TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   rozwiązanie problemów ze źle działającą grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53512)

mt569 13.06.2011 12:34

brak sterowania w grze

Mam zainstalowane wszystkie dodatki w Sims 3, wszystko zaktualizowane, do soboty wszystko działało normalnie, w niedziele po włączeniu gry zniknęła możliwość sterowania simami, stan konta wynosi 0, nie mogę przełączać się między simami i obejrzeć ich potrzeb itp.

Lestat 15.06.2011 19:26

Znikające domy, wolne działanie gry...

Ostatnim czasem mam problem. Gra wolno działa, od pewnego momentu, a także zniknął mój dom. Bardzo często gra sama się wyłącza. Czym może być to spowodowane?

AdeleBlanc 16.06.2011 11:02

Odp: Znikające domy, wolne działanie gry...

Hmm nie wiem jak u Ciebie ja mialam identyczne problemy ale wtedy gdy mialam 1 gb ramu teraz mam 3 gb ramu gra smiga ale np tez czasem w edycji miasta nie widze mojego domu tylko znacznik jest i czasem gra jakby przystawala na chwile ale to mi sie zaczelo dziac odkad zakupilam pokolenia nie wiem teraz probuje od nowa zainstalowac wszystko zobacze czy to cos zmieni. Choc tez zauwazylam ze odkad mam pokolenia simy mi znikaja jak jada na wakacje najczesciej w Chinach i np nie moge czasem zmienic aktywnej rodziny bo po prostu wszystko znika cale menu opcji nie wiem na czym to polega przeinstaluje gre i zobacze dodam ze nie mam zadnych hackow modow itd z neta tylko gra z oryginalnymi rzeczami z gry nic z neta.

AdeleBlanc 16.06.2011 11:59

Odp: brak sterowania w grze

HEJ, ja mialam dokladnie to samo. Tak mi sie zrobilo po zainstalowaniu dodatku pokolenia wczesniej nie mialam takich problemow. Nie wiem co to jest teraz instaluje wszystko od nowa moze gdzies sie wkradl jakis blad podczas instalacji a to sie zdarza.

AdeleBlanc 16.06.2011 12:28

Odp: Gra nie chodzi tak jak powinna

Czesc, wiesz dziwne ze Ci tak chodzi ja mam sprzet taki 3gb ram, GF8600gts procek amd athlon 4200+ 2,2ghz Dual Core i napisze Ci ze gra smiga nie mam problemow ze strony zeby sie zawieszala czy cos jedynie ze czasem simy znikaja itd. Moze przeinstaluj raz jeszcze, sprawdz miejsce na dysku czy dysk nie jest zawalony.

Searle 16.06.2011 14:32

Jeśli się da, to spróbuj zmienić aktywną rodzinę.

mt569 17.06.2011 15:37

zmieniłem aktywną rodziną i działało dobrze, wróciłem do poprzedniej i mam widok simów z poprzedniej rodziny, dalej nie mogę zobaczyć ich potrzeb. Czy jest jakiś sposób na uratowanie tego save'a? Nie che trzeci raz zaczynać gry od 0

Lestat 17.06.2011 22:03

Odp: rozwiązanie problemów ze źle działającą grą

Ja sprzęt mam odpowiedni, pamięci także nie jest zbyt mało, to wiem na pewno. U mnie błąd pojawił się kilka dni po zainstalowaniu Pokoleń, wcześniej było wszystko w porządku.

jabuba 20.06.2011 12:54

Powrót z podróży - sklonowany Sim

Ostatnio pojawił się głupi błąd w mojej grze i uniemożliwia mi granie.

Zaznaczam, że mam zainstalowaną tylko grę podstawową SIMS3 i dodatek Wymarzone Podróże, który kupiłam miesiąc temu, więc nie wiem, czy błąd pojawił się po kolejnej aktualizacji czy wcześniej.
Mam ściągnięta kilka obiektów ze Store, nie mam żadnych modów, hacków.
Przeinstalowałam już grę i automatycznie wgrywam aktualizacje.

Opis błędu:
Kiedy mój Sim wyjeżdża w podróż do Chin (innych krajów na razie nie sprawdziłam) mając zerowy poziom wizy (3 dni) to wszystko działa prawidłowo. Ale kiedy osiągnie poziom wizy 1 zaczynają się kłopoty.

W trakcie pobytu w Chinach Sim gromadzi skarby, zdobywa nowe umiejętności, dochodzi do 2 poziomu wizy itp. itd.
Kiedy podróż się kończy i Sim wraca do domu to:
resetuje się to wszystko co osiągnął w czasie podróży (za wyjątkiem znajomości) czyli jest to Sim sprzed podróży.
pojawia się klon tego Sima, który mieszka z nim i może wchodzić z nim w interakcje, ale ma mniej punktów szczęścia życiowego i nie ma pracy, ani umiejętności – to chyba jest ten sam Sim na wcześniejszym etapie życia.

Żaden z nich nie ma nastrójnika, jaki normalnie pojawia się po podróży i teoretycznie można każdym z nich od razu wyjechać w nową podróż, ale wtedy pojawia się pusty panel i gra i tak nie jest możliwa.

Może ktoś ma/miał podobny problem i pomoże mi go usunąć.

Muse 21.06.2011 19:07

Odp: Powrót z podróży - sklonowany Sim

Spróbuj kodem resetsim [imię] [nazwisko].

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:58.