TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59032)

Izzie 27.02.2014 19:32

Odp: Pytania i odpowiedzi

Może będzie mi w stanie ktoś pomóc? Nie mam pojęcia, co się stało, ale nie mogę dzisiaj uruchomić rozgrywki w TS3. Launcher się załącza (chociaż za każdym razem wyskakuje mi komunikat, że nie można połączyć się z Origin), sama gra też działa do momentu włączenia głównego menu. Kiedy wybieram swoją rodzinę albo nową grę w jakimś mieście, w ciągu kilku sekund pasek ładowania dochodzi prawie do końca, a potem się zatrzymuje.
Wygląda to tak: http://oi57.************/4ktog3.jpg
Czyli jak widać, jest tuż-tuż przy finiszu i nie chce się dalej ruszyć. Czekałam pół godziny bez skutku, a normalnie ładowanie gry to była kwestia max. 5 minut. Muzyczka cały czas gra, kursor się kręci, podpowiedzi się zmieniają (wyłączyłam ekran interaktywny, bo wtedy szybciej mi się gra ładuje).
Dziwi mnie to, bo jeszcze dziś w nocy grałam w Simsy i wszystko było w porządku, potem normalnie je zapisałam i wyłączyłam. Od nocy nie wgrywałam żadnych nowych CC, modów, więc wątpię, by one to powodowały.
Co mogę zrobić, żeby mi się ta gra załadowała? :|

kacperprze 27.02.2014 19:39

Na początek zmień nazwę folderu The Sims 3 w moich dokumentach na inną, jeśli błąd nadal występuje to spróbuj uruchomić grę na nowym zapisie. W jakim grasz mieście (store czy gra) Czy wymieniałeś swoje miasta na te z modthesims?? (ja ostatnio miałem problem z sunset valley, przywrócenie oryginalnej okolicy pomogło)

Izzie 27.02.2014 19:48

Gram w Hidden Springs, ale nie chce załadować mi się żadne miasto, bo próbowałam kilka razy załadować grę, również zakładając nową grę w różnych miastach. Miast nie wymieniałam na żadne z modthesims, okolice mam oryginalne. Spróbuję z tą podmianą folderu.

kacperprze 27.02.2014 20:12

Cytat:

Napisał Izzie (Post 1807024)
Gram w Hidden Springs, ale nie chce załadować mi się żadne miasto, bo próbowałam kilka razy załadować grę, również zakładając nową grę w różnych miastach. Miast nie wymieniałam na żadne z modthesims, okolice mam oryginalne. Spróbuję z tą podmianą folderu.

Spróbuj, a jeśli to nie zadziała to znaczy, że problem leży głębiej, wydaje mi się, że będzie potrzebna reinstalacja :)
Ps nie uruchamiaj gry z launchera, znajdź sobie plik uruchamiający ostatniego dodatku w folderze i wyślij skrót na pulpit, albo od razu skorzystaj z 3bootera i fps limitera (pomaga przy uruchamianiu, a jakby nie działał to można bez problemu usunąć)
tu masz linka do bloga na którym jest wszystko opisane: http://anulaa89.blogspot.com/2012/04...-limitter.html

Izzie 27.02.2014 21:07

Mam nadzieję, że uniknę reinstalacji, bo nie mam wersji pudełkowych Simsów tylko cyfrowe kupione na Origin, więc u mnie reinstalacja = ponowne pobieranie kilkudziesięciu GB wszystkich dodatków i akcesoriów, czyli jakieś 2 dni z głowy. :((

Póki co jeszcze nie podmieniałam folderu, dałam sobie jeszcze jedną szansę, odpaliłam nową grę w Sunset Valley i poszłam oglądać serial. Po jakichś pół godziny jednak się Sunset uruchomiło, więc zachęcona wróciłam do głównego menu i spróbowałam odpalić nową grę w Barnacle Bay. Miasto się załadowało również gdzieś po 30 minutach, chociaż "załadowało" to chyba za duże słowo, bo wyglądało to tak: http://oi61.************/i1e9o2.jpg :hmm:

Nie mam pojęcia, co się takiego do cholery mogło stać, że jeszcze kilka godzin temu bez problemu grałam w te Simsy, a teraz nie dość, że włączają się pół godziny zamiast 5 minut, to jeszcze nie chcą działać poprawnie. Szlag mnie zaraz trafi.
Jedyne co mi się kojarzy, to że dzisiaj w nocy robili jakieś prace techniczne na stronie Store, ale przecież to nie powinno zepsuć mi gry. :((

kacperprze 27.02.2014 21:27

Wymień folder, a czy twój zapis też się tak ładuje? Czy sunset valley załadowało się normalnie (czy było widać teren)? Jeśli sunset załadowało się normalnie to usuń miasta ze store i ściągnij je z powrotem :)

Izzie 27.02.2014 21:41

Okej, okazuje się, że jestem po prostu mistrzynią. Głupoty, oczywiście. :D Wizja pobierania z powrotem wszystkich dodatków otrzeźwiła mnie na tyle, że stwierdziłam, że przejrzę historię przeglądanych stron i zobaczyłam, że jednak dodałam dzisiaj do gry w formie pliku .package jedną sukienkę, którą pobrałam z jakiejś japońskiej strony z dodatkami i o tym zapomniałam. Coś mnie tknęło i poszukałam tagów posta, z którego wzięłam tę sukienkę, a tam jak byk: TS2. :facepalm2::facepalm:

Jak widać, jeden taki mały plik dodany nie z tej gry co trzeba może rozwalić wszystko... Matko, chyba głupszej rzeczy nie mogłam zrobić, ale dobrze, że się chociaż zorientowałam. Czym prędzej wywaliłam ten plik z katalogu Mods i teraz wszystko z powrotem śmiga, gra znowu ładuje się szybciutko i bezproblemowo.

Kacper, dziękuję Ci serdecznie za chęć pomocy i przepraszam, że Ci niepotrzebnie zabrałam czas. :flowers:

Już nic więcej nie pobieram do tej gry!

kacperprze 28.02.2014 13:13

Nic nie szkodzi :)
aż sam się zdziwiłem, że taka mała rzecz (nawet nie użyta) a popsuła całą grę :)

simowa03 10.03.2014 14:24

Heh, wszystko jest możliwe. A ja mam problem następujący:
Użyłam jakiegoś tam sposobu by mieć mody w grze. Nie mam najnowszej aktualizacji mówię od razu. Ok, jest raz, drugi, trzeci, któryś tam, ale po zaktualizowaniu gry pod Skok w Przyszłość, wyrzuca mnie jak się ładuje, i muszę wyrzucać folder z modami na pulpit. Mam dużo CC, może w tym problem, nie wiem.

Hebe 10.03.2014 14:38

Rozumiem, że jak wyrzucasz mody na pulpit, to wszystko działa. A może to wina któregoś z CC? Zastanów się, czy ostatnio czegoś nie ściągałaś?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:36.