TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Irbis 14.06.2014 14:30

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:

Napisał simka334player (Post 1816231)
Irbis, co do stylu potruszania to obawiam się że wybór bedzie obowiązkowy.

Jedyna nadzieja w tej ikonce na samej górze. Osoba tworząca simkę nie używa jej, łudzę się, że to ikonka oznaczająca brak stylu chodzenia, ze sim będzie poruszał się standardowo.
Cytat:

Irbis, taki offtopic na chwilę. Co do łatwości gier i "zidiocenia", tak myślę że to nasza , dorosłych , wina. Zamiast wymagać od dzieci idziemy na łatwiznę i obniżamy wymagania....firmy żeby sprzedać a rodzice ,żeby mieć święty spokój???
Zgadzam się, to zawsze wina dorosłych. Do tego internet, w którym można znaleźć wszystko i nie trzeba się z niczym męczyć, nie trzeba czytać książek, głowić się nad pracą domową itd., a że później nic w główkach nie zostanie, to taki drobiazg, którym nikt się nie martwi. Wszystko jest dla ludzi, tylko trzeba ze wszystkiego odpowiednio korzystać. Temat rzeka.
Cytat:

Napisał Gingers (Post 1816235)
Szkoda że ta seria coraz bardziej odchodzi od realizmu i uderza w coraz młodszą grupę wiekową, piąta odsłona pewnie będzie dla czterolatków.

Odchodzi od realizmu? Moim skromnym zdaniem ta gra nigdy nie miała być zbyt realistyczna. Dlatego właśnie od początku serii mamy w grze wróżki, wampiry, wilkołaki, mały plecak w którym pomieści się wszystko, odwiedziny kosmitów itp., itd.. Gra tylko naśladuje rzeczywistość, a nie ją odzwierciedla. I oby tak zostało. Ta gra ma odrywać od rzeczywistości, która rzadko kiedy jest tak łatwa i kolorowa jak w The Sims. Wygląda na to, że kolejna odsłona podoła temu zadaniu :)

anie_1981 14.06.2014 14:55

simka334player, to z tymi strefami w mieście to akurat proste jest. Podobnie jest np w Tomb Raider Angel of Darkness, w Parisian Getto. Po prostu idziesz i w pewnym momencie masz ekran ładowania, bo inna część dzielnicy musi się załadować. Ten podział miast na strefy to tylko podział graficzny. I tak większość danych dotyczących mieszkańców, to tylko wiecznie zmieniające się statystyki, kto z kim hajtnięty, z kim ma dzieci, kogo nienawidzi, gdzie pracuje i jak bardzo nie lubi swojej pracy :P

octavessens, tak jestem hejterką, bo wkurza mnie to, że firma leci w kulki i obcina grę jak tylko się da... Nie ma CASt'a, nie ma basenów, jest za to kiszkowata graficzka rodem z Doliny Muminków. Ale spoko, Ty i inni będzie mogli odsapnąć, bo już nie napiszę ani słowa w tym temacie. Dziwi mnie tylko to, że co by firma nie wymyśliła, to są tacy, którzy kupią taki bubel, tylko i wyłącznie dlatego, że to Simsy. To jest też powód dla którego śledzę niusy, bo zawsze ma się nadzieję, że ulubiona gra jednak będzie się jakoś prezentować. Na tą metę jednak już niczego nie zmienią, bo przecież amerykańskie dzieci wszystko kupią...

Kędziorek 14.06.2014 15:15

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1816244)
Dziwi mnie tylko to, że co by firma nie wymyśliła, to są tacy, którzy kupią taki bubel, tylko i wyłącznie dlatego, że to Simsy.

A nie przyszło Ci do głowy, że niektórzy mogą kupić tę grę nie dlatego, że to Simsy, ale dlatego, że ta odsłona im się zwyczajnie spodobała? Tak po prostu, normalnie. Dla tych, którzy bardziej cenią sobie grywalność i interakcje, a nie grafikę (która też może się niektórym spodobać) TS4 może być prawdziwą gratką. Każdy ma swoje upodobania i nie ma co naskakiwać na innych tylko dlatego, że mają inne wymagania wobec gry. To taki grzech?

Ja na grafikę nie zwracam za bardzo uwagi, ta nie jest zła, a simom się nie przyglądam, po prostu każę im coś robić i tyle, A jeśli dzięki temu, że grafika różni się od tej w TS3 (mniej detali i inne takie) gra ma działać płynniej to jestem za.

