TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63973)

Chloé 12.09.2012 20:25

Odp: The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał Simbelmyne (Post 1579178)
Ja natomiast mam jeszcze jedno pytanie. Jak stworzę w CAS`ie czarodziejkę, to moge ją przemienić w wampira/zombie/wilkołaka?

Jasne, że tak. Eliksirami, które działają na wszystkie simy bez wyjątku.

Cytat:

Napisał xMalwina (Post 1579171)
2. Widział ktoś jednorożce w Moonlight Falls? oO'

Owszem, dodałam nawet screeny do tematu ze zdjęciami.

xMalwina 12.09.2012 20:51

Simbelmyne, w innych zapisach też brak zombiaków. ;(
Bindi, dziękuję :)

anie_1981 13.09.2012 11:37

Ja zrobiłam sobie nową rodzinę w MF, są chochlikami (wróżki). Jestem w trakcie budowy domu. Chciałam by było naturalnie i mistycznie, ale jak na razie wszystko idzie w kierunku nowoczesności :P Jak już uporam się z budowaniem i chwilę pogram, to dam fotki do OJSG. Dałam im za dużą działkę, bo tą największą, ale co tam, najwyżej konie będą miały gdzie biegać :P Padniecie ze śmiechu jak ich zobaczycie.

Laselight 13.09.2012 12:59

Muszę ich zobaczyć. Pewnie będzie coś a'la Lady Maszkaron.

Sqiera 13.09.2012 13:51

a ja mam również pytanie (jeśli ono gdzieś już padło to z góry przepraszam). Otóż właśnie nabyłam ten dodatek i chciałam grać na dwóch zapisach: jeden by był taki zwykły z normalną rodzinką, a drugi z tymi magicznymi stworami. Czy mogę jakoś tak ustawić grę żeby te stwory nie pojawiały się w tym mieście gdzie mam tą moją zwyczajną rodzinkę ?? pytam bo gdzieś przeczytałam, że mimo wszystko pojawiają się zombi, a ja jednak w tym savie wolałabym żeby wszystko zostało po staremu :)

Chloé 13.09.2012 13:58

Można. W opjach gry na przycisku z trzema kropkami każdorazowo przed wejście w inne otoczenie, w ostatniej zakładce wyłączasz/włączasz stwory a w przedostatniej pełnię. By zombie się nie pojawiało trzeba wyłączyć pełnię.

Chwalisława 13.09.2012 14:24

Właśnie też o tym czytałam. Czyli za każdym razem jak będę wchodzić w grę będę musiała ustawiać sobie tak jak chcę? Czy w danym zapisie będę miała to tak jak sobie ustawiłam.

Chloé 13.09.2012 17:40

Opcje będą ważne tak długo dopóki ich nie zmienisz, nie ma potrzeby ich ustawiania przed każdym wejściem w tę samą grę bo się nie resetują nawet w przypadku gry w nowym otoczeniu. Tylko jak ktoś chce grać na przemian w otoczeniu "normalnym" i "magicznym" to będzie je musiał pozmieniać przed załadowaniem zapisu, inaczej stwory automatycznie się pojawią. Przykładowo gdy mutanty będą wyłączone w otoczeniu "normalnym" to przy spontanicznej zmianie na to "magiczne" mogą zostać skasowane, jeśli przed załadowaniem nie zmieni się ustawień demograficznych.

xMalwina 13.09.2012 19:02

Po wejściu w MC w opcji uśmiercenia Sima widziałam opcję "Klątwa nawiedzenia". Doprowadził ktoś do śmierci przez to zaklęcie? oO

Chloé 13.09.2012 19:16

Cytat:

Napisał xMalwina (Post 1579494)
Po wejściu w MC w opcji uśmiercenia Sima widziałam opcję "Klątwa nawiedzenia". Doprowadził ktoś do śmierci przez to zaklęcie? oO

Ja B)
Jest to śmierć czarownika po nieudanym zaklęciu klątwy nawiedzenia, innego sima nie da się zabić czarami.
W temacie ze screenami jest nawet zdjęcie :P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:52.