TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Wymarzone Podróże - Pytania i Odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52908)

agnieszka130187 02.12.2009 16:35

Odp: Pytania i Odpowiedzi

A te owoce co dochodzą da się kupić w krajach wakacyjnych czy trzeba samemu nasiona znaleźć ? Wyczytałam, że w Egipcie są owoce granaty, ale nie widziałam, aby gdzieś można było je kupić...

zelkam 02.12.2009 16:38

ODP 1:

Tak, obydwa są.
Na pełne paski musisz wpisać kod testingCheatsEnabled true (bez początku "boolProp..") . I PRZY WYŁĄCZONEJ PAUZIE przytrzymujesz i przeciągasz sobie pasek. Możesz też za pomocą tego samego kodu przytrzymać shift i kliknąć na skrzynkę pocztową, wybierając opcję " wszystkie potrzeby statyczne" wtedy paski wszystkich domowników są zaznaczone na maksymalnie zielono i nie spadają. Gdy chcesz przywrócić normalne paski, klikasz z shiftem na skrzynkę i wybierasz "potrzeby dynamiczne".
A co do move_objects:
musisz wpisać moveobjects on/off do okienka kodów.

Mamełe 02.12.2009 18:56

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1162871)
A te owoce co dochodzą da się kupić w krajach wakacyjnych czy trzeba samemu nasiona znaleźć ? Wyczytałam, że w Egipcie są owoce granaty, ale nie widziałam, aby gdzieś można było je kupić...

Owoce są normalnie w sklepach. Tam gdzie kupuje sie jedzenie.

Levkoni 02.12.2009 19:15

Cytat:

Napisał zelkam (Post 1162874)
ODP 1:

Tak, obydwa są.
Na pełne paski musisz wpisać kod testingCheatsEnabled true (bez początku "boolProp..") . I PRZY WYŁĄCZONEJ PAUZIE przytrzymujesz i przeciągasz sobie pasek. Możesz też za pomocą tego samego kodu przytrzymać shift i kliknąć na skrzynkę pocztową, wybierając opcję " wszystkie potrzeby statyczne" wtedy paski wszystkich domowników są zaznaczone na maksymalnie zielono i nie spadają. Gdy chcesz przywrócić normalne paski, klikasz z shiftem na skrzynkę i wybierasz "potrzeby dynamiczne".
A co do move_objects:
musisz wpisać moveobjects on/off do okienka kodów.

Można i przy włączonej, wtedy paski przeciąga się, ale się nie podnoszą, ale jak się pauzę wyłączy to przestawiają się tak, jak przesuwaliśmy w czasie zatrzymania gry ;) Taka ciekawostka :D

agnieszka130187 02.12.2009 20:08

Cytat:

Napisał Mamełe (Post 1162972)
Owoce są normalnie w sklepach. Tam gdzie kupuje sie jedzenie.

Czyli wszystkie owoce jakie dochodzą mogę kupić np. w SV ? Czy mówisz o terenach wakacyjnych, ale w kasie, gdzie się kupuje jedzenie ?

sephora 02.12.2009 21:20

no byc moze przez te ksiazki ale muzse ich teraz poszukac, mam nadzieje, ze nie bedzie to trudne

Levkoni 02.12.2009 22:51

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1163022)
Czyli wszystkie owoce jakie dochodzą mogę kupić np. w SV ? Czy mówisz o terenach wakacyjnych, ale w kasie, gdzie się kupuje jedzenie ?

W sklepach SV nie ma tych owoców, można kupić je tylko na terenach wakacyjnych tam gdzie żarełko. A co do znajdywania nasion to nie wiem, czy nowe można znaleźć w SV i Riverview bo nie szukałem.

Searle 03.12.2009 08:45

Owoce można też zebrać w krajach wakacyjnych.
W Chinach jest Sad Hana, gdzie rośnie pomelo i wiśnia.
We Francji mamy Nektarnię z dwoma rodzajami winogron (trzecie znalazłam w jakimś grobowcu).
A w Egipcie jest sad (nie posiada on swojej nazwy), gdzie można zerwać granaty i śliwy.

Mamełe 03.12.2009 09:39

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1163022)

W każdym terenie wakacyjnym można kupić inne owoce, charakterystyczne dla regionu wiec nie kupisz granatow w SV, tylko na wakacjach, w sklepie, gdzie kupuje sie jedzenie.

Dodatkowe nasiona winogron mozna kupic u specjalnego sprzedawcy we Francji za antyczne monety.

nmin 03.12.2009 13:20

Cytat:

Napisał Searle (Post 1163143)
We Francji mamy Nektarnię z dwoma rodzajami winogron (trzecie znalazłam w jakimś grobowcu).

Obok Nektarni jest poletko, na którym rosną winorośle, i są tam chyba trzy albo cztery odmiany. Można zebrać, jeśli akurat będą dojrzałe. Poza tym ostatnie dwie z sześciu odmian są dostępne do zasadzenia dopiero od siódmego poziomu ogrodnictwa, więc warto zbierać wszystkie nieznane nasiona :) Ale nie wiem, gdzie można je znaleźć, bo kupiłam je kodem buydebug. Może to te od kupca, o których pisze Mamełe.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:55.