TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Opowiadamy jak sobie gramy (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=578)
-   -   Simstory by Sqiera (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=64275)

Mile 04.01.2013 17:56

Odp: Simstory by Sqiera

Wiem, ze ta doba jest decydujaca, dlatego zwracam sie do tego, kto decyduje o tej dobie:
- Sqiera nie uśmiercaj go!!! plizzz, ja go jednak kocham, wlasnie sobie to uświadomilam. :)

zły chipsik wrogar 04.01.2013 18:10

hurraaa Alex żyje bo jest sweet..bardziej sweet niż Rob [nie zabijaj mnie myrtku]czekam na wiecej

Myrtek 04.01.2013 18:20

Patrzę - kolejny odcinek. Przeglądam szybko zdjęcia, robię tak zawsze, zanim biorę się za czytanie. I wiesz jaka była moja pierwsza myśl?
Kiedy Robert wreszcie ją przeleci?! :P
Tak na wstępie, o.

Cytat:

Niejedna dziewczyna marzy o takim facecie. Jednak ona sama nie była do końca przekonana, czy to jest to czego szuka. Owszem, bardzo go lubiła, uwielbiała spędzać z nim czas. No i przede wszystkim czuła się przy nim bezpiecznie, ale zrozumiała, że to jednak Alex jest tym, na którym bardziej jej zależy. Poczuła to teraz , gdy właśnie mogła go stracić na zawsze. Nie chciała więcej ryzykować, chciała przy nim być.

Cytat:

Mam smutne wrażenie, że w Twojej historyjce głównie liczy się właśnie wątek 'miłosny' Alexa i Mili. Rob jest za to typem postaci tragicznej - jest szczery i kochający, pragnie szczęścia swojego i dziewczyny, którą darzy uczuciem. Chce być z nią za wszelką cenę, bo ona jest jakby jego duszą. Niestety jednak, przegrana jego jest nieunikniona.
Mimo wszystkich przeciwności tych dwoje będzie ze sobą, bo ponoć stara miłość nie rdzewieje, nie da o sobie zapomnieć...
Mówiłam...

Cytat:

Przepraszam, zrobiło mi się strasznie słabo... i niedobrze. - stwierdziła.
Cholera... zaciążyła? Wtedy, gdy się upili?

Jeśli chodzi o dialogi, to kazanie sprawi Ci Kicaj, to jej działka, a ja się dopiero uczę. B)

Cytat:

Kierowca, któremu o dziwo, nic się nie stało[...]
Drugi przecinek zbędny.

Cytat:

Rob nie psrzeciwiał się, bardzo mu się podobała ta perspektywa.
Literówka

~Przymiotniki z 'nie' piszemy łącznie.

Cytat:

Zastanawiała się czy odebrać, bo w końcu
to nie była pora na
pogaduszki, lecz w końcu odebrała.
Powtórzenia.

Cytat:

Zapewne, wszyscy już spali i nikt nic nie słyszał.
Kierowca, któremu o dziwo, nic się nie stało,
Zaznaczone przeze mnie przecinki są w zupełności zbędne.

To były głównie te 'grzeszki', które najbardziej rzuciły mi się w oczy.
Miałaś gdzieś jeszcze dość głupi błąd interpunkcyjny, ale teraz nie pamiętam gdzie to jest. :P
Jak coś mi się przypomni, to edytuję.

Stawiasz przecinki w naprawdę zbędnych miejscach, ale zdarza Ci się zapominać o tym przed 'że'. :P
Wyrazy bliskoznaczne również nie są Twoją mocną stroną, ale mimo tego da się czytać.

Historia oczywiście świetne, mimo że jestem nieco zawiedziona, ale od początku było to do przewidzenia.
Szkoda mi Roba, ostatnimi czasy nikt nie chce się nim zaopiekować. :(
A tam, znajdzie sobie jakąś dupę i po krzyku. :D
Jeśli Milka zaciąży, obiecuję, że zawsze będę miała pod ręką coś ostrego.:redface:

Bardzo bym Cię prosiła o podesłanie albo polecenie jakiejś strony z pozami, bo te, które używasz są świetne!
Zależy mi jeszcze o ranie na policzku Roba, kałuży krwi i szpitalnym secie + bandażach, bo ja swoje kiedyś tam straciłam. :)

@down: dzięki i już poprawiłam. :)
A co do seta, to go miałam i średnio się sprawował. Simy wykrzywiały się kładąc się na łóżku.

Laselight 04.01.2013 18:36

Cytat:

Napisał myrtek (Post 1631066)
Cytat:

Blond włosa spojrzała na wyświetlacz, nie znała tego numeru.
Przymiotniki z 'nie' piszemy łącznie.

