![]() |
Odp: The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi
Cytat:
Cytat:
Owszem, dodałam nawet screeny do tematu ze zdjęciami. |
Simbelmyne, w innych zapisach też brak zombiaków. ;(
Bindi, dziękuję :) |
Ja zrobiłam sobie nową rodzinę w MF, są chochlikami (wróżki). Jestem w trakcie budowy domu. Chciałam by było naturalnie i mistycznie, ale jak na razie wszystko idzie w kierunku nowoczesności :P Jak już uporam się z budowaniem i chwilę pogram, to dam fotki do OJSG. Dałam im za dużą działkę, bo tą największą, ale co tam, najwyżej konie będą miały gdzie biegać :P Padniecie ze śmiechu jak ich zobaczycie.
|
Muszę ich zobaczyć. Pewnie będzie coś a'la Lady Maszkaron.
|
a ja mam również pytanie (jeśli ono gdzieś już padło to z góry przepraszam). Otóż właśnie nabyłam ten dodatek i chciałam grać na dwóch zapisach: jeden by był taki zwykły z normalną rodzinką, a drugi z tymi magicznymi stworami. Czy mogę jakoś tak ustawić grę żeby te stwory nie pojawiały się w tym mieście gdzie mam tą moją zwyczajną rodzinkę ?? pytam bo gdzieś przeczytałam, że mimo wszystko pojawiają się zombi, a ja jednak w tym savie wolałabym żeby wszystko zostało po staremu :)
|
Można. W opjach gry na przycisku z trzema kropkami każdorazowo przed wejście w inne otoczenie, w ostatniej zakładce wyłączasz/włączasz stwory a w przedostatniej pełnię. By zombie się nie pojawiało trzeba wyłączyć pełnię.
|
Właśnie też o tym czytałam. Czyli za każdym razem jak będę wchodzić w grę będę musiała ustawiać sobie tak jak chcę? Czy w danym zapisie będę miała to tak jak sobie ustawiłam.
|
Opcje będą ważne tak długo dopóki ich nie zmienisz, nie ma potrzeby ich ustawiania przed każdym wejściem w tę samą grę bo się nie resetują nawet w przypadku gry w nowym otoczeniu. Tylko jak ktoś chce grać na przemian w otoczeniu "normalnym" i "magicznym" to będzie je musiał pozmieniać przed załadowaniem zapisu, inaczej stwory automatycznie się pojawią. Przykładowo gdy mutanty będą wyłączone w otoczeniu "normalnym" to przy spontanicznej zmianie na to "magiczne" mogą zostać skasowane, jeśli przed załadowaniem nie zmieni się ustawień demograficznych.
|
Po wejściu w MC w opcji uśmiercenia Sima widziałam opcję "Klątwa nawiedzenia". Doprowadził ktoś do śmierci przez to zaklęcie? oO
|
Cytat:
Jest to śmierć czarownika po nieudanym zaklęciu klątwy nawiedzenia, innego sima nie da się zabić czarami. W temacie ze screenami jest nawet zdjęcie :P |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:52. |