TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Libby 23.09.2014 14:18

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Cytat:

Napisał Libby
1. Wywaliłam downloads. Weszłam do tego netowego otoczenia, park zniknął z mapki(to była parcela ściągnięta z neta) a z pustej parceli i tak mnie wywaliło.

tfu, park nie zniknął, bo to raczej bylo to otoczenie bez parku.
Chyba trzeba sprawdzić, czy otoczenie dobrze by działało bez jednego domku. Obstawiam, że ten od Shivera jest ok. Szkoda jeśli to Craftsman House(czy jakoś tak) psuje grę.

Shattered 25.09.2014 18:30

Na tym zdjęciu na ścianie są zdjęcia simów. Czy to po prostu obraazy czy jakieś CC które powiększa zdjęcia robione przez simów które można zamówić przez komputer?
http://pictap.pl/di-TM4RZ1JW.jpg

@K: Za duże zdjęcie

Venie1 27.09.2014 10:02

Re: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

mam problem z jedzeniem simowym. kiedy sim przyżądzi danie dla grupy zawsze jest wybrakowane po wyjęciu z kuchenki (każdej) np. tort bez jednego kawałka ale zazwyczaj jest pusta taca która od razu znika nie ma jej w wyposażeniu i tak się dzieje ciągle w każdym mieście.odinstalowałm chyba wszystkie potrawy z neta choć pewna nie jestem ,przeskanowałm Clean Installerem ale to nic nie dało. Ktoś wie jak temu zaradzić bez reinstalki ?bo ja już nie mam pomysłu + Mam pytanie , czy instnieje mod który umożliwiałby dzieciom ( w wieku szkolnym) kupowanie w sklepie?

Weraxera 27.09.2014 13:14

Dzięki Liv :smile: Wystarczyło usunąć mod związany z właśnie interakcją "Idź na parcelę publiczną...".

Chciałabym jeszcze zapytać o jedną rzecz... Mianowicie jak Sim ma urodziny, tzn. "przemienia się" z dorosłego w emeryta, następuje crash gry i oto taki komunikat "Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta." :aykm:

Jak miałam tamten problem, tego nie było, ale był przed tamtym, a jak tamtego nie ma, to ten znowu jest :angry:
Z góry dziękuję za wszystko wszystkim :smile:

Libby 27.09.2014 15:52

Już nie wiem za co się wziąć i co sprawdzić. Shiverowi nazwiska z HoodCheckera nic nie mówiły, więc jego domek dałam do nowego otoczenia (to netowe), postawiłam park i pustą parcelę, nie wstawiłam Craftsman House, bo obstawiałam, że on powoduje wywalanie gry. No i żeby tradycji stało się zadość i tak wywaliło mnie przy wejściu na tę pustą parcelę...

Liv 27.09.2014 18:36

Weraxera - standardowo - dodatki z neta? Jakieś podejrzane mody?

Libby, rób reinstalkę. Śledzę wszystkie Twoje posty w tym temacie i widzę, że próbujesz coś zrobić na własną rękę, ale to nie do końca tak działa. Wszystko wskazuje na to, że to w plikach gry coś się schrzaniło.
Dodatki z neta i okolice sobie zostaw - te trzy wspominane przez Ciebie parcele trzeba będzie ściągnąć jeszcze raz i podczas instalacji ich cleaninstallerem będziesz musiała wywalić z listy dodatków obiekty podpisane jako "trashcan" i mailbox" albo takie, które w nazwie mają długi ciąg liter i cyfr (i w podglądzie mają teksturę skrzynki na listy).

Aha, właśnie - sprawdzałaś, czy w Downloads masz te podejrzane pliki, tzn. skrzynkę na listy i kubeł na śmieci? Chodzi mi o klony tych, które dostajemy wchodząc na jakąkolwiek zamieszkaną parcelę. Normalnie nie powinno ich być w trybie kupowania. Jeśli są, to może być problem.

Weraxera 27.09.2014 20:50

Liv - wszystkie dziwaczne mody usunęłam. Jakoś tylko u niego był kłopot z urodzinami, bo wszyscy inni tego nie mieli. No i jeszcze jak w tej samej rodzinie Sim szedł na studia, to przy tym filmiku jeszcze scrashowało, a jak drugi Sim szedł, to było dobrze. Tego jednego Sima, który miał ten problem z urodzinami to zmieniłam kodem ;P

Weraxera 29.09.2014 16:03

Aha i chciałabym jeszcze coś dodać po przejrzeniu postów z NS :smile:

Mam problem ze znikającymi komórkami. Wiem, że ten temat już był, ale wszystkie zamknięte Chodzi mi o tą łatkę do OŻ. Weszłam w link i pokazała mi się tylko strona Sims 4 :(( Mógłby mi ją ktoś podesłać przez maila czy coś?

A dla tych, którzy nie wiedzą o co mi chodzi: gdy Simowi dzwoni komórka i klikam, żeby ją odebrał, ona po prostu znika z wyposażenia :((

Za wszelkie błędy przepraszam, gdyż piszę to na telefonie. Mogłabym też edytować poprzedni post, ale "boję się", że ktoś nie doczyta :D

Oaza 29.09.2014 17:45

Teraz łatki można znaleźć tutaj. ;)

Weraxera 29.09.2014 18:44

Cytat:

Napisał Oaza (Post 1834735)
Teraz łatki można znaleźć tutaj. ;)

Dziękuję :smile:

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:20.