TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 1: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Gwiazdowe Telenowele.. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=3221)

Nyśka 17.04.2004 12:41

No 1 odcinek był super!!!!!!!!!!!Ciekawe co będzę dalej...

Basieńka 17.04.2004 12:48

likagirl poprostu masz talent!!! dziewczyno zostaniesz reżyserką albo pisarką!!! B)
Dzienki Nyśka za słowa uznania... ;)

likagirl 17.04.2004 12:57

Basieńka serio tak uważasz?Dzięki :) hmm..kto wie może będe pisać ale narazie planuje zostać prawnikiem (i to ja która nie lubi się uczyć :P )

I Like:Poziomka, rilla90,zuziag,swat,basieńka,mysza012 Ktoś jeszcze?

Basieńka 17.04.2004 13:36

Dzisiaj mam natchnienie więc wole napisać odrazu 2 a może i więcej części, bo niewiadomo co będzie potem...

Więc Jola i policjant - Tomek szybko się zaprzyjaźnili. Jola zamieszkała u niego (ale postanowili być tylko przyjaciółmi). Tomek był wdowcem. Miał przepiękną żone i czwórke przemiłych dzieci. Niestety kiedyś Tomek zamknął do więzienia morderce, który uciekł i podłożył bombe w ich mieszkaniu, akurat wtedy Tomek był w pracy... Ale wróćmy do Joli. Jola stanęła wkońcu na własnych nogach, ale nie miała jeszcze pieniędzy żeby kupić własne mieszkanie. Pracowała jako wyprowadzacz psów, ale nie była zadowolona z tej pracy. Pewnego dnia Tomek przyprowadził do domu piękną dziewczyne- Pauline. Jola poczuła sie zazdrosna. Nigdy wcześniej Tomek jej sie nie podobał. Kiedy zobaczyła że Paulina zblirza swe usta do ust Tomka wpadła do pokoju i podała im herbate :lol: . Tak przeszkadzała im dopuki Paulina nie poszła do domu:
- I co ty najlepszego zrobiłaś??!!! - wściekał sie Tomek.
- Nic... Przeciasz ja tylko chciałam być miła! - roześmiała sie Jola.
Kiedy Jola szła do pracy zauważyła na ulicy ulotkę: "UWAGA!!! Kasting do nowego serialu pt.: "Miłość, przyjaźń oraz zdrada", kasting odbędzie się 24 maja na ul. Sim Gwiazdy 4, od godz. 14 do 18. Zapraszamy wszystkie utalentowane panie!"
- Może poszłabym tam? Ale akurat o tej porze pracuje...

Jeśli chcecie wiedzieć co zrobi Jola (ja już chyba wiem) czekajcie na następną część!!!

Basieńka 17.04.2004 13:58

Postanowiłam dać nazwe mojej telenoweli: "Miłość od pierwszego wejrzenia i kariera od pierwszego usłyszenia". A oto i część 3. Jak was to nie ciekawi to nie czytajcie albo napiszcie co jest nie tak (może w następnej części poprawie ;) )

Jolka doszła do pracy:
- Suchaj Ulka może mnie jutro zastąpisz??? Tylko na godzinke... Please*!!!
- Nie moge. Jutro jade do rodziców...
- O kurde! No to chyba musze zaryzykować! Jutro nie ide do roboty!!!
- Zwariowałaś szew cie wyleje! Już raz cie nie było!
- To co. Ide na kasting jak mnie nie przyjmą to trudno!
No i Jola poszła na kasting (nic nie mówiąc Tomkowi). Weszła do środka, dostała numerek 772. "Chyba długo będe czekać" -pomyślała. Mijał czas. Była 17.30 i dopiero 647 numerek. Wybiła 18 numer 771. Ten numer miała Paulina (ta która romansowała z Tomkiem!). Weszła. Po chwili zamiast jej wyszła pewna pani i oznajmiła wszystkim że moją już główną bohaterke tego serialu: Pauline Roow.
To był szok dla Joli. Znowu miała doła. Wracając do domu cicho śpiewała piosenke najsławniejszego zespołu Das Simsingen pt.:" Czy to jest prawda?" Natkeła sie na zaciekawionego człowieka:
- Cze jestem Jurek Kapelmistrz? A ty?
* Please- czyt. plis (z angielskiego jakby ktoś nie wiedział)

Ciąg dalszy nastąpi!!!

