TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   The Sims 3 - Zwierzaki, przedpremierowe dyskusje. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59742)

Ejak 25.07.2011 17:38

Odp: The Sims 3 - Zwierzaki, przedpremierowe dyskusje.

Przypomnienie!

Nowości w Trybie kupowania:
zabawki dla zwierząt
miska na wodę
koryto
przeszkody do skoków konnych
koła wagonu (jako dekoracja)
duży dzbanek
zużyte garnki
szyld 'ranczo'

Nowości w Trybie budowania:
dąb z czerwonymi liśćmi
ciemne brzozy z żółtymi liśćmi
wysoka trawa
luźne stosy siana

Nowości w Trybie tworzenia Sima:
ubrania jeździeckie
kocie klapki

Nowe cechy dla Simów:
miłośnik kotów
miłośnik psów
uczulony na sieść

Nowe funkcje:
gracze mogą kontrolować zwierzęta
zwierzęta mogą gonić, kopać i walczyć
konie mogą być używane do jazdy po mieście

Nowe parcele:
psie parki
kocie dżungle
rancza dla koni
sklep zoologiczny
centrum konne

Zwierzęce umiejętności:
polowanie (psy i koty)
szukanie przedmiotów do kolekcjonowania (psy)
sprowadzanie Sima na randkę (psy)
jazda (konie)
skakanie (konie)
Rasy zwierząt:

Psy
owczarek australijski
bullterier
jamnik
doberman
dalmatyńczyk
pies górski
pudel
chow chow
pitbull
mops

Koty
maine coon
brytyjczyk
syjamski
himalajski

Konie
srokaty

Prace i profesje:
przestępca (zwierzęta)
pies policyjny

Rodzaje zwierząt:
pies
kot
koń
jaszczurka (kolekcjonerska)
wąż (kolekcjonerski)
żółw (kolekcjonerski)
ptaki

Akcesoria zwierzęce:
angielskie siodło (konie)
zachodnie siodło (konie)
obroża (psy, koty)
pas (konie)

Séverine 25.07.2011 17:53

Ale to raczej nie jest cała lista ras zwierzaków, nie?
Bo miało być ponad sto a tutaj psów i kotów (ras) jest 14 ;p
Co do jakiejś specjalnej postaci typu wilkołak. Jak dla mnie to by mogło tego w ogóle nie być ale jak już muszą/chcą dać to niech to nie ,,zaraża" nagle pół miasta swoim dziwactwem. Bo naprawdę nie wyobrażam sobie, że mój Sim znajduje sobie piękną dziewczynę, zaprasza ją do siebie na noc a ona się staje wściekłym wilkołakiem. No i żeby były naprawdę drapieżne (nie zarażać każdego ale np. wszystkich którzy po 24 wychodzą na zewnątrz. Wtedy wiadomo, że by raczej nie wychodzili. A, no i żeby było trzeba zabrać zwierzaki do domu (konie w tym przypadku do stajni). A nie, co to za bestia skoro trzeba się z wilkiem albo z wampirem (np. the sims 2) zaprzyjaźnić?

Saphira 25.07.2011 18:27

Cytat:

Napisał Karel13 (Post 1421432)
Ja chcę centaura! xD Ale to nie ma się rozprzestrzeniać jak wampiry... Jeden na całe miasto, gdzieś w lesie.

Centaura, o ile się nie mylę, można pobrać z pewnej angielskiej/amerykańskiej stronki :)

Ejak , psów i kotów będzie na pewno więcej.SROKATY to nie rasa konia, tylko jego UMASZCZENIE dostępne podobno w CAP, w języku koniarzy "srokaty" to łaciaty, jest więc karosrokaty (czarno-biały , bo kary to czarny) , kasztanowo-srokaty (rudo-biały), gniado-srokaty...

Zachodnie siodło to zapewno siodło westernowe używane do jazdy w stylu western, jak sama nazwa wskazuje, które znamy z westernów telewizyjnych i kinowych.

Siodło angielskie to zwykłe, klasyczne siodło.

PAS - jak widać na zwiastunie, JEST ZAPINANY na klamrę na brzuchu konia.Widać, że z EA nie współpracowali żadni ludzie , którzy wiedzą, jak wygląda koński ekwipunek :( Przecież owy PAS, w języku koniarzy nazywany popręgiem, dopinający siodło, zapinany jest w siodle, nie na brzuchu, by się nie odpiął ! Wiem, ten dodatek nie jest stworzon y dla tak wnikliwych miłośników koni jak ja, ale taka gafa...

