TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Caesum 15.06.2014 13:49

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:

Napisał Irbis (Post 1816316)
Wydaje mi się, że znowu zaczyna się robić afera wokół czegoś, o czym tak naprawdę nie mamy pojęcia jak będzie wyglądało. Czy było powiedziane, że nie będzie można kierować dwiema częściami rodziny jednocześnie? Czy może znowu to tylko domysły, czy też wymysły graczy?

Fora są wypełnione informacjami, a wszystkie sobie zaprzeczają, więc naprawdę trudno powiedzieć coś konkretnego. SimGuruSemedi pisał o tym, że simy na nieaktywnych parcelach dalej będą wykonywać swoje czynności. Nie pisał nic o przełączaniu się między rodzinami, ale napisał, że tylko jedna parcela może być aktywna w tym samym czasie. Ogólnie jednak te "informacje" od Guru są raczej niejasne. Tylko co do jednego jestem pewien, nie będzie Create a World w TS4. EDIT: zapomniałem dodać link do postu SimGuruSemedi.

Cytat:

Napisał Irbis (Post 1816316)
I moim zdaniem z narzekaniem należałoby się wstrzymać do tego czasu, bo krytyka zawsze musi być bardziej konstruktywna niż pochwała ;P

A ja się nie zgadzam. Zarówno krytyka jak i pochwała powinny być konstruktywne. Zachwycanie się czymś "bo tak" jest tak samo bezsensowne jak krytykowanie dla zasady.

Irbis 15.06.2014 14:07

Cytat:

Napisał Mlecyk (Post 1816318)
Cytuję:
"Podany był przykład sytuacji, gdy część domowników odwiedza parcelę publiczną, która wymaga załadowania się, a reszta zostaje w domu. Wówczas czas nie staje w miejscu, a część "niekontrolowana" rodziny robi w tym czasie to, co jej się podoba."

Więc, nie, nie można kontrolować dwóch części rodziny jednocześnie jeśli jedna część jest na parceli wymagającej ładowania. Chyba, że mam jakieś problemy z czytanie ze zrozumieniem.

Ok, nawet jeśli, to nie wierzę, że nie będzie można się pomiędzy nimi przełączać. Czyli wychodzi na to, że od TS3 będzie się to różniło tylko 30-sekundowym ekranem ładowania. W trójce, gdy jeden sim idzie do parku, a drugi zostaje w domu, mogę kontrolować albo tego, albo tego. Jeśli chcę kontrolować oba simy muszę pomiędzy nimi "skakać" i choć nie ma ekranu ładowana to i tak muszę czekać, aż gra się po takim przeskoku odmuli.
Cytat:

Napisał Caesum (Post 1816324)
A ja się nie zgadzam. Zarówno krytyka jak i pochwała powinny być konstruktywne. Zachwycanie się czymś "bo tak" jest tak samo bezsensowne jak krytykowanie dla zasady.

A ja obstaję przy swoim, bo niekonstruktywna pochwała rzadko kiedy jest krzywdząca, a niekonstruktywna krytyka niemal zawsze (w odniesieniu nie tylko do simsów). Jak myślisz? :)
Poza tym nie napisałam, że pochwała nie musi być konstruktywna, tylko że może być mniej konstruktywna od krytyki.

Arwena 15.06.2014 14:23

A ja mam pytanie odnośnie wymagań sprzętowych, czy EA podaje je przed premierą? bo się nie orientuję jak to było w poprzednich wersjach gry bo kupowałam grubo po premierze

Mamełe 15.06.2014 14:28

Cytat:

Napisał Arwena (Post 1816326)
A ja mam pytanie odnośnie wymagań sprzętowych, czy EA podaje je przed premierą? bo się nie orientuję jak to było w poprzednich wersjach gry bo kupowałam grubo po premierze

Z tego co pamietam, to jakoś pół roku przed premierą były konkretne wymagani sprzętowe do trójki (chociaż wtedy gra miała sie pojawić w marcu i została nieprzesunięta premiera i należy liczyć 3 miesiące)
W sumie dziwne, że wymagania sprzętowe nie zostały jeszcze podane, chociaż "dookoła" mówili, ze jeśli chodzi trójka, to czwórka też będzie chodzić.

Caesum 15.06.2014 14:49

Cytat:

Napisał Irbis (Post 1816325)
A ja obstaję przy swoim, bo niekonstruktywna pochwała rzadko kiedy jest krzywdząca, a niekonstruktywna krytyka niemal zawsze (w odniesieniu nie tylko do simsów). Jak myślisz? :)
Poza tym nie napisałam, że pochwała nie musi być konstruktywna, tylko że może być mniej konstruktywna od krytyki.