Pomyliłaś podpis. nie ma tu przymiotnika z "nie". Zapewne chodzi ci o to, że Blondwłosa pisze się razem.

a przy okazji szpitalny set jest z http://www.modthesims.info/download.php?t=419577

Co do odcinka.. Szkoda mi Alexa. Niech wraca do zdrowia. Nie zasłużył na potrącenie.

Szkoda też, że Robert zejdzie na drugi plan. Lubię go, ale mógł się nie bić z Alexem.

Sqiera 04.01.2013 20:32

generalnie to chciałam was przeprosić za przecinki :D
ogólnie to nie jestem zadowolona z tego odcinka. Być może byłby bardziej dopracowany tekstowo, ale była dość duża przerwa i koniecznie chciałam coś wstawić :p

myrtku, przecinki w głupich miejscach są efektem zastosowania się do www.przecinki.pl. Oczywiście do i tak nie wszystkich propozycji, bo byłby tu jeden wielki las :p

tak więc przepraszam ;)
ale za baty dziękuję... być może właśnie potrzebowałam takiego kopa, żeby wziąć się porządnie do pracy :)

Cytat:

Napisał myrtek (Post 1631066)
Kiedy Robert wreszcie ją przeleci?! :P

Myrtek, no wiesz... ? :> :P

Co do historii, to się nie wypowiem ;p

@down: Fitch Cooper - imię i nazwisko zapożyczone z serialu "Nurse Jackie". Co poniektórzy, mogą być zaskoczeni widząc jego pierwowzór :D

Stephenowa 04.01.2013 21:17

No to ja już nie wiem, co myśleć..
Nie, wiem. Nadal wolę Roba. Kurdę no, bo on tak się nią zajmuje, opiekuje, kocha ją, a ta chce go rzucić dla jakiejś starej miłości!?
Nie-e.
Widać jestem niewrażliwą bestią, bo po prawie umarciu (tak tak, wiem..) Alexa nie poczułam do niego ani grama sympatii, co więcej, uważam go za głupiego i lekkomyślnego, skoro sam sobie tak biega po nocy na oblodzonych ulicach.
Phi!
No dobrze, ale czekam na więcej..
P.S Coop! :D

Chwalisława 04.01.2013 22:17

Cytat:

Napisał Stephenowa (Post 1631258)
No to ja już nie wiem, co myśleć..
Nie, wiem. Nadal wolę Roba. Kurdę no, bo on tak się nią zajmuje, opiekuje, kocha ją, a ta chce go rzucić dla jakiejś starej miłości!?
Nie-e.
Widać jestem niewrażliwą bestią, bo po prawie umarciu (tak tak, wiem..) Alexa nie poczułam do niego ani grama sympatii, co więcej, uważam go za głupiego i lekkomyślnego, skoro sam sobie tak biega po nocy na oblodzonych ulicach.
Phi!

Tak, dokładnie, zgadzam się w 100%.
Ja tam jednak dalej trzymam cię za słowo, które napisałaś na początku twojej historii, że Mila będzie z Robem. I, żaden Alex im w tym nie przeszkodzi!! O nie!

Mile 04.01.2013 22:22

Bardzo dobrze, ze dodalaś szybko odcinek, bo byla za dluga przerwa. :)

Odcinek piękny i wzruszajacy, jak patrzylam na zdjecia Alexa, tak mi sie go szkoda zrobilo i jak sobie pomyslalam, ze ty mozesz go w kazdej chwili usmiercic, zeby Mila byla razem z Robem, to mi sie bardzo smutno zrobilo.

Alex idealnie pasuje do Mili i mam nadzieje, ze beda mieli dzidziusia :)

Przecinkami sie nie przejmuj, to nie ma znaczenia jak chodzi o czyjes zycie :)

@down
tak? podobało ci się? :)

Myrtek 04.01.2013 22:36

Cytat:

Przecinkami sie nie przejmuj, to nie ma znaczenia jak chodzi o czyjes zycie
TEKST MIESIĄCA! <3

A by nie było offa, to Mila wyładniała i z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy. :)

Kędziorek 04.01.2013 23:30

Hęę?! Zamierza wybrać Alexa?
Cóż.. moje uczucia co do tego są trochę mieszane. Stara miłość nie rdzewieje jak to mówią, ale naprawdę szkoda mi Roba, stał się takim kozłem ofiarnym:(

Czyżby Mila zaciążyła z Alexem?:O
Nie no, teraz to by nawet wypadało, żeby byli razem.. Chociaż znając Milę, pewnie jeszcze ze trzy razy zmieni zdanie;)

Czekam na kolejne odcinki

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:03.