![]() |
Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
Ej a będzie ten kreator stylu? Czy w końcu nie? :|
|
Z tego co wiem to nie będzie takiego jak w TS3, ale każdy obiekt czy ciuch będzie miał kilka opcji kolorystycznych.
|
Mam mieszane uczucia co do tego podzielonego otocznia i osobnego ładowania miejsc publicznych. Jasne, fajnie, że się będzie mniej gra cięła, ale martwi mnie, że wchodząc jednym Simem do klubu, jednocześnie tracę kontrolę nad resztą rodziny (lub odwrotnie, steruję sobie resztą a ten jeden Sim "hulaj dusza, piekła nie ma"). Zazwyczaj moje Simy mają poukładane czynności, żeby jak najlepiej wykorzystać dzień, a tutaj tracę na kilka godzin kontrolę i nie wiem czy te pozostawione bidulki robią to co powinny zamiast obijać się (bo coś przerwało kolejkę zadań, lub im się ona skończyła). Może się będzie dało przełączać nadal między tymi Simami, ale będzie to miało sens tylko jeśli czas ładowania nie będzie zbyt długi.
|
Jeżeli osobne ładowanie dużych parceli publicznych miałoby załatwić całkowicie sprawę króliczych nor byłbym mega zadowolony, co mi po otwartym świecie, w którym mogę wejść tylko do parku czy biblioteki (a swoją drogą zanim załadowały mi się w pełni tekstury, obiekty i obraz był normalny to też chwilkę trwało), chciałbym sklepy z ubraniami, restauracje do których można wejść, takie połączenie 2 z 3. Co do grafiki, faktycznie jest trochę za kolorowa, bajkowa, ale z drugiej strony czy ja wiem czy chciałbym takie 100% odwzorowanie świata :| Zresztą po trójce, która notorycznie się psuła, zawieszała, a to jakiś błędzik zapisu świata, a to sim przeleciał przez podłogę idąc do kuchni, 3 to niestety jeden wielki chodzący błąd i to kosztowny, tym bardziej zastanawia mnie, jak niektórzy mogą ją tak chwalić, a 4 której jeszcze tak na prawdę nie ma, nie kupią bo może nie ma basenów :lol2:
|
Cytat:
Wiadomość, że nie będzie można jednocześnie sterować dwiema częściami rodziny też mnie trochę niepokoi. Pamiętam jak grając w TS2 zostawiłam moją rodzinę na 15 minut na chodzie i jak wróciłam, to wszyscy się spalili. Mam nadzieję, że w TS4 nie będę musiała o to martwić. |
w trójce usunięcie drabinki nic nie dawało, więc to kiepski argument ;)
Może opcja całkowitego wyłączenia wolnej woli (w ramach sterowanej rodziny) byłaby rozwiązaniem. Działałoby to tak, że rodziny, których w danej chwili nie kontrolujemy robiłyby co chciały, ale te, które byśmy mieli pod kontrolą nie wykonywałyby absolutnie żadnych działań bez naszego rozkazu. I wówczas opuszczając parcelę z częścią rodziny nie trzeba by się było martwić o resztę. |
Wydaje mi się, że znowu zaczyna się robić afera wokół czegoś, o czym tak naprawdę nie mamy pojęcia jak będzie wyglądało. Czy było powiedziane, że nie będzie można kierować dwiema częściami rodziny jednocześnie? Czy może znowu to tylko domysły, czy też wymysły graczy?
Nigdy nie było tak podzielonego otoczenia w serii TS, więc jak ono działa dowiemy się dopiero grając w TS4 lub ewentualnie wcześniej z jakichś filmików. I moim zdaniem z narzekaniem należałoby się wstrzymać do tego czasu, bo krytyka zawsze musi być bardziej konstruktywna niż pochwała ;P Wiele osób narzekało na królicze nory w TS3, a teraz gdy w TS4 ich nie będzie (lub będą w ilości minimalnej) to też źle, bo będzie jakieś tam ładowanie? Coś za coś. Mnie również zastanawia jak będzie funkcjonował taki świat, ale nie mam podstaw do tego, żeby stwierdzać czy mi się to funkcjonowanie podoba czy nie. Póki co, mogę jedynie powiedzieć, że nie widzę nic strasznego w jakichś drobnych doładowaniach, zwłaszcza jeśli mogą przyczynić się do płynności gry. A teraz pytanie: czy z Empiku przysyłają grę tak, że jest w dniu premiery, czy mają opóźnienia? Ktoś wie? |
Cytat:
Irbis różnie z tym bywa. Ja zwykle wybieram odbiór w punkcie. Najczęściej gra prędzej była w sklepie na półce niż moja do odbioru :cool2: No ale ja często wykorzystuję specjalną kartę do emipku, którą dostaję za wypełnianie ankiet w internecie a pieniądze z niej można wykorzystać tylko na stronie empika lub smyka więc nie mam specjalnego wyboru :hmm: |
Cytat:
Cytat:
"Podany był przykład sytuacji, gdy część domowników odwiedza parcelę publiczną, która wymaga załadowania się, a reszta zostaje w domu. Wówczas czas nie staje w miejscu, a część "niekontrolowana" rodziny robi w tym czasie to, co jej się podoba." Więc, nie, nie można kontrolować dwóch części rodziny jednocześnie jeśli jedna część jest na parceli wymagającej ładowania. Chyba, że mam jakieś problemy z czytanie ze zrozumieniem. |
No z jednej strony te opcje kolorystyczne są okej bo ładowanie wszystkich tekstur w kreatorze trwa chwilę, ale zaś z drugiej czasem korzystam z tych, których mało używałem, żeby wszystko nie było takie same. No będzie po prostu czekać do jakichś filmików albo do premiery.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:23. |