Zarówno pochwała jak i krytyka mogą mieć negatywne skutki, szczególnie jeżeli ktoś na nich oprze swoją decyzję i potem się zawiedzie. Dlatego też opinia powinna być przede wszystkim poparta konstruktywną argumentacją, inaczej jest to zwykłe hejterstwo lub fanboizm i obie do niczego nie prowadzą. I odnosi się to zarówno do gier, obrazków, historyjek i ogólnie do wszystkiego, co może(i powinno) zostać poddane ocenie. Można to ubrać w ładne słowa, żeby nie urazić odbiorcy, jasne, ale opinia powinna być przede wszystkim szczera i obiektywna.

Irbis 15.06.2014 15:22

Cytat:

Napisał Caesum (Post 1816328)
Zarówno pochwała jak i krytyka mogą mieć negatywne skutki, szczególnie jeżeli ktoś na nich oprze swoją decyzję i potem się zawiedzie. Dlatego też opinia powinna być przede wszystkim poparta konstruktywną argumentacją, inaczej jest to zwykłe hejterstwo lub fanboizm i obie do niczego nie prowadzą. I odnosi się to zarówno do gier, obrazków, historyjek i ogólnie do wszystkiego, co może(i powinno) zostać poddane ocenie. Można to ubrać w ładne słowa, żeby nie urazić odbiorcy, jasne, ale opinia powinna być przede wszystkim szczera i obiektywna.

Zgadzamy się więc co do tego, że zarówno pochwała jak i krytyka powinny być konstruktywne, aby mogły dobrze posłużyć odbiorcy :)

Wymaganiami sprzętowymi jakoś się nie trapię z tego właśnie powodu, że od początku mówią, że gra będzie działała nawet na słabszych komputerach.

Przydałyby się jakieś nowe wieści, bo powoli wyczerpują nam się zagadnienia do przedyskutowania ;P

Caesum 15.06.2014 15:27

Cytat:

Napisał Irbis (Post 1816329)
Wymaganiami sprzętowymi jakoś się nie trapię z tego właśnie powodu, że od początku mówią, że gra będzie działała nawet na słabszych komputerach.

Ja z kolei zastanawiam się co z tymi graczami, którzy mają dobre kompy? :D Czy będą dla nich jakieś dodatkowe ustawienia graficzne? Podobno będzie SSAO(po lewej ON, po prawej OFF), co jest całkiem fajnym efektem. Coś jeszcze wiadomo?

Cytat:

Napisał Irbis (Post 1816329)
Przydałyby się jakieś nowe wieści, bo powoli wyczerpują nam się zagadnienia do przedyskutowania ;P

No to lecę dla ciebie z wieściami odnośnie twojego poprzedniego pytania czy można przełączać się między aktywnymi simami, którzy są na różnych parcelach. SimGuruGraham odpowiedział tak, można. :D Nie można za to przełączać się między simami w innych otoczeniach.
http://simsvip.com/2014/06/13/e3-201...simgurugraham/

adamo030 15.06.2014 15:34

No to dobrze. Ja wgl mam pewne "życzenia" odnośnie pewnych rzeczy. Fajnie by było jakby dali np okap, bo tego w dodatkach nie było. Albo to już jest kosmos, żeby dali odkurzacze w którymś z dodatków :D teraz grałem w trójkę i jest pewna rzecz, która mnie strasznie irytuje i nie wiem czy inni też tak mają, że czas jest na max i się zatnie a np te "zzzz" przy spaniu albo liście na drzewach się ruszają, a czas stoi. Jest to mega irytujące.

xheyanna 15.06.2014 15:51

Cytat:

Napisał adamo030 (Post 1816331)
eraz grałem w trójkę i jest pewna rzecz, która mnie strasznie irytuje i nie wiem czy inni też tak mają, że czas jest na max i się zatnie a np te "zzzz" przy spaniu albo liście na drzewach się ruszają, a czas stoi. Jest to mega irytujące.

jakbyś pograł na moim kompie w simsy nie zwracałbyś uwagi na to, że zacina Ci się czas :D u mnie sie wszystko zacina i po 3 dni ładuje XD wczoraj ponad godzine ubierałam jedną simke :like:

odnośnie przełączania między rodzinami to wydaje mi sie, że gdzieś tu było mówione, że niby będzie możliwe takie przełączanie z sima na parceli publicznej do rodziny w domu itp, ale może tylko mi się tak wydaje i mam takie spięcie :D

adamo030 15.06.2014 15:57

O Jezu, to bym chyba lapa wywalił :D w sumie nie grałem od Nowego Roku (zobaczyłem ostatnią datę zapisu) i mnie naszło wczoraj i tak gram, ale już jestem ciut znudzony :lol2:

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:52.