TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Caesum 08.10.2011 09:24

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Ściągnąłem STĄD parcelę z domkiem, jednak mam z nią mały problem. Gdy wchodzę na parcelę, niektóre obiekty są niebieskie i migocą. Z początku myślałem, że jakoś źle zainstalowałem, więc usunąłem folder ea-games z dokumentów(gra świeżo zainstalowana więc mogę) i zainstalowałem jeszcze raz, niestety, bez skutku(no, niektóre obiekty się pojawiły, jednak i tak miały błędy typu brakująca ściana czy źle nałożona tekstura, ponadto jak się je zaznaczało to pojawiały się maxisowe obiekty). Ktoś może mi wyjaśnić co z tym zrobić? Już tak dawno nie grałem w TS2, że kompletnie zapomniałem jak takie rzeczy naprawiać.

Fisia 08.10.2011 09:33

Robi Ci się tak, bo niektóre obiekty nie mają recolorów (czy tam meshy, nie ważne ;p) :) Ściągnij te rzeczy z listy
(- Edge Smoother By Ailias White by Ailias itd).

Caesum 08.10.2011 17:14

Wielkie dzięki, niestety mam kolejny problem. Wygląda na to, że niektóre obiekty zniknęły z modthesims2 a co za tym idzie nie mogę ich ściągnąć. Zastanawiam się, czy jest jakiś program, który usunąłby całkowicie wszystkie obiekty(meble, rośliny) z parceli i pozostawił tylko sam szkielet budynku?

Fisia 08.10.2011 18:26

Może nie zrozumiałam pytania, ale spróbuję pomóc xd Co do mebli to po prostu je sprzedaj, a jak będziesz w trybie kupowania usuń je :) Zapyta, czy usunąć nieodwracalnie z komputera te rzeczy. I nie masz ich w downloads. A jeśli chodzi o umieszczanie parceli - jak w grze nie będzie mebli, nie będzie ich w domku. Chyba xD.

Caesum 08.10.2011 19:58

No właśnie nie całkiem. U mnie nie ma w ogóle mebli, za to są okna, drzwi i rośliny, których jednak nie miałem jak ściągnąć. O ile meble faktycznie znikną(i to wraz z wyeksmitowaniem rodziny) to już rzeczy z trybu budowania nie.

Meryam 09.10.2011 18:38

Pytanie, które było wałkowane tysiąc razy a ja nigdy nie zrozumiałam odpowiedzi (więc zapewne w tej chwili wychodzę na idiotkę, ale cóż):
Mam zainstalowane OŻ, chcę zainstalować Zwierzaki:
1. Czy żeby zainstalować Zwierzaki muzę odinstalowywać następne (pod względem wydania) dodatki?
2. Jeśli nie, to po zainstalowaniu którą grę uruchamiać, OŻ czy Zwierzaki?

Björk 10.10.2011 01:31

Ad. 1. Nic nie musisz odinstalowywać.
Ad. 2. Z płyty OŻ.

Meryam 10.10.2011 12:32

Dziękuję :)

Dzima 21.10.2011 17:42

Mam problem z aktualizacją gry TS2 zwierzaki, podczas instalacji mam włożyć płytkę CD4 od podstawy (wszystkie płyty mam oryginalne!) i wyskakuje błąd aktualizacji.Zrobiłam więc tak jak znalazłam tutaj na forum, że należy ściągnąć patcha http://thesims2.ea.com/update/getpat...&languageCode= z tej strony...i problem pojawia się od nowa...wkładam płytę CD4 i aktualizacja zostaje przerwana ;/ Co robić!?

fallen.star. 22.10.2011 11:01

Dzisiaj po prostu przestaly mi dzialac simsy, mam Asusa, windows 7 i wszystkie zainstalowane dodatki. Wczesniej gra chodzila bez zarzutow. A teraz probuje uruchomic gre, wczytuje sie launcher, klikam uruchom, ale potem kompletnie nic sie nie dzieje. Nie wyskakuje zadne okienko, zadne powiadomienie, nic, komputer dziala tak jakby czytal plyte a potem przestaje.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:05.