![]() |
Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
Ładnie babka nalewa z trzech butelek na raz. :D Za to widzę, że cienie nie poruszają się wraz ze słońcem, tylko przeskakują co jakiś czas. Niezbyt ładny efekt.
|
anie ja również uwielbiam trójkowe pejzaże, więc doskonale wiem o czym piszesz. Nie sądzę jednak aby już dzisiaj można było mówić, że w czwórce nie ma czemu pstrykać fotek. Rozumiem, że Tobie kompletnie nie podoba się grafika, mi natomiast nie przeszkadza i liczę na to, że jednak będą tam ładne widoki tak jak w TS3.
Zazdroszczę Tobie mało zacinającej się trójki. U mnie, gdy tylko wgram więcej rzeczy ze store lub gdy mam w mieście więcej niż dwie rodziny, zaczynają się problemy z płynnością. Przyzwyczaiłam się do tego, to fakt, ale gdy wracam do płynnej dwójki, to marzę, żeby i trójka taka była. Jest to jeden z powodów, dla których TS4 jest dla mnie tak kuszące ... Otwarty świat, jednakowy upływ czasu dla wszystkich simów i płynna gra. Każdemu może podobać się co innego, ale nawet gdyby grafika mi się nie podobała, nie przyćmiłoby mi to innych zalet TS4. Obejrzałam w końcu filmik z tworzenia tej ciemnowłosej simki i znalazłam coś, co mi się naprawdę w TS4 nie podoba. Są to style poruszania się simów (zwłaszcza ostatni, który upodabnia sima do małpy). Mam nadzieję, że wybieranie ich nie będzie koniecznością. Czy ta ikonka na samej górze symbolizuje normalny styl poruszania się (lub raczej brak jakiegokolwiek stylu)? Wie ktoś? |
Mi TS3 też się nie cięło, natomiast nie dało się w to grać z tego względu, że non stop były jakieś błędy. A to z zapisem i mnóstwo czasu gry wtedy szło na nic, a to simowie się gdzieś zatrzymywali i nie dało się nic zrobić oprócz resetowania, a to znikający członkowie rodziny itd. Były to denerwujące błędy uniemożliwiające dłuższe granie jedną rodziną, przez co rzadko miałem wielopokoleniowe.
|
Caesum, pewnie im bardziej rozwinięta umiejętność miksjologii tym lepsze sztuczki jako barman może wyczyniać nasz Sim. Ta Simka ma na pewno miksjologię na wysokim poziomie. anie_1981, w czwórce też pewnie będą ładne widoczki, choć zbliżone do tych z animacji dla dzieci. Taka grafika jak w The Sims 4 jest mimo wszystko ok, ja nie chciałabym realistycznej. Fakt faktem, że stylistyka czwórki jest trochę stylistyką domku dla lalek; przydałoby się żeby twarze Simów nie były takie gładkie, wyidealizowane i jeszcze ta woda, drzewa i budynki jak z bajki... Kreskówkowość jest w porządku, gdyby tylko nie ta gładkość i słodycz. Przydałyby się też bardziej stonowane kolory, ale i tak nie jest źle. Liczę tylko, że rozgrywka nie będzie zbytnio uproszczona i że twórcy gry usuną efekt świecenia. Co do ekranów ładowania myślę, że nie będzie żadnego zamrażania w czasie ani innych uchybień. Z tego co zrozumiałam ma być pięć dużych stref w miasteczku (będą oznaczone na mapie miasta) i przenoszenie się z jednej takiej strefy do drugiej będzie się wiązało z ekranem ładowania (czas w pozostałych strefach będzie dalej upływał, strefy będą widoczne za mgłą, takie rozmyte jak to widać na niektórych screenach z czwórki). Gdy pozostajemy w obrębie jednej strefy miasteczka będziemy mogli poruszać się swobodnie tak jak w The Sims 3. Jestem prawie pewna, że w nowej odsłonie nie będzie króliczych nor. Ogólnie to może być dobra gra, świetnie, że będzie dostępna już 4 września. :)
Ps. Jedzenie wygląda jak plastikowe, miniaturowe jedzenie dla lalek Barbie. Na plus, że będzie dużo potraw i ciekawe drinki. |
Nie tylko jedzenie wygląda na plastikowe. Nawet drewniane meble wyglądają jak z plastiku...
