TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Cytryśnia 13.08.2014 17:00

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Cytat:

Napisał Oaza (Post 1827664)

Mam jeszcze jedno pytanie, o którym wczoraj zapomniałam. Czym tak właściwie różnią się od siebie Zestaw Świąteczny i akcesoria Na Święta? Bardzo chciałąbym urządzać swoim simom Wigilię i Sylwestra, tylko nie wiem, które z tych dwóch powinnam wybrać. ^^

Na święta to te wszystkie choinki, Mikołaje, Sylwester, mnóstwo ozdób na Boże Narodzenie i inne święta, a Zestaw Świąteczny to połączenie Na święta i cztery pory roku. Podejrzewam, że oprócz tego, co jest w na święta jest możliwość zrobienia śniegu, dawania prezentów itp.

Venie1 13.08.2014 17:07

Re: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Gra będzie działać poprawnie jak skopiuje Ea Games na nowy komputer ?

Filleable 13.08.2014 17:35

Ktoś, wydaje mi się, że źle piszesz. Akcesoria na święta to zwykłe akcesoria, choinki, Mikołaj, Nowy Rok itp. Zestaw Świąteczny to po prostu zestaw podstawa+akcesoria Na święta.

Venie, jeśli przeniesiesz wszystko poprawnie, będzie działać. :)

NaNiKo 13.08.2014 17:59

The Sims 2: Zestaw świąteczny to CPR + Akcesoria
Akcesoria to tylko Akcesoria.

Libby 13.08.2014 22:02

Serce mi stanęło i prawie zeszłam na zawał. Właściwie niewiele mi brakuje...
Ale do rzeczy: wrzuciłam dziś nową partię dodatków do downloadsa i odpaliłam warsztat. Był pusty, żadnych simów nie było, a gdy kliknęłam, żeby stworzyć nowego, to wyskoczyło, że działanie zostało zakłócone i aplikacja zostanie zamknięta. Przy ponownej próbie włączenia warsztatu, włącza się z napisem "brak odpowiedzi" u góry.

Swoją drogą zajrzałam do folderu EA GAMES/The Sims2. Wiem, że kasuje się pliki, które są tam luzem, ale pojawiły mi się tam 2 pliki, których nigdy wcześniej nie miałam i nie wiem, czy je usunąć: TS2BodyShop 2014.08.13 22.40.59 z rozszerzeniem .mdmp i drugi: TS2BodyShop 2014.08.13 22.40.59 - plik tekstowy.

Co robić?
Oby to nie byla wina jakiegoś dodatku... :/

Shiver 13.08.2014 22:22

No jak dla mnie to właśnie jest wina jakiegoś dodatku (aczkolwiek to dziwne, że nie było nic w katalogu) Spróbuj wywalić folder Downloads na pulpit i uruchomić grę (albo tego BodyShopa) ponownie.
Co do tych plików to na pewno można usunąć bezpiecznie GroupsCache i AccessoryCache, o tych, które wymieniłaś w życiu nie słyszałem. Co jest w tym pliku tekstowym tak w ogóle?

Libby 13.08.2014 22:48

O dziwo tym razem warsztat ruszył. W międzyczasie wywaliłam Group i Cigen(bodajże).
Te dwa o długiej nazwie też pierwszy raz widzę...

A w pliku są jakieś niezrozumiałe dla mnie informacje i tabelka.

Shattered 15.08.2014 17:01

Simka nie chce iść do pracy, pojawia się ikona w czynności i znika..
Dodatkowo ikona pojawia się co jakiś czas a nie wtedy gdy ma iść do pracy

Venie1 19.08.2014 17:24

Re: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Mam taki problem, ostatnio zauważyłam kiedy sim przygotowuje posiłek dla grupy po wyjęciu z kuchenki (oficjalna) znika talerz i tak za każdym razem.Wykasowałam jedzenie z neta i dalej tak się dzieje.Dlaczego?

Agor-ia 19.08.2014 21:39

Sprawdzałaś, czy sim przypadkiem nie ma go w swoim wyposażeniu?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:37.