TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

CzekoladowaZłośnica 15.06.2014 00:14

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:

Napisał Irbis (Post 1816282)
Mam dokładnie tak samo :D Zawsze zaczynałam poznawanie nowej serii gry czy nowego dodatku od trybu tworzenia sima. Tak będzie i tym razem. Coś jednak czuję, że szybciutko obskoczę wszystkie opcje, ubrania i dodatki, żeby przejść do poznawania trybu budowy i wyglądu oraz funkcjonowania miasta. A jak już to wszystko obejrzę, znowu wrócę do trybu tworzenia sima i tak w kółko :D :fun:

Normalnie mam wrażenie, że grasz tak samo jak ja :D

αγάπη 15.06.2014 00:33

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1816244)

octavessens, tak jestem hejterką, bo wkurza mnie to, że firma leci w kulki i obcina grę jak tylko się da... Nie ma CASt'a, nie ma basenów, jest za to kiszkowata graficzka rodem z Doliny Muminków. Ale spoko, Ty i inni będzie mogli odsapnąć, bo już nie napiszę ani słowa w tym temacie. Dziwi mnie tylko to, że co by firma nie wymyśliła, to są tacy, którzy kupią taki bubel, tylko i wyłącznie dlatego, że to Simsy. To jest też powód dla którego śledzę niusy, bo zawsze ma się nadzieję, że ulubiona gra jednak będzie się jakoś prezentować. Na tą metę jednak już niczego nie zmienią, bo przecież amerykańskie dzieci wszystko kupią...

JEZU co wy macie z tymi basenami :(:(:(

CzekoladowaZłośnica 15.06.2014 00:38

No dla niektórych ważniejszy jest basen niż sama gra :). Jeśli nie ma basenu trzeba hejtować :). Cóż... Przykre.

Mroczny Pan Skromności 15.06.2014 07:11

up - poprawka: jeśli BYĆ MOŻE nie ma basenów, to trzeba hejtować ;P

Coby offa nie było, muszę przyznać, że ten opis funkcjonowania świata podzielonego na otoczenia jest bardzo zachęcający. Jeśli tak to będzie wyglądać w rzeczywistości to świetnie :)

adamo030 15.06.2014 09:28

Nie wiem czemu, ale ja jakoś basenami się tak nie jaram :D w każdym razie jeśli będą robić dodatek z karierą czy coś, to oby poprawili ewentualnego projektanta wnętrz. Lubie zmieniać domy i pomieszczenia, ale wkurza mnie, że komuś sie tam coś nie podoba, a budżet często jest za mały by dać coś lepszego. A też to wygląda tak jakby trzeba było znać wszystkie 5 cech osobowości jakie dany sim posiada, żeby np się nie pojawiło te jego oburzenie. Ale to do dalekiej przyszłości. Póki co czekam na tryb kupowania z 4 :D

La Tortura 15.06.2014 09:40

Cytat:

Napisał αγάπη (Post 1816284)
JEZU co wy macie z tymi basenami :(:(:(

ból dupy...

podział otoczenia jest super sprawą, mam nadzieje, ze gra nie bedzie sie ciąć i ładować osiem dni. trochę powrót do dwójki. ;3

widzieliscie te style chodzenia do wybrania? całkiem fajne, lubie to xd

adamo030 15.06.2014 10:34

No to samo mi się skojarzyło z tym ładowaniem. Ja w trójce lubie to, że jest otwartość, a te ładowanie jak nie będzie trwało Bóg wie jak długo będzie okej. Gorzej jak będzie długo.

Jakly 15.06.2014 11:01

Cytat:

Napisał Kerbi (Post 1816209)
Podany był przykład sytuacji, gdy część domowników odwiedza parcelę publiczną, która wymaga załadowania się, a reszta zostaje w domu. Wówczas czas nie staje w miejscu, a część "niekontrolowana" rodziny robi w tym czasie to, co jej się podoba. Możemy oczywiście wybrać, którą częścią będziemy sterować. Można także paroma kliknięciami przywołać Simów, którzy pozostali w domu, na parcelę odwiedzaną przez sterowanego przez nas Sima.

Iiiiii, właśnie dołączyłam do anie_1981. Dawałam tej grze jakieś szanse, bo do trójki też podchodziłam bardzo sceptycznie, ale jak już w nią zagrałam, musiałam ją mieć na półce. W czwórce jeszcze mogłabym znieść słabą grafikę, brak basenów, CASTów i innych takich, ale to? Z tym moje szanse na zakup tej gry spadły do okrąglutkiego zera. Po prostu BEZ-NA-DZIE-JA. Nie wyobrażam sobie tak grać.
Widać, że EA chce dotrzeć do jak największego grona graczy, wliczając to właścicieli przedpotopowych komputerów...

Mroczny Pan Skromności 15.06.2014 11:08

up - ale co w tym jest takiego oburzającego? Dla mnie to świetna wiadomość. Chyba najbardziej logiczne połączenie płynności z postępem historii. Na pewno lepsze rozwiązanie, niż trójkowe, gdzie do parceli publicznych nie można było nawet wejść. Tutaj mamy ekrany ładowania, ale przynajmniej możemy tę parcelę zobaczyć od środka. No ale, trójka jest taka wspaniała i piękna, a czwórka taka obrzydliwa :|

Caesum 15.06.2014 11:10

^ No ja też nie rozumiem co w tym takiego złego. :D Rozumiem, że grafika brzydka, że brak CASta, a nawet to, że basenów może(!) nie będzie. Ale doładowywanie lokacji to coś, co mieliśmy od zawsze, z tą tylko różnicą, że te tutaj nie będą w postaci ekranu ładowania, tylko przez ten czas będzie można dalej grać. Jak dla mnie to win-win, nie wiem o co cho. :P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:01.