![]() |
Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
anie zgadzam się, że teraz gry są za łatwe. Obawiam się jednak, że potrafią to dostrzec tylko "starzy" gracze, tacy jak my, którzy graliśmy w stare gry z kanciastą grafiką. Ciekawe ilu dzisiejszych dzieciaków podołałoby pierwszej odsłonie simsów. Pewnie większość tłukłaby piąstkami w klawiaturę ze złości, że sim ciągle chodzi niezadowolony. Takie czasy, że wszystko się ułatwia, wszystko dosłownie. Nie będę się tu rozwijać o zidioceniu społeczeństwa, bo to nie forum od tego, ale widzę to na co dzień i w pewnym sensie nie dziwi mnie, że robią takie gry.
Widzę, że grafika w czwórce nie jest realistyczna, że jest, no powiedzmy, "przyjazna dzieciom" ;P, ale nie przeszkadza mi to. Może to dlatego, że lubię kreskówki Disneya :), choć jednak dostrzegam pewne różnice między kreskówkami, a TS4. Mam nadzieję, że czwórka nie będzie za łatwa, że skoro tak mówią o powrocie do korzeni, bardziej zbliżą TS4 do dwóch pierwszych odsłon. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję. |
Irbis, mi grafika czwórki też się na swój sposób podoba, jest odpowiednio urocza i przystępna, ale wyidealizowana i wygładzona czemu nie zaprzeczysz. :) Mam nadzieję, że czwórka będzie oferować poczucie kontroli w grze. Mam tylko podstawę trójki, ale przeskakiwanie między Simami po całym otoczeniu było dla mnie niefajne. W sumie nie wiem jak możnaby to inaczej rozwiązać, ale widzę, że czwórka jest na dobrej drodze, by połączyć poczucie kontroli z otwartym, albo półotwartym światem. Odnośnie powrotu do korzeni, pewnie nawiążą do poprzednich części, mimo, że oś czasu jest zupełnie inna niż w pozostałych odsłonach. Fajnie, że powrócą aspiracje. Wydaje mi się, że trójka gdy miała wyjść budziła większe emocje graczy i więcej o niej dyskutowano, ale mogę się mylić. Ja jestem z serią dopiero od 2011 roku, gdy do trójki było już kilka dodatków, z tym że ja trójki nie zbierałam; zamiast tego kupiłam sobie dwójkę i spokojnie wtedy kompletowałam dodatki do niej. Teraz jednak poczekam na nową odsłonę, nie będę kupować dodatków do trójki, a będę na bieżąco z serią. To będzie świetne kupić sobie grę w dniu premiery. :)
|
adamo030, aby przetestować grę, trzeba ją kupić... A ja nie wydam 150-200 zł na grę, co do której jestem na 90% pewna, że mi się nie podoba, taka bogata to nie jestem :P Inna sprawa, gdyby wydali demo, ale prawdziwe demo, a nie "tryb tworzenia Sima". Można by wtedy spekulować, podoba się, czy nie...
Irbis, to fakt, teraz dzieciom się wszystko pod nos podstawia, za moich czasów... |
anie1981 - nie żebym chciała Cię obrazić, ale na miłość boską.. W każdym swoim poście piszesz o tych śmiesznych teksturach, że na pewno nie zagrasz w TS4, bo już milion razy lepsze jest TS3. OK - Twoja decyzja i Twoje oburzenie. Każdy ma inny gust. Ja równie dobrze mogłabym zjechać TS3, bo dla mnie to jest żenada. Żeby mieć grę, w którą nie idzie grać, bo się non stop tnie, występują błędy i aż się nie chce jej wgl włączać. Bo co to za przyjemność? Zanim cokolwiek się załaduje zdążę zrobić obiad i wyprowadzić psa, którego nie mam.
I ktoś tu ma rację, że lepiej zacząć komentować co innego, a nie ciągle tą grafikę. Dziękuję. Witam, wjeżdżam. PS. I możecie mnie zbanować, ale już nie mogłam wytrzymać, żeby nie napisać tego co myślę. :) |
Zrobiłam sobie takie podsumowanie, co mi się w ts4 podoba, co nie, a co się jeszcze okaże:
Plusy: +chyba najładniejsze z całej serii domy, biorąc pod uwagę wygląd zewnętrzny +CAS jest genialny, będzie można robić bardzo różnorodnych simów :) +system emocji +ładne miasto, ma swój klimat -tylko 3 cechy osobowosci :( smuteczek -jak wspomniała anie, plastikowo/gumiasto wyglądajace meble -tylko jedno miasto +/- płynność i grywalność: dowiemy się we wrześniu Pozatym nie wiadomo jeszcze o ewentualnych minusach których EA nam raczej nie zdradzi ;P |
Dodaj do minusów potencjalny brak basenów. Nigdzie ich nie pokazali, więc ciężko powiedzieć, czy jeszcze ich nie ma, czy w ogóle ich nie będzie.
|
anie, pewnie ze od tego jest forum. choć skoro i tak nie zagrasz to czemu sprawdzasz newsy? moze jednak jest jakaś nadzieja, że zagrasz, hah :D twoja sprawa w każdym razie.
Cytat:
+ narzekanie na baseny robi się totalnie nudne ;p z jednej strony jakies zbiorniki wodne są w opcjach budowania, z drugiej strony ani razu nie widzielismy basenów. mozna tylko sie domyslac czy beda czy nie, ale jak widze w co drugim poscie "nie bedzie basenów" to mnie krew zalewa. poczekamy, zobaczymy. ja aktualnie w calym moim simowym otoczeniu mam dwa baseny - jeden na silowni, drugi w domu i jakos specjalnie za nimi nie szaleje. ni to parzy, ni to ziębi, czy będą czy nie i tak zagram. |
Cytat:
Emocje czy cechy osobowości mnie jakoś nie zachwyciły. W sumie nie wiem, co w nich takiego rewolucyjnego poza tym, że można sima zabić śmiechem. Cytat:
|
Cytat:
|
Co wy macie z tymi basenami :| Siejecie jakiś ferment, a nawet nie mieliście jeszcze tej gry w "rekach"
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:03. |