Ale ogólnie dużo pozytywów.Oczywiście to na pewno nie koniec tej listy.Wiadomo, że duzo trzeba tu jeszcze dodać...

Ale, Ejak, bardzo Ci dziękuję, za takie (powiedzmy, niektóre ciut dziwne :) ) nowości !!!

Ejak 25.07.2011 18:29

olanowiak: Nie to nie jest cała lista, ale rasy i inne szczegóły, które w obecnej chwili wiadomo. A co do magicznego stworzenie, to z wampirami jest tak głupio, że żeby wypić krew innego Sima, to trzeba się z nim zaprzyjaźnić, jakby wampir mówił: "Przepraszam pana/panią czy mógłbym wgryźć się w pana/panią szyję i napić się krwi, bo nie chcę być nieuprzejmy".

Przepraszam, ale to nie jest moja lista, żeby nie było, że się przy niej podpisuje. Zapomniałem dodać źródło ;)

Saphira 25.07.2011 18:34

Cytat:

Napisał Ejak (Post 1421699)
olanowiak: Nie to nie jest cała lista, ale rasy i inne szczegóły, które w obecnej chwili wiadomo. A co do magicznego stworzenie, to z wampirami jest tak głupio, że żeby wypić krew innego Sima, to trzeba się z nim zaprzyjaźnić, jakby wampir mówił: "Przepraszam pana/panią czy mógłbym wgryźć się w pana/panią szyję i napić się krwi, bo nie chcę być nieuprzejmy".

Przepraszam, ale to nie jest moja lista, żeby nie było, że się przy niej podpisuje. Zapomniałem dodać źródło ;)

Hahaha ! Nie ma co, świetnie to opisałeś...
Skąd masz te nowości ?
To, co napisałeś odnośnie nowych przedmiotów (koryta, szyldy itp.) bardzo mile mnie zaskoczyło, chociaż...niektórych rzeczy już się domyślałam...A na szyld czekałam, jakoś tak.

Ejak 25.07.2011 18:40

Te nowości są ze strony simowie.info.

Saphira 25.07.2011 18:46

Cytat:

Napisał Ejak (Post 1421711)
Te nowości są ze strony simowie.info.

Dziekuję.Poczytam sobie :D

A jeśli chodzi o siodło zachodnie i angielskie, czyli westernowe i klasyczne, jeśli ktoś chce wiedzieć jak one wyglądają...to na tych już pokazanych zdjęciach z trybu tworzenia zwierzaka je widać ( http://farm7.static.flickr.com/6017/...919044a9_b.jpg ).Te na samym dole konie w siodłach.

suomii 25.07.2011 19:55

dobra Mari, nie chwal się już tą wiedzą na temat koni tylko pisz coś na temat dodatku ;d

Séverine 25.07.2011 20:07

Cytat:

Napisał Ejak (Post 1421699)

No właśnie wiem, że tak dokładnie jest z tymi wampirami. Przychodzi taki jeden i zamiast swoje ofiary zaprowadzać za budynek i gryźć to chodzi z tą ręką przy ustach chyba tylko po to żeby mu nie było widać zębów (nie widać, że jest cały blady i ma pelerynę, nie). Jeszcze jakby mógł to by chodził z apteczką w ręku i dezynfekował miejsce ugryzienia. Ale wracając do tematu. Ja chcę kucyki! Takie małe, fajne kucyki i żeby sobie chodziły obok koni i woziły dzieci. No i jestem bardzo ciekawa czy za awans w pracy u zwierzaka będą do odblokowywania nowe kolory i wzory sierści oraz obroże. Uwielbiam w dwójce robić takiego oryginalnego kotka i pieska z super wypasionymi obrożami i chodzić z nimi do parku :D

Saphira 25.07.2011 20:22

Cytat:

Napisał suomii (Post 1421791)
dobra Mari, nie chwal się już tą wiedzą na temat koni tylko pisz coś na temat dodatku ;d

To może ty poszukasz jakiś nowin, co ?

olanowiak, niestety, kucyków nie będzie - wielkość dorosłych koni będzie tylko jedna :( Za to będą zrebaki...Hurra !

A mnie dziwi, jak na tym koniu mają się utrzymać simy ? Jak tam nawet strzemion nie ma.Nic dziwnego, że na zwiastunie co rusz lądują na ziemi, heh.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:27.