Daisy 14.06.2014 15:44

Hej:D
Przeglądam ten temat od początku, rozmowy są naprawdę fascynujące i postanowiłam też się wypowiedzieć. Kiedyś grałam w TS1, potem w TS2 a teraz mam tylko TS3 i wszystkie te gry lubię. W TS3 kocham to że świat jest otwarty i mogę chodzić po całym mieście i według mnie jest to największa zaleta, owszem mi też pojawiają się błędy i mam problem z wielopokoleniową rodziną ale i tak lubię grać w tą grę. Co to TH4 na razie mi się wszystko podoba, grafika też jest fajna w końcu to gra a nie życie. Sama robię zdjęcia do opowiadania ale jakoś nie przeszkadza mi to że coś jest plastusiowe. Wiem że wielka dyskusja toczy się nad basenami, uważam że powinny być w podstawie i pewnie będą, ale nawet jeśli nie raczej tego nie odczuję. Moi simowie bardzo rzadko korzystają z basenów a jak już to publiczny tylko wchodzi w grę bo sama może z raz zbudowałam basen jakiejś rodzinie. Więc jakoś tego nie przeżywam. Filmiki widziałam, podoba mi się że jest bardzo dużo różnych stylów na przykład w ciuchach. Fryzury też wydają się fajne, różnorakie. Też trochę boję się tej emocjonalności, no ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Bardzo jestem też szczęśliwa z faktu dania przykładowych twarzy przedstawiających różne narodowości, to jest świetne.
Podsumowując bo nie chcę się rozpisywać, mi gra się podoba, oczywiście pewnie ma wiele minusów jak każda odsłona, ale to pewnie wyjdzie w praniu. Pewnie ją kupię, ale na pewno nie zaraz po premierze, bo jest dla mnie za droga.

Arwena 14.06.2014 16:15

http://37.media.tumblr.com/4977130f8...3w8o1_1280.jpg

FAN ART, aczkolwiek nie obraziłabym się gdyby simowie tak wyglądali :lol2:

@Kędziorek: Za duże zdjęcie

Mamełe 14.06.2014 16:26

Arwena a ja tak. Zupełnie mi sie to nie podoba, zwłaszcza jeśli sobie wyobrażę takiego sima w ruchu, w codziennej grze a nie w pozowaniu do jakiegoś foto story czy do prezentowania ciuszków do ściągnięcia.

xheyanna 14.06.2014 20:51

Cytat:

Napisał Irbis (Post 1816239)
Jedyna nadzieja w tej ikonce na samej górze. Osoba tworząca simkę nie używa jej, łudzę się, że to ikonka oznaczająca brak stylu chodzenia, ze sim będzie poruszał się standardowo.

Wydaje mi się, że skoro była opcja normalnego chodzenia już na Gamescom'ie w sierpniu (patrz filmik 6:30) to ta opcja zostanie :D

Irbis 14.06.2014 22:49

xheyanna dzięki :) zapomniałam już o tym filmiku. Czyli nie pomyliłam się co do tej ikonki :D
A przy okazji, pamiętam jak niektórzy przeżywali wtedy, że tak mało będzie ubrań i fryzur w TS4, a tu proszę ... ile zmieniło się od tamtej pory.

CzekoladowaZłośnica 14.06.2014 22:50

Cytat:

Napisał simka334player (Post 1816231)
A więc....
Czekoladowa złośnico, wydaje mi sie że musisz ani1981 wybaczyć , ja ją dobrze rozumiem. Gdzie ma wyrazić swoją frustrację jak nie na forum

Ok. Ja rozumiem, że komuś się coś nie podoba i po to jest forum żeby wyrazić swoją opinię. Ale po jaki ciul pisać w każdym poście to samo? Chyba tylko po to, żeby sobie nabić ich ilość. A poza tym od jakiegoś czasu w tym temacie nie pojawia się nic innego jak kilkustronowa frustracja anie na temat basenów i grafiki itd.

EDIT:
Co do filmiku to jestem zachwycona :). Już się nie mogę doczekać aż stworzę pierwszą rodzinkę :).

Irbis 15.06.2014 00:06

Cytat:

Napisał CzekoladowaZłośnica (Post 1816280)
Co do filmiku to jestem zachwycona :). Już się nie mogę doczekać aż stworzę pierwszą rodzinkę :).

Mam dokładnie tak samo :D Zawsze zaczynałam poznawanie nowej serii gry czy nowego dodatku od trybu tworzenia sima. Tak będzie i tym razem. Coś jednak czuję, że szybciutko obskoczę wszystkie opcje, ubrania i dodatki, żeby przejść do poznawania trybu budowy i wyglądu oraz funkcjonowania miasta. A jak już to wszystko obejrzę, znowu wrócę do trybu tworzenia sima i tak w kółko :D :fun:

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:17.