Saper_X 17.04.2004 14:07

Likagirl piknie, Ela piknie, Basieńka też piknie! ;)

likagirl 17.04.2004 14:10

"Takie jest życie" odcinek 8

"Puk, puk".Zapukała Sara do drzwi domu Kasi.Kasia otwarła i szybko z Sarą pobiegły , spieszyły się na pociąg.
-Szybciej Saro- ponaglała Kasia
-Już szybciej nie moge!
-Ale za 5 min mamy pociąg a jeszcze musimy kupić bilety!
Dobiegły na czas i zdążyły kupić bilety do Worsimowa.Wsiadły do pociągu i usiadły w przedziale same.Po chwili grupka osób wypełniła już cały przedział a pociąg ruszył.
-Uff.Całe szczęście że zdążyłyśmy-odetchnęła z ulgą Kasia.
-O tak.Ale przez ciebie mam kolke-odpowiedziała Sara
-Przejdzie. Gdybym nie ja to nie pojechałybyśmy do Worsimowa i nici było by z nowego stroju na imprezke Kamila.
-No..eh.może masz racje.
Jechały 30 minut.
-To nasz przystanek Saro.Chodźmy!
Wyszły z pociągu i poszły w stronę centrum miasta.
-Od czego zaczynamy?-zapytała się Kasia
-Jak to od czego?Od "samwinsa" tam zawsze są extra ciuchy!
-No dobra, ale tam jest 20 min drogi więc możemy jeszcze wcześniej zajrzeć do "modsim".
-No dobrze, więc chodźmy-powiedziała Sara
Weszły do "modsim".Kasia oglądała błekitną spódniczkę z lawendowym paskiem a Sara szukała czegoś wyjatkowego, szczególnego.
-Kasia, kupujesz tą spódniczkę?
-Tak.Podoba ci się?
-No, nawet.Może być.
-A ty nic nie kupujesz?
-Nie, nic mi nie wpadło w oko.Chodźmy dalej.
Kasia zapłaciła za ubranie i poszły w dalsze poszukiwanie idealnego stroju dla Sary.
Po drodze kupiły lody truskawkowe i zwiedziły kilka małych sklepików z ciuchami.Wreszcie dotarły do "samwinsa" , ulubionego sklepu Sary.Przyjaciółki przeglądały wszystkie ciuchy po kolei.Nagle Sara krzyknęła -To jest to!
-Saro gdzie biegniesz!?zawołała Kasia .....

A gdzie pobiegła i po co mozecie się domyslić albo poczkajcie na następny odcinek.

likagirl 17.04.2004 14:21

Saper_X dzieki.A twoja wena już wróciła?

Nindë 17.04.2004 15:55

Saper_X napisz tez cos przecierz musimy tez Cie za cos chwalic.. ;) ;)

"Sakramenty życia" Odcinek 3

-No gdzie byłaś??-zapytala wyniosle Iwona
-W szkole-powiedziala Magda
-Jak to w szokle do 11 wieczorem??-krzyknal Grzegorz
-No tak...Ja mialam kare i Basia tez sprzatalysmy korytarz-powiedziala Magda
-Mamy uwagi wpisane-powiedziala smutnie Basia
-No pokarzcie-powiedzial Grzegorz
Pokazaly my a byl tam nastepujacy tekst:
"Basia i Magda rzucały śmieci po korytarzu, zostaja po lekcjach by wysprzatac cala szkole"
-Zawiadlyscie mnie...Macie kare-Powiedziala Iwona i dala dzieciom kare
Ale zadziwiajace bylo to ze nie bylo podpisu nauczycielki i nie bylo napisane podpis rodzica..Ale oni sie o tak tym nie przejeli gdyz byli zmartwieni zniknieciem dzieci..Na nastepny dzien aby dzieciom umilic kare rodzice wyszli o 7 rano a wrocilli o 23..Dzieci slodko sobie zpaly nie przejely sie zniknieciem rodzicow..Bardzo ich to zasmucilo..

Kilka miesiecy pozniej

Dryń dryń..
-No masz zamowienie-pyta sie Gabrysia kolezanka Magdy
-Jakie zamowienie-odpowiada Iwona
-Och przeprtaszam pomylka-powiedziala Gabrysia i odkladfla sluchawke
Znow Dryn dryń..
-Halooo-Mowi Iwona
-Czy to Iwona Star??-Pyta sie meski glos w sluchawce
-Tak to ja a co..-Pyta sie Iwona ale facet jej nie pozwolol dokonczyc
-Jako jedyna żyjaca rodzina pana Grzegorza powiadamiam ze....Grzegorz..-tu umilk
-Halo prosze pana o co chodzi-Dopytau7je sie Iwona

Ale dlacezgo Magda i Basia przyszly o 23 do domu..
Czego chciala kolezanka Magdy
Co sie stalo z Grzegorzem??
W nastepnym odcinku czesc z tych faktow sie wyjasni..

Saper_X 17.04.2004 17:01

No bardzo ładnie...
Ale wena jeszcze nie wróciła...
Może Grzegorz ją porwał? ;) :lol:

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:25.