![]() |
Odp: Forumowa Mafia II
Ostatni post Dona w tym temacie:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakkolwiek komicznie teraz to nie zabrzmi, dla mnie zaczyna się to składać w logiczną całość. Mafia eliminuje tych, których się obawia, ale nie tych, którzy mówią prosto z mostu, kogo typują, ale tych, którzy mają typy i ich nie zdradzają. Stwarzają pozory. Chcą, żebyśmy się doszukiwali konkretnych osób, podczas gdy oni będą eliminować tych, którzy nie mówią nic konkretnego. Mam nadzieję, że ma to dla kogoś poza mną jakiś sens xD |
No właśnie o to chodzi - mafia siedzi nam pod nosem, spekulując, tworząc wokół siebie otoczkę zwykłego, zaplątanego mieszkańca, który snuje przeróżne teorie, które mają zwrócić uwagę na osoby niewinne - patrz np. ja.
Zdaję sobie sprawę z tego, iż wyglądam co najmniej podejrzanie w całej tej grze, ale to zwykły przypadek chciał, abym zagłosowała akurat na osoby, które potem wyeliminowała mafia. Jednak jak (najprawdopodobniej) trafiłam na mafioza, postanowili nie mordować swojego. Zresztą wcześniej nawet pewnie nie zwrócili uwagi na to, że zagłosowałam na Dona i Morganę. Dopiero jak wszyscy zaczęli o tym rozmawiać, to stwierdzili, że dadzą nam pstryczka w nos. |
Ja nadal zamierzam głosować na Everlastinga, tak jak wczoraj. Powinniśmy uderzyć w ciche osoby. Jestem prawie pewien, że to one są w mafii.
|
KarolinaJ zrezygnowała z gry. Usuwam także nieaktywnych, czyli: Restless (mafioso), Emallie, i Valerie. W grze pozostało 5 mafiosów.
Pozoostali przy życiu: 1. Diana 2. Björk 3. Kędziorek 4. Fallen 5. Lubie 6. kjalvor 7. Apocalypsa 8. Ladrón 9. Yuki 10. redmoon 11. Everlasting. 12. Mroczny Pan Skromności 13. Meryam 14. Flo 15. Privilege 16. Anizali 17. Alexandra 18. cheeba 19. Cheyenne 20. Gingers 21. Juhas 22. Qwerty 23. Volturia |
Hihi, Restless była wyjątkowo cicha :P.
|
O jednego mafioza mniej! :yeaah:
Czyli wciąż podejrzany jest poprzedni skład... Został ktoś jeszcze w ogóle? :D |
O patrzcie :D Jedną mamy z głowy xD
|
Cytat:
Nie wiem na kogo głosować. Obstawiałabym milczących - Volturię np. Chyba dziś oddam głos na nią. |
Ciekawe, czy Ever jest w mafii... Możemy na niego zagłosować, ale jeśli nie będzie to w następnym głosowaniu idę za ciosem i sama typuje kto jest w mafii.
|
Szkoda, że tylko jedna z mafii się nie udzielała :P Ale i to dobre, przynajmniej mamy teraz jednego mniej do wytępienia :>
Ja postawię dziś na Evera, ponieważ sprawa z Yuki nie daje mi spokoju. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:51. |