TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59032)

Kestrel 09.10.2013 10:30

Odp: Pytania i odpowiedzi

Blue Screen of Death. Błąd Windowsa. Też tak miałam dawno temu i też przy okazji simsów. Błąd pojawiał się co jakiś czas, w końcu zaczął też występować w innych sytuacjach. Pomogło niestety tylko przeinstalowanie systemu.

xMalwina 10.10.2013 16:21

Hej! Chciałam stworzyć simkę z tą fryzurką od EA, taki kucyk z grzywką na bok. Jakie było moje zdziwienie, gdy nie znalazłam jej, a mam zainstalowane dokładnie te same dodatki, co poprzednio, a włoski wtedy miałam. Ktoś ma pomysł, jak to naprawić, albo kojarzy, w którym to dodatku? Wiem, że słaba podpowiedź, ale to taka zwykła fryzurka była. Kucyk i grzywka.

Kędziorek 10.10.2013 16:54

Wiem z doświadczenia, że jedna taka fryzura była dostępna tylko w tej wielkiej toaletce do stylizacji z dodatku "Kariera". W CASie nigdy jej nie miałam..

Łezka 10.10.2013 22:04

Witam serdecznie! Mam pewien dylemat. Otóż kurczy mi się miejsce na dysku, na którym zainstalowane jest TS3 wraz z dodatkami. Usunąłem już z dysku wszystko co było do usunięcia/przeniesienia. Niestety w ciągu kolejnych zapisów gry miejsca mam coraz mniej. W związku z tym szukałem w internecie jakichś porad odnośnie być może "zbędnych" plików w folderze Electronic Arts. Wg tej strony (http://jazz.tvtom.pl/the-sims-3-przy...ladowania-gry/) można sobie swobodnie usunąć podkatalog DCBackup z wyjątkiem pliku ccmerged, FeaturedItems, Thumbnails i WorldCaches, oczywiście nie obawiając się nieprawidłowości w działaniu gry. Teraz moje pytanie... Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy taki "zabieg" usunięcia tylu folderów jest bezpieczny, czy ktoś już próbował tego sposobu? Najchętniej nie ruszałbym nic, ale w pewnym momencie zacznie mi brakować miejsca na dysku i co wtedy? W moim przypadku ww. foldery są dość "zasobne" w gigabajty - DCBackup 1,22GB; WorldCaches 3,23GB; Thumbnails 371MB oraz FeaturedItems 17,8 MB... Usunięcie ich dałoby mi ok... licząc w przybliżeniu... ok. 4,8 GB miejsca na dysku - to jednak sporo, przynajmniej dla mnie. Z tego względu proszę o rzetelną informację i pomoc w rozwiązaniu mojego dylematu. Nie chcę podejmować pochopnej decyzji o usuwaniu tych plików, bo nie chcę problemów z grą. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :) D_S

Robertflash 10.10.2013 22:24

Mam spory problem. Sim będąc młodym dorosłym zatrzymał się na 37 dniu do stania się dorosłym. Nie używałem żadnych kodów, a starzenie się jest włączone w ustawieniach.
Jakieś pomysły by sprawić aby mój sim się starzał?

Björk 11.10.2013 05:58

Cytat:

Napisał Robertflash (Post 1765528)
Mam spory problem. Sim będąc młodym dorosłym zatrzymał się na 37 dniu do stania się dorosłym. Nie używałem żadnych kodów, a starzenie się jest włączone w ustawieniach.
Jakieś pomysły by sprawić aby mój sim się starzał?

Po prostu zrób przyjęcie urodzinowe i niech Twój sim zdmuchnie świeczki na torcie.

Kestrel 11.10.2013 10:59

Wpisz kod testingCheats enabled true i z shiftem klikając na simie wybierz "wywołaj zmianę wieku". Powinno zadziałać.

Dżajawarman 16.10.2013 21:54

Hej, mam dwa problemy z zachowaniem moich simów:
1. Moi simowie nie mogą obserwować nieba przez lunetę. To dzieje się w różnych rodzinach (w tym samym mieście). Kupuję simowi lunetę i każe jej używać, sim podchodzi do niej, przystawia wizjer do oka i nagle "przenosi" się kilka kroków od lunety, zapominając kompletnie polecenia ;(
2. Jedna z moich simek ukończyła karierę policyjną (zdobyła najwyższy poziom), więc kazałam jej zrezygnować z pracy i zacząć inną. Kiedy jednak pierwszego dnia nowej pracy przyjechał po nią samochód, ikonka pójścia do pracy po chwili znikała, simka po 2-3 dniach traciła pracę, bo po prostu nie chodziła do niej przez to. Próbowałam na wiele sposobów. Klikałam na miejsce pracy z poleceniem "pracuj", próbowałam pojechać simką prywatnym samochodem. NIC nie działa.
Dodam, że mam oryginalną grę z Empiku, Jest to wersja podstawowa, bez dodatków. Właśnie aktualizuję wersję gry, ale obawiam się, że nie jest to kwestia aktualizacji.
Z góry dzięki za pomoc :)

Pink Panther 16.10.2013 22:16

Cytat:

Napisał Dżajawarman (Post 1768414)
1. Moi simowie nie mogą obserwować nieba przez lunetę. To dzieje się w różnych rodzinach (w tym samym mieście). Kupuję simowi lunetę i każe jej używać, sim podchodzi do niej, przystawia wizjer do oka i nagle "przenosi" się kilka kroków od lunety, zapominając kompletnie polecenia ;(

Czasami mam identyczny problem, tylko że z łóżkiem. Sim nie może spać, bo w połowie snu nagle się przenosi kilka kroków od łóżka. Może to być efektu uboczny korzystania z kodów, zmiany rodziny, miejsca zamieszkania itd.?

Dżajawarman 16.10.2013 23:15

Mała zmiana. Po aktualizacji simsy mogą już używać lunety, problem nr 1 zniknął :) Pink Panther, spróbuj zaktualizować grę, może to też coś Ci pomoże.
Jednak nadal pozostaje problem niechodzenia mojej simki do pracy ;/
Co do kodów - nie używam.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:05.