać ;]

Saheli019 03.06.2011 21:11

Hmm...ja jak do tej pory bugów nie miałam .( tfu tfu by nie zapeszyć) Jedynie musiałam wykasować starą rodzinkę bo mi się cieła,ale z nową wszystko OK.

Gdy moja Simka urodziła dziecko wyskoczył komunikat,że jakiś wujek Rysio:) bardzo się cieszy z tego powody i wysyła mojemu dziecku zabawkę. Rodzić odebrał paczkę ze skrzynki i zabawka była w wyposażeniu malucha. Gdy dziecko było w wieku pełzającym śpiewało zabawce itp. potem zabawka rosł razem z dzieckiem. Obecnie moje dziecko jest nastolatkiem i zabawka też.

Pytanie: Jakzmienić teraz zabawkę w normalnego sima? Moja simka(matka) wymysliła jakiś eliksir związany z wymyślonym przyjacielem,ale jak klikam na laboratorium to nie ma żadnej opcji zmiany, u nastolatka też nie. Czy nastolatek musi wynaleźć ten eliksir by zadziałał?
Jak sim może dowiedzieć się o zdradzie partnera?

Lubie 03.06.2011 21:15

@Saheli019

1. Sim musi mieć ten eliksir w ekwipunku, a ty i wymyślony przyjaciel musicie być najlepszymi przyjaciółmi.. ;]

2. Ehhm... Jak ma dzieci, to dziecko musi być przy akcji zdrady, mówi matce i matka chce rozwód.. ;]

Saheli019 03.06.2011 21:19

A od sąsiada nie da się dowiedzieć?

Lubie 03.06.2011 21:26

Szczerze mówiąc, nie mam o tym bladego pojęcia, ale że od dziecka, to wiem.. ;]

anie_1981 03.06.2011 21:37

No ja też proszę o odpowiedź, ale jakoś nikt nie potrafi odpowiedzieć... Czy jest jakaś łata do Pokoleń?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:44.