TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=441)
-   -   Forumowa Mafia II (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65876)

Kędziorek 10.10.2013 19:32

Odp: Forumowa Mafia II

Spojrzałam na ludzi siedzących wewnątrz kawiarni. Najchętniej bym do nich dołączyła, ale wiedziałam, że muszę być blisko karetki na wypadek wezwania, a nie miałam serca zostawiać mojego partnera samego. Znów zawiało, tym razem trochę mocniej, ale nie chciałam wsiadać do karetki. Świeże powietrze dobrze mi robiło. Oczyszczało umysł. Spojrzałam na pusty już kubek po kawie i spojrzałam wymownie na przyjaciela.
- Nawet na to nie licz - powiedział. - Sama sobie wyrzuć.
Przewróciłam oczami i ruszyłam w stronę kosza, w którym po chwili wylądował zbędny śmieć.

Słodki Pan Ciastek 10.10.2013 19:33

Wyszedłem przechodząc koło banku- tam był napad. Pomyślałem " wreszcie się wykażę".

Wbiegłem szczeliłem dwa razy w wysoki suit, a kule z łatwością się w niego wbiły. Kopnąlem z pół obrotu mafiozę, drugiego złapałem za szyje w której miałem nóż, robiąc z niego żywą tarczę. Wycelowałem do pozostałych przestępców krzecząc.- nie ruszać się policja!

Malfurion 10.10.2013 19:34

Hmmm... to miejsce bylo dziwne. Prawie kazdy wspominal o jakiejs mafi. Bylem chyba jedyna osoba, ktora nie wiedziala o co chodzi. Nic, dopije tego drinka i wracam do domu.

Pink Panther 10.10.2013 19:36

Do banku wbiegł jakiś szaleniec z bronią, zabił gangsterów i podawał się za policjanta... No dobra, przynajmniej nas ocalił.
- Jeszcze jeden jest w podziemiach, idzie do sejfu! - krzyknęła do chłopaka kasjerka.
- Musimy wezwać karetkę, te gnojki postrzeliły gościa za okienkiem! - powiedziałem mu.

Yuki 10.10.2013 19:36

Coraz więcej ludzi zaczęło gromadzić się w pubie. Atmosfera robiła się coraz bardziej gęsta, wszyscy coś szeptali z zaciętymi minami. Co pewien czas dało się słyszeć urywki rozmów.
"Mafia", "zabójstwo", "powinnyśmy uciekać", "mafiosi nas zabiją"...
Westchnęłam i nalałam sobie kieliszek martini. Obsłużyłam paru klientów zaczęłam przysłuchiwać się rozmowom.

Meryam 10.10.2013 19:38

Już chciałam się zgodzić, gdy zabuczał mój telefon.
- Erm, przepraszam. - uśmiechnęłam się przepraszająco, po czym wstałam i poszłam do łazienki, by odebrać telefon. - Tak?
- Hej, masz notatki z ostatnich zajęć? - usłyszałam głos mojej dobrej znajomej ze studiów.
- Mhm. A co?
- Pożyczysz?
- No jasne, po co w ogóle pytasz. - roześmiałam się. - A tak w ogóle, co słychać?
- Strzały.
Cisza.
- Co? - odparłam zszokowana.
- Chyba jest napad na bank obok. Odezwę się później.
Wróciłam do Cheyenne, wciąż w szoku po tym, co usłyszałam.
- Jeszcze raz przepraszam. Eeee... Chciałabym z tobą iść, ale okazuje się, że mam pewną sprawę do załatwienia. Może napisz mi swój numer i zdzwonimy się?

Słodki Pan Ciastek 10.10.2013 19:39

- Masz mój telefon ja się zajmę nim.- powiedziałem do gościa w różowej koszulce.

La Tortura 10.10.2013 19:39

- Porozmawiajmy z ludzmi i w ogóle.

Juhas 10.10.2013 19:40

Postanowiłem opuścić na krótki czas swoją jaskinię, celem rozeznania w terenie. Zawsze charakteryzowała mnie natura analityka.
Pierwsze spostrzeżenia? No cóż, okolice są dość puste, chociaż widziałem kilka przemykających duszyczek, architektura okalająca ulice prezentuje się obiecująco. Doszły do mnie pogłoski o gangsterce uprawianej w mieście, podobno sprawy wyglądają poważnie.

Nie rozwlekając myśli w tym pesymistycznym wizerunku miasta, zabrałem swój szkicownik i zasiadłem pod drzewem na skwerze obok domu szkicując.

Nie ukrywam że w głębi duszy chciałbym aby ktoś się do mnie dosiadł, miło by było zawrzeć nowe znajomości.

anizali 10.10.2013 19:40

- Prowadź więc. - powiedziała spokojnie

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:26.