![]() |
Odp: The Sims 3 - Zwierzaki, przedpremierowe dyskusje.
Przypomnienie!
Nowości w Trybie kupowania: zabawki dla zwierząt miska na wodę koryto przeszkody do skoków konnych koła wagonu (jako dekoracja) duży dzbanek zużyte garnki szyld 'ranczo' Nowości w Trybie budowania: dąb z czerwonymi liśćmi ciemne brzozy z żółtymi liśćmi wysoka trawa luźne stosy siana Nowości w Trybie tworzenia Sima: ubrania jeździeckie kocie klapki Nowe cechy dla Simów: miłośnik kotów miłośnik psów uczulony na sieść Nowe funkcje: gracze mogą kontrolować zwierzęta zwierzęta mogą gonić, kopać i walczyć konie mogą być używane do jazdy po mieście Nowe parcele: psie parki kocie dżungle rancza dla koni sklep zoologiczny centrum konne Zwierzęce umiejętności: polowanie (psy i koty) szukanie przedmiotów do kolekcjonowania (psy) sprowadzanie Sima na randkę (psy) jazda (konie) skakanie (konie) Rasy zwierząt: Psy owczarek australijski bullterier jamnik doberman dalmatyńczyk pies górski pudel chow chow pitbull mops Koty maine coon brytyjczyk syjamski himalajski Konie srokaty Prace i profesje: przestępca (zwierzęta) pies policyjny Rodzaje zwierząt: pies kot koń jaszczurka (kolekcjonerska) wąż (kolekcjonerski) żółw (kolekcjonerski) ptaki Akcesoria zwierzęce: angielskie siodło (konie) zachodnie siodło (konie) obroża (psy, koty) pas (konie) |
Ale to raczej nie jest cała lista ras zwierzaków, nie?
Bo miało być ponad sto a tutaj psów i kotów (ras) jest 14 ;p Co do jakiejś specjalnej postaci typu wilkołak. Jak dla mnie to by mogło tego w ogóle nie być ale jak już muszą/chcą dać to niech to nie ,,zaraża" nagle pół miasta swoim dziwactwem. Bo naprawdę nie wyobrażam sobie, że mój Sim znajduje sobie piękną dziewczynę, zaprasza ją do siebie na noc a ona się staje wściekłym wilkołakiem. No i żeby były naprawdę drapieżne (nie zarażać każdego ale np. wszystkich którzy po 24 wychodzą na zewnątrz. Wtedy wiadomo, że by raczej nie wychodzili. A, no i żeby było trzeba zabrać zwierzaki do domu (konie w tym przypadku do stajni). A nie, co to za bestia skoro trzeba się z wilkiem albo z wampirem (np. the sims 2) zaprzyjaźnić? |
Cytat:
Ejak , psów i kotów będzie na pewno więcej.SROKATY to nie rasa konia, tylko jego UMASZCZENIE dostępne podobno w CAP, w języku koniarzy "srokaty" to łaciaty, jest więc karosrokaty (czarno-biały , bo kary to czarny) , kasztanowo-srokaty (rudo-biały), gniado-srokaty... Zachodnie siodło to zapewno siodło westernowe używane do jazdy w stylu western, jak sama nazwa wskazuje, które znamy z westernów telewizyjnych i kinowych. Siodło angielskie to zwykłe, klasyczne siodło. PAS - jak widać na zwiastunie, JEST ZAPINANY na klamrę na brzuchu konia.Widać, że z EA nie współpracowali żadni ludzie , którzy wiedzą, jak wygląda koński ekwipunek :( Przecież owy PAS, w języku koniarzy nazywany popręgiem, dopinający siodło, zapinany jest w siodle, nie na brzuchu, by się nie odpiął ! Wiem, ten dodatek nie jest stworzon y dla tak wnikliwych miłośników koni jak ja, ale taka gafa... Ale ogólnie dużo pozytywów.Oczywiście to na pewno nie koniec tej listy.Wiadomo, że duzo trzeba tu jeszcze dodać... Ale, Ejak, bardzo Ci dziękuję, za takie (powiedzmy, niektóre ciut dziwne :) ) nowości !!! |
olanowiak: Nie to nie jest cała lista, ale rasy i inne szczegóły, które w obecnej chwili wiadomo. A co do magicznego stworzenie, to z wampirami jest tak głupio, że żeby wypić krew innego Sima, to trzeba się z nim zaprzyjaźnić, jakby wampir mówił: "Przepraszam pana/panią czy mógłbym wgryźć się w pana/panią szyję i napić się krwi, bo nie chcę być nieuprzejmy".
Przepraszam, ale to nie jest moja lista, żeby nie było, że się przy niej podpisuje. Zapomniałem dodać źródło ;) |
Cytat:
Skąd masz te nowości ? To, co napisałeś odnośnie nowych przedmiotów (koryta, szyldy itp.) bardzo mile mnie zaskoczyło, chociaż...niektórych rzeczy już się domyślałam...A na szyld czekałam, jakoś tak. |
Te nowości są ze strony simowie.info.
|
Cytat:
A jeśli chodzi o siodło zachodnie i angielskie, czyli westernowe i klasyczne, jeśli ktoś chce wiedzieć jak one wyglądają...to na tych już pokazanych zdjęciach z trybu tworzenia zwierzaka je widać ( http://farm7.static.flickr.com/6017/...919044a9_b.jpg ).Te na samym dole konie w siodłach. |
dobra Mari, nie chwal się już tą wiedzą na temat koni tylko pisz coś na temat dodatku ;d
|
Cytat:
|
Cytat:
olanowiak, niestety, kucyków nie będzie - wielkość dorosłych koni będzie tylko jedna :( Za to będą zrebaki...Hurra ! A mnie dziwi, jak na tym koniu mają się utrzymać simy ? Jak tam nawet strzemion nie ma.Nic dziwnego, że na zwiastunie co rusz lądują na ziemi, heh. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:27. |