TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Ciąża - Pogawędki (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51596)

suomii 31.07.2011 14:28

Odp: Ciąża - Pogawędki

jest. mi się raz tak urodziło, a ostatnio zrobiłam to nraasem

shan 31.07.2011 15:00

Ciągle mi się rodzą bliźniaki tej samej płci. Jakby nie mogły być po przeciwnej stronie :D

Lubie 31.07.2011 16:06

@anie,a może twoja simka nie miała wód, tylko przed porodem robiła w majtki ze strachu przed porodem w szpitalu. :d

A teraz poważnie, ja miałem tylko komunikaty "Wody odeszły..."

Carolayn 31.07.2011 16:18

Ja też miałam tylko nastrojnik "Wody odeszły" :D

Meggie 01.08.2011 08:26

A ja jak gram już tyle czasu tak jeszcze bliźniaków nie miałam -.- Jak daje jednemu simowi wzmożoną płodność to i tak jest jedno, a jak obojgu to trojaczki ;/ Poradzicie coś?

Carolayn 01.08.2011 08:29

A ja jak mam wzmożnioną płodność to mi się rodzą trojaczki! Oglądam też telewizję dla dzieci! To poprawia

nmin 01.08.2011 08:36

Jeszcze wczoraj przeglądałam ten temat i dziwiłam się, że Simce mogą odejść wody. Miałam już wtedy Simkę w ciąży, wcześniej wybrałam sobie Nraasem, że będą bliźnięta, parka. I co się okazało? Simka siedziała w domu przy komputerze, a ja w tym czasie patrzyłam na faceta znajdującego się w innej części miasta, więc początku porodu nie widziałam, ale gdy po pojawieniu się komunikatu spojrzałam na nią, to stała już obok krzesła, a pod nią była kałuża. Mam nawet zdjęcie, ale gram na innym komputerze, niż korzystam z Internetu, i nie chce mi się go przenosić :P
Może wody pojawiają się wtedy, gdy przy ciąży majstruje się Nraasem? Zwykle tego nie robię, wolę losową płeć, ale teraz odtwarzam ulubioną rodzinę z dwójki i musiałam mieć właśnie takie dzieci.

EDIT: Ooo, teraz mnie olśniło - to była pierwsza moja gra z modem wydłużającym ciążę. Chciałam, żeby Simka trochę pochodziła z brzuchem, więc wrzuciłam do gry pięciodniową ciążę. Przyznaję, że opis z MTS przeczytałam pobieżnie, jeśli było coś o wodach, to mi umknęło. Może tu jest rozwiązanie zagadki :)

EDIT 2: Sprawdziłam, to właśnie ten mod dał wody płodowe.

Cynthia 02.08.2011 11:13

@Meggie - Najlepiej niech twoja simka przez dłuższy czas ogląda telewizję i słucha muzyki dla dzieci. Wtedy prawdopodobieństwo bliźniaków to prawie 100%!
Sprawdzone u mnie, nie wiem jak będzie u Ciebie.

Meggie 02.08.2011 21:07

a wiecie coś może o kodzie forcetwins? gdzieś na ten temat czytałam ...

carineesz 02.08.2011 21:54

Ale ten kod chyba działa w dwójce, w trójce raczej go nie ma.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:22.