![]() |
Mam problem znikneło mi otoczenie (stworzone przez mnie) ,kiedy kliknełam na nie podczas wczytywania wyskoczył mi komunikat "Działanie programu zostało zakłócone.Aplikacja zostanie zamknięta." potem weszłam drugi raz do gry i tego otoczenia już nie było choć w folderze ea games ono jest.Wcześniej miałam z nim problemy ,parcele znikały itp.
Nie korzystam z kodów SimPe itp. Jak to naprawić? z góry dziekuje za pomoc :smile: |
Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra
Hej. Założyłem osobny temat, ale nikt chyba na niego nawet nie spojrzał, a problem dosyć spory bo blokuje rozgrywkę - mianowicie: gdy klikam na jakikolwiek obiekt, sima czy fragment podłogi/trawy normalnie pojawia się menu z głową sima pośrodku i do tego czasu wszystko pięknie ładnie, ale menu znika po ułamku sekundy i nie daję rady nawet wydać jakiegokolwiek polecenia, chyba że okaże wspaniały refleks i w ułamku sekundy trafię na jakąś opcje. gram bez modów i clean.
|
Dobra. Nie wiem, co robić. HELP! :yikes:
Ściągnęłam sobie to UC (przedwczoraj bodajże). Dziś stwierdziłam, że odinstaluję starą grę i zainstaluję UC, ot, takie odświeżenie. Postanowiłam spakować zrobionych wcześniej simów z Warsztatu i tu nagle zonk - Warsztat odpala mi się całkowicie pusty! Nie ma simów, nie ma CC, jest całkowicie czysty! Starą grę mam zainstalowaną na dysku C, UC ściągałam na dysk D, myślałam, że w ten sposób nie będą ze sobą kolidować. Co mam zrobić, żeby odzyskać swoje simy i żeby Warsztat otwierał się "po staremu", ze wszystkimi dodatkami? Matko, pomóżcie, nie chcę tego wszystkiego stracić :O |
Nie mam UC, ale jeśli w tej pełnej kolekcji był zawarty również Warsztat, to gra będzie kompatybilna tylko z tym Warsztatem właśnie, a nie z tym, który był zainstalowany osobno. Ale jeśli w UC Warsztatu nie ma, to nie wiem w czym problem.
|
W folderze z grą na dysku C utworzył mi się drugi podfolder z UC:
http://i.imgur.com/FSr2zR6.jpg Czy możliwe jest, żeby ta gra zainstalowała się sama, bez mojej wiedzy? o_O Wygląda to tak, jakby przy uruchamianiu olewało moją starą grę, a wymuszało włączenie tej nowej, czystej... Nie wiem, co robić. |
Usuń the sims 2 zwykłe nie UC :)
I będzie dobrze :) |
Ale tak raczej nie odzyska utraconego warsztatu. Może lepiej wyciągnąć warsztat z UC i go usunąć/schować?
|
Malin, zrób proszę screena tego, co się wyświetla gdy klikniesz na "właściwości" skrótu od Warsztatu.
Szczególnie interesuje mnie pole "Element docelowy". octavessens - w innych domkach to samo? W innych otoczeniach też? |
Problem w tym, że próbuję otwierać Warsztat ze starej lokalizacji, a i tak otwiera się ten nowy. Nie wiem, co się porobiło. Nic jeszcze nie robiłam, po prostu ściągnęłam UC na kompletnie inny dysk, a samoczynnie porobiły się foldery na C i nie wiem, jak to się stało :|
edit: http://i.imgur.com/0zYHxNa.jpg |
UC podczas ściągania już się instaluje.
Niby masz wszystko w porządku... W folderze TS2 z MD jest wszystko OK, tzn. nie usunęło Ci niczego? Jeśli tak, to najprościej będzie przekopiować pliki z folderu TS2 do TS2:UC (Downloads, otoczenia, SavedSims i inne, które były modyfikowane przez Ciebie podczas samej rozgrywki; nie dotyczy takich rzeczy jak konfiguracja gry). Albo odinstalować UC... Kopia zapasowa folderu TS2 z MD jest bardzo wskazana :) |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:26. |