|
anie, to skąd wiesz, że to drewniane meble? :D A tak na serio to dajcie już sobie na luz, grafiki w żadnym wypadku już nie zmienią więc bez sensu dalej ciągnąć temat grafiki :P
|
anie, w takim razie bedziesz musiala zostac przy 3. dla mnie na przyklad 3 to totalny niewypał, wszystko sie tnie, grafika tez nie jest jakaś olaboga, bo simy wygladaja jak trolle. widoki są ładne, ale wole płynną grę jak z 2. czwórka podoba mi się o wiele bardziej, a w szczególnosci grafika, dzięki ktorej nie bede potrzebowała komputera rodem z NASA, żeby nic sie nie cięło, a otoczenie nie ladowalo się dwa lata. :D
|
Przyglądam się zdjęciom z TS4 i przyglądam, i nie widzę tej gładkości i bajkowości, o której wiele osób pisze. Grafika jest inna niż w TS3, co jest normalne, a przy tym przyjemna dla oka. Cieszę się, że należę do tej części fanów gry, którym grafika się podoba. Nie widzę w niej nic niewłaściwego, a zarzuty, że jest dziecinna raczej jej nie obrażają, bo przecież cała seria The Sims jest czymś w rodzaju domku dla lalek. Ta gra nie ma być realistyczna i gdyby zrobili w niej realistyczną grafikę nie kupiłabym jej na pewno.
Co do twarzy simów, ja widzę w nich różnorodność, na zdjęciach i filmikach widziałam simy, których wyraz twarzy mnie irytował, a to świadczy o tym, że te twarze coś wyrażają. Miło będzie po rozmywających się trójkowych twarzach, popatrzeć na wyraźne twarze nowych simów i przyglądać się czyją urodę odziedziczył potomek. Gram teraz w TS2 rodziną Ćwirów i już z niecierpliwością czekam, żeby zagrać nimi w TS4 :D |
orka Helena, od początku pisałam, że nie będę w to grać. Komentuję to co dają, a to co dają mi się nie podoba :P To jest przykre, bo po raz pierwszy w Simsowej historii, nie będę grała w jakąś odsłonę, bo uważam, że jest do "d". Wiem, to moje zdanie, wyrażam je, bo od tego jest forum.
Irbis, ta grafika naprawdę jest dziecinna. Obejrzyj sobie którąś z kreskówek Disneya i porównaj to ze screenami z TS4... Bajka dla dzieci. Wiem, że to gra dla 12-latków, po prostu dotąd, choć była to gra dla dzieci, to dorosłym też coś dawała. Teraz nie widzę tam niczego dla dorosłych. Biorąc pod uwagę, jak łatwa jest trójka, to aż boję się pomyśleć, jak łatwa będzie czwórka. Stare gry wciągały na maksa bo były trudne. Dobrą grę męczyło się nieraz przez wieeele wieczorów, a teraz, nowego Tomb Raidera mogłam przejść bez solucji i trainerów w 4 godziny... |
anie1981, ja myślę, że gdy wyjdzie gra to chociaż raz warto w nią zagrać i wtedy się przekonać czy Cię odrzuca czy nie. Bo możliwe, że będą pewne rzeczy, które przyciągną. Ja póki co obserwuje wszystko co piszecie i czekam aż pokażą rozgrywkę. Tej chyba powinniśmy się spodziewać do miesiąca myślę. Przypuszczam, że parę rzeczy do których się bardzo przyzwyczaiłem w trójce z użytku domowego, w podstawie się nie pojawi i będzie troche trudno, ale zobaczymy.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:27. |