![]() |
Odp: The sims 2 V.S The sims 3
Muszą znać wszystkich w mieście, jeśli chcesz mieć dostęp do nagrobków sąsiadów. Tak już jest trójka zbudowana. Ja chcę wybierać czyje groby zatrzymuję, a czyje kasuję a w trójce nie da się zachować czyjegoś grobu, jeśli się tego zmarłego Sima nie znało.
Ale chyba nieco odchodzimy od głównego tematu... |
a co to daje,ten dostęp do nagrobków?jakiś cel jest z tym związany czy coś?
|
Dostęp do nagrobków Chryziu daje mozliwość stworzenia ogromnego cmentarza, a tak to nie ma ztym związanych pragnień. :)
|
łeee,myślałam,że jak znasz wszystkich i masz dostęp do nagrobków to dostajesz jakiś pozytywny nastrójnik,czy coś...
no to bawienie się w znanie całego miasta jest bezużyteczne. dla mnie fanaberie typu ogromny cmentarz są stratą czasu. teraz już widzę,że w porównaniu z waszymi simami moje są bardzo beztroskie,szczęśliwe i samospełnione.nie zmuszam ich kodami ani siłą do robienia głupot ;p |
Moje Simy nie narzekają na brak szczęścia. A to co dla ciebie jest głupotą, dla kogoś innego wcale nie musi nią być. To, że ty nie korzystasz z kodów, to nie znaczy, że wszyscy. Ja chcę mieć nagrobki ludzi, których lubię. To, że mój Sim nie zna sąsiada z drugiego końca miasta, nie znaczy, że ja też go nie znam. Jak już pisałam, nic nie sprawi, że przestanę ułatwiać życie moim Simom. Nie gram w Simsy dlatego, że chcę mieć trudno... Gram bo lubię te małe ludziki. Steruję nimi tak, żeby były szczęśliwe i możesz mi wierzyć, że na nic się przez to nie skarżą... Więc daruj sobie...
|
Chryzantemo ja tylko odpisałem do czego służy taka czynnośc, ale sam tego nie robię, bo na jednym zapisie gram tylko jedną rodziną, chyba że zaczyna się bardzo rozmnażać. Nie używam kodów, bo oprócz tych na pieniądze innych nie pamiętam. Moi Simowie są bardzo różni - beztroscy, spełnieni, a inni zapracowani czy tylko skupieni na wykonywanej pasji...
|
Cytat:
|
Oczywiście 2
Uważam że simy są tam takie plastikowe i dziecięce Pod względem wyglądu 2 lepsza |
Też mówię, że to, że ktoś nie kolekcjonuje nagrobków, to nie znaczy, że wszyscy. Ja lubię wysyłać Simy na cmentarz by odwiedzili swojego prapradziadka, albo kumpla. Nie uśmiercam Simów celowo, po prostu umierają w wyniku globalnego starzenia się i postępu historii. Nie gram tylko jedną rodziną, gram wieloma, więc pozostaje mi tylko... o Boże... cheatowanie... Jakie to straszne chcieć odwiedzać swoich bliskich na cmentarzu. Wyluzujcie sztywniacy :P
|
Ja uważam że trójka rządzi. Miasto które stanęło przede mną otworem zauroczyło mnie. Ok, może nie ma otwartych budynków ale The Sims 3 Kariera pozwala wejśc do niektórych. Jak widac trójka cieszy się niezwykłym powodzeniem wystarczy spojrzec na Top10 Empiku np.Do The sims 3 powstają nowe i coraz ciekawsze dodatki. I nie będę teraz narzekac na dwójkę, ponieważ The sims 2 wspominam jako świetną grę która urzekła mnie swoim klimatem1
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:48. |