![]() |
Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
Powtarzam się już, ale grafika, wygląd simów czy tekstury mają dla mnie dużo mniejsze znaczenie niż płynność gry i opcje oraz możliwości rozgrywki. Nie wiem jak szpetna musiałaby być grafika, żeby przyćmić mi wszystkie możliwości tej gry ;P
Co do tego, że będzie tylko jedno miasto... Z tego co zapowiadali miasto ma być podzielone na różne dzielnice i jeśli to prawda, to wiem, że będę z tego zadowolona. W trójce miasto, przedmieścia i wieś były w oddzielnych okolicach. Gdy chciałam rodzinę przeprowadzić z miasta na wieś czy odwrotnie, tracili wszystkie powiązania. Zawsze marzyłam w simach o okolicy, która pomieści w sobie wszystkie trzy typy okolic. Może się spełni :) |
Zaraz na początku pada informacja o tym, że Willow Creek jest światem "podzielonym" na pięć otoczeń, między którymi można się bez problemu poruszać. Co więcej, można także bardzo łatwo przełączać się pomiędzy rodzinami, bez konieczności edycji miasta i innych tego typu rzeczy. "W przyszłości" mają ogłosić więcej światów. Podany był przykład sytuacji, gdy część domowników odwiedza parcelę publiczną, która wymaga załadowania się, a reszta zostaje w domu. Wówczas czas nie staje w miejscu, a część "niekontrolowana" rodziny robi w tym czasie to, co jej się podoba. Możemy oczywiście wybrać, którą częścią będziemy sterować. Można także paroma kliknięciami przywołać Simów, którzy pozostali w domu, na parcelę odwiedzaną przez sterowanego przez nas Sima. Idąc przez miasto, będziemy mogli zauważyć Simów rozmawiających na ławkach przy ulicy, łowiących ryby, uprawiających jogging czy po prostu dzieci bawiące się gdzieś obok. Otoczenie jest żywe i idąc do parku czy baru nie sposób nie spotkać tam Simów, którzy wykonują różne interakcje i po prostu żyją swoim własnym życiem. Nie będzie powtórki z TS3, gdzie parcele pozostawały puste, dopóki nasz Sim nie ruszył tam tyłka :P Starzenie otoczenia można włączyć lub wyłączyć, wedle uznania. Simowie chodzący do pracy nie znikają już w budynkach, ale wychodzą jakby poza granicę świata i wracają po skończonej robocie. Co do króliczych nor - mamy spodziewać się jakiejś naprawdę super niespodzianki już wkrótce... ;) Pojawia się opcja autozapisu. Oczywiście wciąż podstawą jest zapisywanie gry ręcznie, w wybranych przez nas momentach, a inteligentny autozapis działa sobie w tle i robi dla nas backup przed wydarzeniami, przed którymi gra uzna, że moglibyśmy chcieć zasejwować, ale np. zapomnimy albo czegoś nie przewidzimy (np. nagła śmierć Sima). Autozapis ma swój własny slot i nie nadpisze nam ręcznie zapisanej gry. Oczywiście, jest to rzecz opcjonalna. Polecam mimo wszystko samemu obejrzeć wywiad, gościu fajnie gada ;) |
Jeżeli chodzi o możliwość zejścia ze śmiechu, to naszła mnie taka refleksja... Jak to kurka będzie możliwe :D Będzie jakaś interakcja typu "przestań się śmiać" lub "kontynuuj śmianie się" :D Czy też jak sim usłyszy kilka dowcipów pod rząd :D No ciekawi mnie to bardzo xD
|
nie wiem czy widzieliście :love:
fryzury wydają się być mega fajne :love: i ogólnie wszystko wydaje się być spoko, i już nawet te włosy z plasteliny mniej mi przeszkadzają, dlatego nie chciałam za bardzo oceniać dopóki nie zagram :D |
Obejrzałam ten wywiad. Ciekawy, facet nie chciał odpowiedzieć na pytanie o basenach. Wydaje mi się to dziwne. Jeśli czegoś ma nie być i się o to pytają w wywiadach, to zwykle mówią, że tego nie będzie. Jeśli facet nie chce tego komentować, to albo zdają sobie sprawę z tego, że pojechali po bandzie i nie chcą stracić tych pierwszych klientów (bo wiadomo, że po premierze brak basenów się rozniesie i niektórych to może zniechęcić), albo jednak będą, tylko z jakiegoś głupiego powodu nie chcą o tym powiedzieć. Tak czy siak, nie rozumiem ich polityki...
|
Ja prawdopodobnie grę kupię, grafikę jakoś przeboleję, ale już widzę jedną irytującą rzecz - zbytnią emocjonalność simów. Ta żywa gestykulacja i mimika sprawia że simy wyglądają na nadpobudliwych z syndromem ADHD. Jak moi introwertyczni z natury melancholijni simowie będą się tak rzucać przy każdej rozmowie to będzie to co najmniej dziwne.
|
A więc....
