TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Studenckie Życie - proste pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=64691)

Kędziorek 28.03.2013 18:23

Odp: Studenckie Życie - proste pytania i odpowiedzi.

Cytat:

Napisał Taida (Post 1679368)
Nie. Mieszka w normalnym mieście (nie studenckim) w normalnym domu(Nie wieżowcu).

Więc z tego, co wiem, opcja ' zaproś jako współlokatora' jest dostępna tylko w miasteczku akademickim, kiedy wynajmujesz dom. Wtedy współlokatorzy co tydzień płacą ileś tam simoleonów twojemu simowi (im więcej simów, tym więcej wpływa kasy)

kawka0 28.03.2013 18:29

a jakie umiejetnosci sa potrzebne aby awansowac pracujac jako agent sportowy/projektant gier video/rzeczoznawca sztuki ?

PS @up tez mieszkam w normalnym domu na studiach i nie moge dodac tego wspollokatora... dzieki za wyjasnienie z zaliczeniami, juz rozumiem ;)

Meggie 28.03.2013 19:28

Moja simka jest agentką sportową i póki co, potrzebuje tylko dobrego nastroju i dobrych kontaktów ze współpracownikami ;)

Kędziorek 28.03.2013 19:34

Cytat:

Napisał Meggie (Post 1679438)
Moja simka jest agentką sportową i póki co, potrzebuje tylko dobrego nastroju i dobrych kontaktów ze współpracownikami ;)

Sądzę również, że cały czas trzeba utrzymywać wysoki poziom w danej grupie społecznej

Letown 28.03.2013 20:07

Cytat:

Napisał kedziorek92 (Post 1679372)
Więc z tego, co wiem, opcja ' zaproś jako współlokatora' jest dostępna tylko w miasteczku akademickim, kiedy wynajmujesz dom.

Muszę się nie zgodzić, moja simka mieszka w normalnym miasteczku i zaprosiła jako współlokatorkę koleżankę, wszystko było cacy.
Coraz więcej błędów, oby tak dalej, EA, a na pewno daleko zajdziecie.

Remus Lupin 29.03.2013 10:02

Hejka.

Jestem szczęśliwym posiadaczem tego dodatku i zacząłem go testować już wysłałam mojego sima na studia.

Mam pytanie.

Gdzie znajdę nasiona nowych ziół? w Debugu są gotowe,ale chcę te zioła sam posadzić.

Kędziorek 29.03.2013 10:39

Cytat:

Napisał Remus Lupin (Post 1679675)
Gdzie znajdę nasiona nowych ziół? w Debugu są gotowe,ale chcę te zioła sam posadzić.

Zioła rosną w całym miasteczku akademickim i można je kupić w sklepie, więc można z nich sadzić rośliny do woli. Nasiona również były porozrzucane po całym kampusie, wystarczy poszukać :)

Trykuu. 29.03.2013 12:37

Czy mogę się przenieść do innego akademika?
Wczoraj przygarnalem gre, zabralem jedno dziecko z rodziny na studia i na szybko wzialem ja do jakiegos akademika a chcialbym treraz zmienic... :(

Vanitas 29.03.2013 12:46

Nie ma takiej opcji (chyba, że Master Controllerem). Dopiero kiedy następnym razem Twój sim pojedzie na studia będziesz mógł wybrać mu inne miejsce.

Mrufka 29.03.2013 22:00

Czy wiecie gdzie znajde opis wlasciwosci wszystkich ziół i ziaren?
Np wiem, ze brzęczyna ułatwia sukcesy sportowe a bazylia daje przypływ ambicji i przyspiesza awans. Ale jest ich tak duzo, ze nie moge zapamietac i ogarnac wszystkich. Maja tez chyba inne wlasciwosci gdy dodawane do posilku a gdy jedzone na surowo...? Simka rowniez wrzucila ziola do kominka dla efektu.
Jest gdzies lista ich wlasciwosci?
Ciezko mi jest je hodowac, bardzo szybko ilatwo obumieraja... .

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:26.