![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi
Cytat:
|
HELP! :)
Ostatnio do do mojej rodziny dochodzą nowi członkowie rodziny. Nie chodzi mi tutaj o współlokatorów, a o normalnych członków rodziny, którymi można sterować. Przed wprowadzeniem się sima gra jakaś taka dziwna muzyka (tak mi się wydaje, ale ciężko mi to stwierdzić, bo gram przy muzyce z winampa). Kilka simowych godzin później dostrzegam nową postać w panelu rodziny po lewej stronie. Chyba cały czas jest to młody dorosły. Oczywiście wyprowadzam ich na losową parcele, ale sytuacja powtarza się mniej więcej co kilka simowych dni i staje się to dosyć irytujące, tym bardziej, że wyposażenie simów zapycha się dyplomami ukończenia szkoły wyproszonych simów, a tych nie da się usunąć -.- Od razu dodam, że opcję występowania współlokatorów (czy jakkolwiek się to zwie) wyłączyłam przez telefon. Miał ktoś kiedyś podobnie i wie jak to wyłączyć? :) EDIT: Wydaje mi się, że opanowałam sytuację. Jak się okazało mój dom był oznaczony jako parcela mieszkalna, a nie zwykła parcela. Eksmitowałam rodzinę z domem, zmieniłam typ parceli, wprowadziłam jeszcze raz. Z tego co sprawdzałam, to w telefonie opcja współlokatorów jest wciąż wyłączona, więc mam nadzieję, że już wszystko będzie ok :) |
problem z gotowymi postaciami
Wgrałam sobie do gry gotowe simy, kiedy uruchomiłam grę okazało się, że owszem widnieją one w skrzyni ale kiedy próbuję z nich skorzystać nic się nie dzieje. Problem dotyczy zarówno ściągniętych postaci jak i tych które zainstalowały się razem z grą. Nie działają ani gotowe simy ani gotowe zwierzęta. Co może być przyczyną? Miał ktoś taki problem? :|
|
Jak myślicie co może być przyczyną nagłego pogorszenia się grafiki?
Włączam Simsy a tu wszystko jakby od nowa, rozdzielczość ekranu inna niż zawsze mam ustawioną, opcje grafiki poprzestawiane na średnie i niskie gdzie zawsze kiedy klikałam "przywróć ustawienia" wszystko było na wysokie i bardzo wysokie... nie mam pojęcia co mogło się stać... odpalam TS3 z tej lepszej karty graficznej a nie z zintegrowanej jakby co... :| EDIT: Rozwiązanie było banalnie proste - wystarczyło zainstalować najnowsze sterowniki do karty graficznej. Za bardzo się pospieszyłam z zadaniem pytania na forum :P |
widoczność piętra 2 z piętra 1
Witam,
robię właśnie ogromny zamek, w którym stworzyłem hol wejściowy ze schodami, część pomieszczenia nie jest osłonięta sufitem, a brzegi są ogrodzone barierką, widziałem że na różnych filmach ludzie widzą drugie piętro z piętra pierwszego, gdy są tak jakby w tym pomieszczeniu(kamera nisko, widać sufit), i wszystko pięknie widać na obu piętrach, każdy mebel itp. Chciał bym się dowiedzieć jak to zrobić, u mnie jest tylko tak, że widać piętro pierwsze z piętra drugiego, a jak schodzę na pierwsze to mi pokazuje niebo przez tą część gdzie nie ma sufitu. Dodam od razu że na tym drugim piętrze jest sufit i wszystko tak jak być powinno. Czy ktoś wie jak zrobić aby oba piętra były widoczne? Pół dnia szukałem na google i różnych forach, na YT, nawet po angielsku i nic, bo raczej ciężko ten problem opisać w kilku słowach, żeby to gdzieś wyszukać. |
Po prostu musisz wejść na wyższe piętro. Jak chcesz robić zdjęcie to wciskasz tab i sterujesz kamerą za pomocą przycisków w,e,a,s
Do grania będzie to raczej uciązliwe. Edit: co do mebli - żeby nie znikały w opcjach musisz odznaczyć 'chowaj obiekty' |
eeeeeeeeee, no chyba nie... tab nic nie daje, kamerą to ja steruje bez niczego w,a,s,d, ale mi nie są potrzebne stery do kamery tylko sie pytam jak zrobić by z piętra pierwszego, było widać piętro drugie, a będąc na drugim kamera nie ma możliwości zejścia na pierwsze, bo jest na drugim, wiec najwyżej schodzi do poziomu podłogi, nie wiem co mogl by dac ten tab, może u mnie coś inaczej działa, ale tab to nic nie daje a klawisz "e" to skrót od zakraplacza. Aha i zadne meble mi nie znikają, tylko tak jak napisałem, po prostu przez to miejsce gdzie nie ma sufitu widać niebo, zamiast scian, barierek i czegokolwiek na piętrze drugim.
|
To raczej bug. W TS 2 występował taki sam problem, więc w TS 3 też może występować. Jeśli mam rację to nic nie da się z tym zrobić
|
no ale są filmy i zdjęcia gdzie widać 2 piętra na raz wiec musi sie to dać jakoś naprawić, albo jest jakis fix/ patch/ dodatek w którym się tak da zrobić, wygląda to beznadziejnie i musze coś z tym zrobić
|
Musisz wejśc na najwyzsze pietro, jak wtedy wcisniesz tab i zejdziesz za pomoca kamery na najnisze to bedzie wszystko widac. Ale dziala to tylko do zdjecv, w trybie gry jest to niepraktyczne.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:54. |