TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Searle 13.07.2009 16:54

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1072280)

Jeszcze pytanko odnośnie poznawania cech przyjaciół, otóż udało mi się poznać tylko jedną cechę, klikam na przemian na różne kategorie interakcji i nic nowego się nie pojawia.... Co powinnam robić ?

Ja daję często opcję Poznaj.

Levkoni 13.07.2009 16:56

agnieszka130187 - o ile wiem, nie da się pozbyć nagród. Ta nagroda za wyzwanie osobowości jest opisana w kategorii charyzma w umiejętnościach. Klikasz na opis umiejętności i tam na dole powinny być takie jakby wyzwania, za które zdobywasz rangi. Te rangi są opisane i w ich opisach jest też napisane, jaka jest nagroda za zdobycie danej rangi. To nie są nagrody rzeczowe, a jedynie nagrody "niematerialne" takie jak szysze zdobywanie przyjaciół, czy gotowanie lepszych posiłków w umiejętności gotowanie. A cechy przyjaciół poznajesz poprzez opcję "poznaj" ale to może trochę potrwać. Można jednak też poznawać cechy poprzez poruszanie tematów charakterystycznych dla danej cechy, np. jeśli zaczniesz rozmawiać o książkach z molem książkowym to Ci wyskoczy, komunikat, że ten sim to mol książkowy. Ale cechy można poznawać również poprzez negatywne interakcje np. poprzez kłótnie z kimś, możesz się dowiedzieć, że ten ktoś to gorąca głowa itp.

Ellie - podejrzewam, że może zbyt często miały zły nastrój? Ale nie wiem, bo u mnie zawsze jest dzieciństwo dobre :P

I sorry Was, że bez cytowania, ale coś to mi nie chce działać jak trzeba...

Ellie 13.07.2009 17:12

wlasnie dbalam o nie, matka ciagle siedziala z nimi w domu itd

agnieszka130187 13.07.2009 17:34

Hmmm, a gdzie jest ta opcja poznaj, mi właśnie nic takiego się nie pojawia....

Malfurion 13.07.2009 17:55

Potrzebuje pomocy.... a wiec tak kiedy wchodze do zakladki z posiadanymi przedmiotami ( nie w trybie budowanie) normalnie widze rozne przedmioty, natmiast kiedy pojade do ksiegarni po nowa ksiazke czy przepis pojawia mi sie "licznik" i jak kupie nowa to zwieksza sie on. Niewiem jak to wytlumaczyc ale wkazdym badz razie nie jestem w stanie odzyskac tych ksiazek bo poprostu niema zadnej interakcji z tym licznikiem. Postaram zamiescic screena jezeli nie zrozumiecie ;)

bouffe 13.07.2009 20:44

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1072383)

Tam gdzie jest 'pogawędka'. U mnie jest też tak, że sim poznaje cechy drugiej osoby nie tylko poprzez 'poznaj' ale także właśnie przez 'pogawędkę'.

Cytat:

Napisał Ellie (Post 1072342)

To musi być błąd gry. Ale jeśli Ci nie odpowiadają cechy tych dzieci, to możesz zmodyfikować cechy za pomocą kodu testingcheatsenabled true (ze wciśniętym Shiftem na sima). :)

Noemi 13.07.2009 21:41

Cytat:

Napisał Ellie (Post 1072342)

A nauczyłaś je załatwiać się do toalety?
Ja też tak miałam. Moje dzieci wszystko umiały oprócz tego załatwiania się :/.
I też miały trudne dziecistwo.

Levkoni 13.07.2009 22:47

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1072383)

Dokładniej to to jest w "przyjazne" => "poznaj"

Mrufka 14.07.2009 08:37

Cytat:

Napisał Sebek (Post 1072215)
Witam wszystkich ja mam takie pytanie. Mam 10 w Gotowaniu, wykupiłem wszystkie przepisy, a mimo to nie mogę przyrzadzic niektorych potraw takich jak ciasto cytrynowe czy indyk faszerowany. Ktos ma odpowiedz na to?

Zapewne brak Ci niektórych składników, musisz je kupić lub wyhodować.

Noemi 14.07.2009 09:59

Mam pytanko.
Czy, a jak tak to jak można zrobić, aby opiekunka do dzieci przychodziła regularnie np. w czasie pracy. Bo dzwonienie do niej codziennie przed pracą jest niewygodne.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:01.