TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59032)

Dżajawarman 18.11.2013 17:44

Odp: Pytania i odpowiedzi

Hej, mam oryginalne simsy z dodatkiem Cztery Pory Roku. Kiedy zaczyna się jesień i simy co chwila muszą się przebierać, zaczyna się mój problem. Otóż bardzo często, nawet przed czy po prysznicu, kiedy moje simy przebierają się, przed zrobieniem tego zacinają się na amen. Jakiś czas temu zacinały się np. na 1/4 dnia simowego, teraz, że tak okrutnie powiem, do śmierci.
Wie ktoś może jak rozwiązać ten problem? I przepraszam, że się wcinam w inny.

SomeNights 02.12.2013 12:23

Karolina, a skąd masz to ubranie? Pobrałaś z jakiejś strony (np. TSR) czy z Giełdy Wymiany? A jeśli z Giełdy, to z simką czy z kategorii 'Ubranie'?

Beep 03.12.2013 21:04

Nie mogę stworzyć żadnej rodziny, po kliknięciu na 'Stwórz rodzinę' w edycji miasta CAS ładuje się w nieskończoność. Nie jest to problem z CC - opcje 'zaplanuj ubranie', 'zmień wygląd', a także 'edycja w CAS' w Nraas działają bez zarzutu. Naprawdę nie uśmiecha mi się reinstall, ani zmiana otoczenia, robiłam to wszystko parę miesięcy temu :(

enter 04.12.2013 09:44

Czy ktoś wie, jak rozwiązać problem zacinania się postaci wczas, gdy całe otoczenie (drzewa, ikona nad głową sima itp itd) się porusza, tak jakby gra działała płynnie?
Była robiona już: reinstalka gry ze wszystkimi dodatkami, plus usuwane wszystkie sciagniete mody .

Beep 06.12.2013 20:20

Cytat:

Napisał Beep (Post 1785641)
Nie mogę stworzyć żadnej rodziny, po kliknięciu na 'Stwórz rodzinę' w edycji miasta CAS ładuje się w nieskończoność. Nie jest to problem z CC - opcje 'zaplanuj ubranie', 'zmień wygląd', a także 'edycja w CAS' w Nraas działają bez zarzutu. Naprawdę nie uśmiecha mi się reinstall, ani zmiana otoczenia, robiłam to wszystko parę miesięcy temu :(

Edytowanie townies w CAS tak jakby rozwiązuje mój problem (chociaż zdarza się, że sim przebiera się w ubranie, które miał przez zmianą, twarz i włosy również się zmieniają), ale mimo wszystko będę wdzięczna za jakiekolwiek sugestie jak rozwiązać problem ładowania CAS w normalny sposób. Teraz inne pytanie - praktycznie nigdy nie używam gotowych simów z internetu, także nie pamiętam, czy będą one w bibliotece, czy będę miała do nich dostęp tylko w trybie tworzenia rodziny (edytowanie pojedynczego sima chyba nie daje takiej możliwości)?

Björk 11.12.2013 17:35

No i na mnie padło.
Nie mogę wczytać zapisu, ponieważ "nie mam zainstalowanego dodatku, na którym dokonano zapisu".

Nie muszę chyba tłumaczyć, że nic w międzyczasie nie odinstalowywałam, ani nic nie zostało przypadkiem odinstalowane. Czy ktoś z Was spotkał się z tym problemem, a co ważniejsze - czy sobie jakoś z nim poradził?

Nie chodzi o rady w stylu "Zacznij nowy zapis" ;)

Łezka 11.12.2013 20:55

Witaj Bjork! Szczerze powiem, że nie spotkałem się z takim problemem, ale czy próbowałaś w folderze Saves pokombinować z rozszerzeniami plików? Skopiuj w bezpieczne miejsce plik zapisu oraz jego backup... W folderze Saves usuń aktualny nazwa.sims3, a następnie w pliku nazwa.sims3.backup - usuń końcówkę oraz kropkę... Może to błąd wynikający akurat z tego jednorazowego zapisania gry, a jak wrócisz do poprzedniego to będzie w porządku? Pozdrawiam! Napisz koniecznie jakie efekty i czy być może już próbowałaś tego sposobu. Pozdrawiam D_S

Björk 11.12.2013 21:19

Jesteś kochany :D Ale zapomniałam napisać, że to też już robiłam. Rezultat - fenomenalny :D Nadal nic ;)

To nie był błąd zapisu. Może cofnę się w przeszłość. Jak zaczęłam grę w simowy wtorek a skończyłam w niedzielę - zrobiłam "zapisz" i "wyjdź". Wchodzę do zapisu i znowu mam simowy wtorek. Wtedy pomyślałam, że coś źle kliknęłam i trudno. Ale dzisiaj już w ogóle nie mogłam uruchomić ani zapisu, ani kopii backup tego zapisu właśnie z takim komunikatem - mimo, że gra zapisywała się "normalnie"

Łezka 11.12.2013 21:44

Hmm... Ja raczej nie mam zbyt dużego doświadczenia z problemami w grze, ale tak na chłopski rozum... Skoro gra nie wykrywa dodatku, na którym została gra zapisana, to może spróbuj odinstalować i zainstalować ponownie ostatni, najnowszy dodatek jaki masz... Nie sądzę żeby twórcy TS3 zoptymalizowali grę do logicznego działania, lecz może warto spróbować? Trzymam kciuki! :)

Björk 12.12.2013 05:50

Dziękować. Dobry pomysł :) Nie wpadłam na to, a proste bardzo.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:11.