![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi
Cytat:
|
Ta gra mnie dobija.
Tydzień, może dwa tygodnie temu, podczas używania zapisu z Bridgeport gierka zaczęła się ciąć. I to nie tak, że tylko obraz - dodatkowo spowolniła muzyczka, a z głośnika wydobywało się takie ciche rzężenie. Problem zniknął, kiedy uruchomiłam ponownie grę, więcej nie było tego problemu. Do wczoraj. Zainstalowałam Akcesoria: Miejskie Życie i uruchomiłam grę. Chciałam zacząć od powyższego zapisu - kliknęłam i rzężenie + spowolniona muzyka pojawiło się już na ekranie ładowania. Trwało kilka sekund, po czym mijało, by za chwilę znowu wrócić. Problem nasila się w trybie kupowania i budowania, czyli wtedy, kiedy słychać w tle muzyczkę. W trybie życia problemu brak. Pojawił się za to we wszystkich innych miastach, nawet na nowo rozpoczętych napisach. Niestety, również na zapisie, któremu poświęcam aktualnie najwięcej uwagi. Ostatnio na podobne problemy pomogło przejrzenie wszystkiego z folderu Downloads i Mods. Wywaliłam je wszystkie do innego folderu - razem z zapisami oraz ściągniętym otoczeniem. Gra dalej rzęzi, co więcej - zaczyna już przy pierwszym ekranie ładowania. Ponadto włączenie gry do samego menu głównego trwa ok. 15 minut (wcześniej góra 3). Przeskanowanie antywirusem nic nie dało. Usunięcie dodatków z neta nic nie dało. Myślicie, że reinstalka pomoże czy po prostu muszę zrezygnować z któregoś dodatku? (Mam podstawkę, chyba pięć dodatków i dwa akcesoria. Laptop nowy, kupowany w listopadzie, podobno powinien wytrzymać, ale ja się w sumie nie znam). Edit: Zainstalowałam ostatnio 3bootera. Może mieć jakiś związek? Edit2. Specyfikacja lapka: Karta graficzna: AMD Radeon HD 7670M, Pamięć: 1 GB Procesor: Intel Core i3-3120M Taktowanie procesora [MHz]: 2500 Pamięć RAM (zainstalowana): 4 GB Dysk: 750 GB |
Cytat:
|
demur, wywal 3bootera. u niektórych przyspiesza grę, a o niektórych spowalnia :)
|
KarolinaJ, a masz zainstalowaną najnowszą aktualizację 1.67? Bugi gry może (chyba) tylko łatka naprawić.
|
Ja nawet 1.66 nie miałam :P Cóż... pobrałam właśnie 1.66 i dalej nic. Po opisie aktualizacji 1.67 mam wątpliwości czy ona cokolwiek może pomóc :( Ale pobiorę i zobaczymy. Chcę uniknąć reinstalki bo jak sobie pomyślę ile to wszystko zajmie czasu...
|
wikta. - wywaliłam 3bootera, nie pomogło. Odinstalowałam wszystko, zainstalowałam samą podstawkę - dalej charczy. Czyli raczej nie chodzi o przeciążenie komputera. Nie jest to na pewno problem z głośnikami. Próbowałam uruchamiać w trybie zgodności z innymi systemami (mam ósemkę) - nic. Zaczyna charczeć przy ekranie ładowania, dalej nawet nie wchodziłam.
Mam po prostu zainstalować wszystko i czekać aż przejdzie? |
demur - a może sprawdzić, czy na innej grze bedzie ten sam dźwięk?
|
Moją jedyną grą poza ts3 są Minionki i jakieś durne samochody. Dźwięk jest w porządku.
|
Znalazłam coś takiego:
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:01. |