TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=481)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67258)

stinkfist 11.09.2014 15:50

Odp: Pytania i odpowiedzi

jak moge mentorowac osobe z umiejetnosciami muzycznymi? znalazlam raz goscia, ktory tez gral na tym samym instrumencie, ale nie mialam zadnej opcji z tym zwiazanej ani w interakcjach personalnych, ani na skrzypcach.

Maczuga Herkulesa 11.09.2014 17:24

Jak najłatwiej włączyć Simowi gniew?

Effie 11.09.2014 17:26

1. W dwójce były takie fajne rodzinne portrety widoczne z podglądu miasta. W trójce też były, ale masakrycznie małe. Jak się ma z tym sprawa w czwórce?

2. W trójce przy zmianie aktywnej rodziny resetują się wszystkie obiecane pragnienia, co przy próbie grania całym miastem byłoby dosyć denerwujące. Czy w czwórce jest coś podobnego czy nic się nie traci próbując grać inną rodziną?

3. Czy wielozadaniowość objawia się jeszcze przy jakichś innych czynnościach poza rozmową z innymi Simami?

agnieszka130187 11.09.2014 17:31

Tworzyłam sima, a jak chciałam zaprojektować strój wieczorowy czy bieliznę to zmieniła mi się całkowicie twarz sima, w sensie inne włosy, oczy, kształt, wszystko. Jak zaprojektować oprócz ubrania codziennego np. bieliznę, żeby zachować twarz i sylwetkę, którą się zaprojektowało? A druga kwestia to mam dobry sprzęt procesor intel core i5 2,5 Gh Ram 8 Gb, win 7 64 bit grafika Geforce GT 740 M a gra zacina mi się przy budowaniu, ciężko obrócić obraz czy przesunąć, a ustawienia są na średnich. Proszę o pomoc

Agor-ia 11.09.2014 17:42

Cytat:

Napisał stinkfist (Post 1831882)
jak moge mentorowac osobe z umiejetnosciami muzycznymi? znalazlam raz goscia, ktory tez gral na tym samym instrumencie, ale nie mialam zadnej opcji z tym zwiazanej ani w interakcjach personalnych, ani na skrzypcach.

Żeby być mentorem zapewne trzeba mieć więcej punktów umiejętności od potencjalnego ucznia, może po prostu ten drugi grajek był od Ciebie lepszy :P

Effie, nie zauważyłam, żeby simom w ogóle można było obiecać pragnienia, one się rządzą chyba trochę innymi prawami niż to było w trójce. Jeśli chodzi o wielozadaniowość, oprócz rozmowy można np. równocześnie jeść i pić, albo czytać książkę na kiblu :D

Cytat:

Tworzyłam sima, a jak chciałam zaprojektować strój wieczorowy czy bieliznę to zmieniła mi się całkowicie twarz sima, w sensie inne włosy, oczy, kształt, wszystko.
To musi być jakiś błąd gry.

wenon 11.09.2014 17:47

Effie Można odrabiać lekcje słuchając muzyki, czytać pijąc lub sikając, ćwiczyć rozmawiając lub słuchając muzyki albo to i to, grać na kompie rozmawiając lub słuchając muzyki, pić pijąc co innego, sim trzyma 2 szklanki w obu rękach xd, oglądać telewizje jedząc i gadając itp

stinkfist 11.09.2014 19:00

Cytat:

Napisał Agor-ia (Post 1831896)
Żeby być mentorem zapewne trzeba mieć więcej punktów umiejętności od potencjalnego ucznia, może po prostu ten drugi grajek był od Ciebie lepszy :P

ma 10 :< a on gral nienajlepiej

Agor-ia 11.09.2014 19:02

Cytat:

Napisał stinkfist (Post 1831914)
ma 10 :< a on gral nienajlepiej

Może trzeba się lepiej zapoznać albo mieć odpowiedni nastrój, w przypadku muzyka najlepszy chyba by był nastrój "zainspirowany".

Chloé 12.09.2014 11:27

Cytat:

Napisał Maczuga Herkulesa (Post 1831893)
Jak najłatwiej włączyć Simowi gniew?

Pokłócić się z innym simem.

Mrufka 12.09.2014 11:31

Czy znalazł już ktoś sposób na bug, kiedy to prysznic nie przestaje lać wody? Znowu mi się zdarzyło, sprzedaję go, przenoszę, nie jest zepsuty, a woda się leje, w powietrzu, jakby ktoś tam był. Wcześniej jedynym co mi pomogło to wyprowadzka z domu :( Może ktoś wpadł na lepszy pomysł?? Jakis kod może.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:06.