TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=441)
-   -   Forumowa Mafia II (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65876)

Meryam 14.10.2013 14:37

Odp: Forumowa Mafia II

Ostatni post Dona w tym temacie:
Cytat:

Napisał Don (Post 1766653)
ja mam typ, ale nie bede kraczec :P

Jeden z kilku ostatnich postów muffin:
Cytat:

Napisał muffindance (Post 1767336)
u mnie wszystko gra i to na najwyzszych obrotach. ;] zaczynam sobie wszystko analizowac i powoli sklada sie to w calosc. smiem nawet myslec, ze przy nastpenym glosowaniu wskaże mafioza.

I Morgana:
Cytat:

Napisał Morgana (Post 1765924)
Bjork podejrzewalam na poczatku, teraz juz mniej. mysle ze trzeba szukac gdzie indziej. mafie mamy pod nosem wiec obstawialabym tych co powiedzialam wczesniej, plus kilku innych ktorzy sie wypowiadaja.

Mafia obawia się tych, którzy dobrze kombinują. Motyka mógł ich szybko rozgryźć. Morgana też dużo wiedziała o byciu w mafii, mogła łatwo zdradzić ich taktykę. Don poza tym, co wspomniałam wyżej, typował Everlastinga i Dianę, ale w obu głosowaniach poszedł za tłumem i się pomylił. Muffin też stwierdziła, że może ich rozgryźć, i odpadła. W ostatnim jej głosowaniu zagłosowała na Yuki.
Jakkolwiek komicznie teraz to nie zabrzmi, dla mnie zaczyna się to składać w logiczną całość. Mafia eliminuje tych, których się obawia, ale nie tych, którzy mówią prosto z mostu, kogo typują, ale tych, którzy mają typy i ich nie zdradzają. Stwarzają pozory. Chcą, żebyśmy się doszukiwali konkretnych osób, podczas gdy oni będą eliminować tych, którzy nie mówią nic konkretnego.
Mam nadzieję, że ma to dla kogoś poza mną jakiś sens xD

Yuki 14.10.2013 15:06

No właśnie o to chodzi - mafia siedzi nam pod nosem, spekulując, tworząc wokół siebie otoczkę zwykłego, zaplątanego mieszkańca, który snuje przeróżne teorie, które mają zwrócić uwagę na osoby niewinne - patrz np. ja.
Zdaję sobie sprawę z tego, iż wyglądam co najmniej podejrzanie w całej tej grze, ale to zwykły przypadek chciał, abym zagłosowała akurat na osoby, które potem wyeliminowała mafia. Jednak jak (najprawdopodobniej) trafiłam na mafioza, postanowili nie mordować swojego. Zresztą wcześniej nawet pewnie nie zwrócili uwagi na to, że zagłosowałam na Dona i Morganę. Dopiero jak wszyscy zaczęli o tym rozmawiać, to stwierdzili, że dadzą nam pstryczka w nos.

Shiver 14.10.2013 15:27

Ja nadal zamierzam głosować na Everlastinga, tak jak wczoraj. Powinniśmy uderzyć w ciche osoby. Jestem prawie pewien, że to one są w mafii.

Libby 14.10.2013 15:33

KarolinaJ zrezygnowała z gry. Usuwam także nieaktywnych, czyli: Restless (mafioso), Emallie, i Valerie. W grze pozostało 5 mafiosów.

Pozoostali przy życiu:

1. Diana
2. Björk
3. Kędziorek
4. Fallen
5. Lubie
6. kjalvor
7. Apocalypsa
8. Ladrón
9. Yuki
10. redmoon
11. Everlasting.
12. Mroczny Pan Skromności
13. Meryam
14. Flo
15. Privilege
16. Anizali
17. Alexandra
18. cheeba
19. Cheyenne
20. Gingers
21. Juhas
22. Qwerty
23. Volturia

Yuki 14.10.2013 15:37

Hihi, Restless była wyjątkowo cicha :P.

Kędziorek 14.10.2013 15:40

O jednego mafioza mniej! :yeaah:

Czyli wciąż podejrzany jest poprzedni skład... Został ktoś jeszcze w ogóle? :D

Meryam 14.10.2013 15:40

O patrzcie :D Jedną mamy z głowy xD

Björk 14.10.2013 15:46

Cytat:

Napisał Meryam (Post 1767610)
O patrzcie :D Jedną mamy z głowy xD

I to niestety nie nasza zasługa :(

Nie wiem na kogo głosować. Obstawiałabym milczących - Volturię np.

Chyba dziś oddam głos na nią.

La Tortura 14.10.2013 16:02

Ciekawe, czy Ever jest w mafii... Możemy na niego zagłosować, ale jeśli nie będzie to w następnym głosowaniu idę za ciosem i sama typuje kto jest w mafii.

Mroczny Pan Skromności 14.10.2013 16:31

Szkoda, że tylko jedna z mafii się nie udzielała :P Ale i to dobre, przynajmniej mamy teraz jednego mniej do wytępienia :>

Ja postawię dziś na Evera, ponieważ sprawa z Yuki nie daje mi spokoju.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:51.