Czekoladowa złośnico, wydaje mi sie że musisz ani1981 wybaczyć , ja ją dobrze rozumiem. Gdzie ma wyrazić swoją frustrację jak nie na forum. Frustracje , czy dobrze rozumiem ani? Ja to przerabiałam w 2009 bodajże gdy wyszło TS3, bez przerwy marudziłam jak to mi się ta gra nie podoba etc. Mnie tez ktoś obrugał za to. Też miałam takie dołujace wrażenie że simsy sie dla mnie skończyły. Dlatego teraz czekam radośnie na TS4 bo tak jak niektórzy z nas lubię kreskówki i taki styl mi odpowiada . A niektórym nie. I chyba mogą o tym w kółko mówić tu na forum? Każdy z nas ma swój styl grania ...ani lubi ładne otoczenia, caesum lubi budowć, a ja lubie tworzyc wielopokoleniowe rodziny i bawic sie genetyką. Jak ktoś tu mądrze wspomniał the sims to taki domek dla lalek.świat w miniaturce. Ja osobiście uwielbiam minatury. I też jakoś nie widzę tej bajkowości i disneya w pigułce. Irbis, co do stylu potruszania to obawiam się że wybór bedzie obowiązkowy. Choć zastrzegam że to jest moje zdanie. PO obejrzeniu tego filmiku z tworzenia tej pucłowatej simki stwierdziłam że choć to fajna sprawa tych stylów jest ciut za mało. I że może to być denerwujące na dłuższą sprawę. Chyba że poczekamy na mods do gry. Ponadto, jak zrozumiałam z tego co mówiła Rachel Franklin po raz pierwszy w historii będziemy mogli kontrolować myśli simów. Co zresztą potwierdził SimguruGraham z tego linku Kerbiego. Zeby to wszystko zrozumieć trzeba chyba po prostu zagrać. Ale to właśnie to czego mi brakowało w dwójce. Lepszej reakcji sima na to co sie wokół niego dzieje. Ktoś umarł, sim popłakał i dalej działa jakby nigdy nic. A teraz coś takiego ma mieć na niego głębszy wpływ. Irbis, taki offtopic na chwilę. Co do łatwości gier i "zidiocenia", tak myślę że to nasza , dorosłych , wina. Zamiast wymagać od dzieci idziemy na łatwiznę i obniżamy wymagania....firmy żeby sprzedać a rodzice ,żeby mieć święty spokój??? eris, co do wyidealizowania... to narazie tylko filmy a nie prawdziwa rozgrywka, zobaczymy we wrześniu. W filmach można wiele wyidealizować. Choć caesum ma rację że możemy sobie trochę pogdybać tu na forum. Bo niby gdzie indziej? Co do wypowiedzi SimguruGrahama...to nie bardzo rozumiem jak to bedzie działać z tym światem...czyli każda okolica będzie się osobno ładować? Bo mówił coś że każdy członek rodziny może odwiedzać inną okolicę ? znowu ...trzeba pograc żeby zrozumieć. Ale co ciekawe...powiedział że w tej Galerii będzie można wprowadzać custom content. Modów nie ale cc jak najbardziej. I dobrze! Ufff....over and out! Miłego weekendu... |
Cytat:
|
Ja mam bardzo mieszane uczucia jeśli chodzi o TS4. Również nienawidzę tej bajkowej grafiki i tekstur, których moim zdaniem, właściwie nie ma (akurat tutaj TS3 postawiło poprzeczkę dosyć wysoko). Rośliny mnie dobijają, włosy też. Szkoda że ta seria coraz bardziej odchodzi od realizmu i uderza w coraz młodszą grupę wiekową, piąta odsłona pewnie będzie dla czterolatków. Ale z drugiej strony jeżeli gra nie będzie się zacinała i rozgrywka będzie fajna to będę grał, z nadzieją że mody rozwiążą wszystkie rzeczy które mi się nie podobają (zwłaszcza te paskudne szyby).
Chyba trochę będzie mi brakowało create a style, ale z drugiej strony to duże ułatwienie, w TS3 zrobienie ładnego domu do gry zajmowało mi mnóstwo czasu przez te tekstury, czekanie aż się wszystko wczyta 20 razy i jeszcze wybór koloru. Więc z oceną wstrzymam się do premiery, póki co naprawdę nie wiem czy gra bardziej mi się podoba, czy bardziej nie podoba. Teraz ważne jest żeby gra chodziła płynnie i była bez błędów (tak, jeszcze łudzę się że to możliwe) :P |
Ja najbardziej liczę, że jednak będzie kreator stylu mimo, że się pojawiło, że go nie będzie. Jakoś po grze w trójce sobie nie wyobrażam grania bez niego.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:13. |