TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59032)

anie_1981 17.10.2013 08:55

Odp: Pytania i odpowiedzi

Dżajawarman, Spróbuj najpierw pojechać na miejsce pracy, a dopiero jak tam jesteś kliknij na budynek i wybierz Pracuj.

Pink Panther, a nie dzieje się tak czasem gdy Sim nocuje w dodatkowym domu? Bo ja mam to samo właśnie jak Simy\zwierzęta śpią poza "głównym" domem, w dodatkowym domu lub na parceli publicznej.

Searle 21.10.2013 12:50

Cytat:

Napisał Dziurawiec_Skąpolistny (Post 1765505)
Witam serdecznie! Mam pewien dylemat. Otóż kurczy mi się miejsce na dysku, na którym zainstalowane jest TS3 wraz z dodatkami. Usunąłem już z dysku wszystko co było do usunięcia/przeniesienia. Niestety w ciągu kolejnych zapisów gry miejsca mam coraz mniej. W związku z tym szukałem w internecie jakichś porad odnośnie być może "zbędnych" plików w folderze Electronic Arts. Wg tej strony (http://jazz.tvtom.pl/the-sims-3-przy...ladowania-gry/) można sobie swobodnie usunąć podkatalog DCBackup z wyjątkiem pliku ccmerged, FeaturedItems, Thumbnails i WorldCaches, oczywiście nie obawiając się nieprawidłowości w działaniu gry. Teraz moje pytanie... Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy taki "zabieg" usunięcia tylu folderów jest bezpieczny, czy ktoś już próbował tego sposobu? Najchętniej nie ruszałbym nic, ale w pewnym momencie zacznie mi brakować miejsca na dysku i co wtedy? W moim przypadku ww. foldery są dość "zasobne" w gigabajty - DCBackup 1,22GB; WorldCaches 3,23GB; Thumbnails 371MB oraz FeaturedItems 17,8 MB... Usunięcie ich dałoby mi ok... licząc w przybliżeniu... ok. 4,8 GB miejsca na dysku - to jednak sporo, przynajmniej dla mnie. Z tego względu proszę o rzetelną informację i pomoc w rozwiązaniu mojego dylematu. Nie chcę podejmować pochopnej decyzji o usuwaniu tych plików, bo nie chcę problemów z grą. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :) D_S

Przejrzyj ten temat od postu figi. Może zmniejszenie wielkości zapisu da Tobie trochę wolnego miejsca.

Bąbel09 22.10.2013 00:36

Witam wszystkich simsomaniaków ;)

Na wstępnie mojego pierwszego posta chciałbym doradzić użytkownikowi

Dziurawiec_Skąpolistny

Pobierz i zainstaluj program CCleaner z rozszerzeniem CCEnhancer
on wyczyści większość folderów które wypisałeś w poście (WorldCaches,DCBackup,Thumbnails)
i nic złego nie powinno się stać ja tak robię po każdym wyłączeniu gry i jest ok ;).

Mam też jedno pytanie czy co rusz w to nowych aktualizacjach są poprawki z poprzednich ??

Bardzo mnie to interesuje.

redmoon 22.10.2013 14:43

Z tego co wiem to nie. Jeśli chcesz zaktualizować grę z wersji 1.57 do 1.59 - nie uda ci się. Wyskoczy błąd.

rawrvera 22.10.2013 17:36

Cytat:

Napisał redmoon (Post 1769447)
Z tego co wiem to nie. Jeśli chcesz zaktualizować grę z wersji 1.57 do 1.59 - nie uda ci się. Wyskoczy błąd.

A jeżeli pominąłeś jakąś łatkę, zawsze możesz ją zainstalować ręcznie.

Bąbel09 22.10.2013 19:17

No ja pominąłem większość oprócz dwóch ostatnich :/

Chciałbym też zainstalować wszystkie aktualizacje ale nie wiem jak to zrobić...

A można skądś pobrać wszystkie aktualizacje od początku istnienia gry ?

Kerbi 22.10.2013 19:45

Najlepiej byłoby pobrać Super Patcha, np. stąd. Gra zaktualizuje się do najnowszej wersji (1.63), nie pomijając przy tym niczego z poprzednich aktualizacji :)

Bąbel09 23.10.2013 16:21

Cytat:

Napisał Kerbi (Post 1769587)
Najlepiej byłoby pobrać Super Patcha, np. stąd. Gra zaktualizuje się do najnowszej wersji (1.63), nie pomijając przy tym niczego z poprzednich aktualizacji :)

Właśnie o to mi chodziło dzięki ! :smile:

La Tortura 23.10.2013 22:18

Mam problem z launcherem. To znaczy pościagałam sobie pliki sims3pack i wrzuciłam do downloads, ale gdy odpalam launchera nie ma ich w zakładce 'pobrane'.. :| Mogłabym klikać na każdy plik z osobna, ale jeśli jest jakikolwiek sposob żeby zainstalować je za jednym zamachem, albo naprawienie tego launchera?

Bąbel09 24.10.2013 02:47

Cytat:

Napisał Flo (Post 1769786)
To znaczy pościagałam sobie pliki sims3pack

Pliki z netu czy ze store?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:16.