TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Quixley 07.07.2014 21:13

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Mam problem z kodem individualroofslope angle.
pozmieniałam sobie kąty dachów , zapisałam dom.
niestety po wejściu w niego ponownie dachy były niezmienione :(
Trzeba mieć jakiś dodatek żeby te dachy zostały tak jak były ? Lub czy ktoś tak miał?
Trochę mi to niewsmak bo już się cieszyłam że odkryłam sposób na różne kąty nachylenia :P

Liv 07.07.2014 21:18

Nie wiem, czemu się tak dzieje, ale to nie jest normalne...
Ten kod działa na dodatkach młodszych niż Zwierzaki i zostaje zastąpiony opcją zmiany kata nachylenia dachu w RiO - może tu gdzieś leży problem?

amiii 18.07.2014 12:33

Ostatnio grałam w simsy i pojechałam rodzinką na wakacje , kiedy wczytała się parcela nie było mojej rodzinki wyszłam z niej i weszłam do ich domu ,dom zniknął . Potem zauważyłam że tego domu nie ma w grze w panelu parcel i domów , a ten dom był już w grze od początku.
Dlaczego tak się stało? Jak to naprawić?
z góry dzięki :)

redmoon 18.07.2014 12:37

Masz jakieś mody, lub inne rzeczy z internetu? Moi simowie zaczęli znikać w podobny sposób gdy zacząłem się bawić dziwnymi opcjami kodu "boolprop testingCheatsEnabled true".

amiii 18.07.2014 12:38

Potem zauważyłam że tego domu nie ma w grze w panelu parcel i domów tylko jest pusta parcela i nazwa się zmieniła z Federalna Forteca na Federalna Forteca_001 , a ten dom był już w grze od początku.Kiedy chce postawić ten dom jest pusta parcela zamiast niego choć w wyborze widnieje jego obrazek. Nie używam kodów .
Pomocy.

redmoon 18.07.2014 12:40

To naprawdę dziwne. Gra ma czasami swoje kaprysy, ale tego chyba by nie robiła. Bawiłaś się SimPe lub plikami gry ?

amiii 18.07.2014 12:43

Kiedy chce postawić ten dom jest pusta parcela zamiast niego choć w wyborze widnieje jego obrazek. Nie używam kodów . Nie mam SimPe itp. Restartowałm gre i nic.

redmoon 18.07.2014 12:45

Simowie którzy zniknęli wyjechali z otoczenia stworzonego przez ciebie czy z Maxisowego ?

amiii 18.07.2014 12:46

simowie nie znikneli, tylko dom zniknął z gry . Moje to otoczenie

redmoon 18.07.2014 12:49

Aha. Źle Cię zrozumiałem. Niestety nie wiem co się mogło stać. Liv jest bardziej rozganieta w technicvznych sprawach. Skontaktuj się z nią.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:19.