TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   The Sims 2: Cztery pory roku - Informacje (nie fotki!) (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=34443)

vanity 07.03.2007 15:10

Cytat:

No, czasami zimą lekcje są odwołane, jak napada dużo śniegu :P

Serio? Fajnie! Nie wiedzialam o tym :) No, ale wakacji ani ferii nie ma :D

.:Patison:. 07.03.2007 15:22

No to by się wydało nielogiczne, wystarczy, że dziecko ma i tak mało dni swojego dzeiciństwa... chyba, żeby przedłużyli wiek dziecka... mnie tam wystarczą weekendy, bo i nawet w nie dziecko nie ma co robić. :) A praca bywa odwoływana?

pocia 07.03.2007 20:33

Cytat:

Napisał innka1
Mam kilka pytań:
1.Czy latem jest dłuższy dzień, a krótsza noc, a zimą odwrotnie? Czy noc zaczyna się o 19?
2.Czy zimą mogą być cieplejsze dni, bez śniegu?
3.To prawda, że dzieci latem normalnie chodzą do szkoły? Bo ja słyszałam, że mają wakacje :O
4.Czy latem noc jest jaśniejsza niż zimą?

1. nie jestem pewna, ale w lato dzien trwa chyba godzine dluzej... albo mi sie zdawalo:D. ale raczej tyle samo...
2. oczywiście;).
3. nie, nie mają wakacji:(
4. chyba nie o_O. ale dzień latem jest najjaśniejszy;).

agnieszka130187 07.03.2007 20:35

folder config

Cytat:

Napisał pocia
ooo, nie ładnie;D. chociaż osobiście sama od własnego biznesu grywam na crack'u lub obrazie płyty, bo nie chce mi się latać po płytę do 2 pokoju;D. ale ciii;p.

P.S. właśnie przeglądam www.simy.pl i co widzę?!
Dopiero co miała miejsce premiera nowego dodatku: Cztery pory roku, a już pojawiają się pierwsze sygnały o błędach. Kolejnym z nich - poza błędnym tłumaczeniem na język polski słowa "papryka" na "pieprz" jest brak widoku ryb w stawie. Jest na to rozwiązanie a znaleźli je nasi koledzy z Południowej Afryki. Należy wpisać kod: Boolprop Useshaders true.

Kod będzie jednak działał podczas bierzącej gry, by był on cały czas aktywny w grze należy zainstalować odpowiedniego hacka autorstwa graczy z Afryki.

a ten hack jest tutaj;) - "klik"
mam nadzieję, że pomogłam, bo dużo ludzi się pytało (w tym ja xD) czemu nie ma ryb w stawie. chociaż po zainstalowaniu tego dodatku miałam ryby w jednym domku o_O

W instrukcji napisane jest, że hack nalezy wypakować do folderu config, problem w tym,że jak wypakowuje plik pokazuje się komunikat,że taki plik już tam jest i czy go zamienić, co zrobić, nie wgrywałam tam nic. Mam program seethem 2 ale nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym.

Mikolay 07.03.2007 20:50

ej. dlaczego mój sim jak wychodzi w lato na dwór to zakłada kurtkę? :D hm. ja chcę go opalić, a nie. :D czy u Was tez tak jest? :D

Szynszyl 07.03.2007 20:51

Ehh... już chciałem napisać że po co jakiś hack skoro jest ten kod, a tu się okazuje że cały ten hack to po prostu plik startowy kodów z wpisanym boolprop useshaders true xD

agnieszka130187 :arrow: Jeśli masz juz taki plik to otwórz go notatnikiem i doklej w nowej linijce właśnie "boolprop useshaders true" ;)

pocia 08.03.2007 09:18

Cytat:

Napisał agnieszka130187
W instrukcji napisane jest, że hack nalezy wypakować do folderu config, problem w tym,że jak wypakowuje plik pokazuje się komunikat,że taki plik już tam jest i czy go zamienić, co zrobić, nie wgrywałam tam nic. Mam program seethem 2 ale nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym.

też miałam ten komunikat, zamieniłam tamten plik na tego hack'a i mi działa;). znaczy się mam rybki;D.

Mikolay - w lato też czasem jest zimno:P.

Aleks 08.03.2007 12:17

Jestem blada jak ściana!

Wybaczcie, że tak odbiegłam trochę, ale jak ma się opalić sima? :O Kazałam babie siedzieć na leżaku przed domem cały dzień...prawie...a ona nic! Nawet się nie zarumieniła. :con: Co jest???

pocia 08.03.2007 13:37

Cytat:

Napisał Aleks
Wybaczcie, że tak odbiegłam trochę, ale jak ma się opalić sima? :O Kazałam babie siedzieć na leżaku przed domem cały dzień...prawie...a ona nic! Nawet się nie zarumieniła. :con: Co jest???

może jest "za zimno"?:P u mnie podczas 3 lat (pora roku, nie lata;p) tylko w jednym dniu było tak ciepło, że mogła się zgrzać...

P.S. ale super!! nareszcie dział o czterech porach roku;D.

RoBaL 08.03.2007 16:11

Dodatek jest na 1 plycie zawiera informacje o dodatku Impreza Akcesoria Bedzie nowy gril suknie slubne oraz parasolki ogrodowe ktore chronia przed sloncem...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:20.