![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra
Czy istnieje mod na to, żeby simowie na parcelach publicznych nie podchodzili i się nie witali? Bo nie mogę znaleźć :(
|
Odp: Rzeczy ze zdjęć - temat wspólny
Może nie do końca odpowiedni temat ale przy okazji - o co chodzi z tym deafult? i czy dobrze rozumiem że muszę ściągać meshe (nie do końca wiem co to) przy pobieraniu nowych rzeczy?:| Przepraszam za głupie pytania ale po prostu nie wiem:redface:
@down: A ja się zastanawiałam dlaczego niektóre rzeczy nie działają.. :) Dziękuję! Meshe tak samo do katalogu downloads? |
Odp: Rzeczy ze zdjęć - temat wspólny
Default to inaczej zamiennik. Np. jeśli pobierzesz soczewki typu default, to wszyscy twoi simowie (tzn. którzy mieli maxisowe soczewki) będą je mieli podmienione.
A jeśli chodzi o meshe (to jakby model danego przedmiotu/ubrania/czegokolwiek), to musisz je mieć, jeżeli pobierasz recolory (tzn. te same dodatki, ale "przemalowane", czyli z innym wzorem, kolorem, itd.), inaczej gra nie wczyta dodatków. Edit: Tak, wszystkie pliki o rozszerzeniu .package wrzuca się do downloads. |
Hej. Wczoraj założyłam nową rodzinę, pograłam, zapisałam, wieczorem pościągałam dodatki do downloads. Dzisiaj wchodzę w simsy i nie pokazuje mi żadnych ściągnietych z internetu dodatków, nawet tych które działały już wcześniej i nie ma mojej rodziny z wczoraj, co robić?
Dodam jeszcze że przenosiłam też wczoraj folder EA GAMES do innego miejsca, nie wiem czy to istotne, może w folderze downloads nie może być dodatkowych folderów tylko wszystko bezpośrednio w nim?:| Kolejny raz edytuję, ale właśnie zorientowałam się że usunęły się wszystkie save'y, ustawienia też się zresetowały co się mogło stać? Jestem zrozpaczona :( |
marchef - a wchodziłaś w okno zawartości zmodyfikowanej i ją włączyłaś przed tym wszystkim?
A teraz mój mały problemik (tak znowu :D ). Mimo, że zainstalowałam łatkę do OŻ i RR te głupie komórki dalej znikają :(( No a ja chce żeby moje Simy se gadały z kimś na parceli publicznej :( Mam ściągnąć wszystkie łatki, żeby te komórki nie znikały czy co? |
Miałam domyślnie włączoną, razem z resetem ustawień wyłączyła się zawartość zmodyfikowana. Nie wiem czy dobrze rozumiem pytaie
|
Cytat:
Oddzielne foldery w Downloads są wręcz zalecane, jeśli nie chcesz zwariować przy dużej ilości plików. ;) Aczkolwiek dopiero od któregoś dodatku gra czyta rzeczy wrzucone w oddzielne foldery. Ja, kiedy miałam zainstalowane tylko Na Studiach, musiałam z tych folderów zrezygnować. Może od Nocnego Życia już ten problem nie występuje, ale nie jestem pewna. W każdym razie w CPR już na pewno można mieć foldery. :D |
Cytat:
Simsy mam Ultimate Collection :) Właśnie zorientowałam się że mam dwa foldery EA Games, jeden na dysku C - wydaje mi się że właśnie tam sama przenosiłam, a drugi w dokumentach. Co teraz robić usunąć któryś czy lepiej dać im spokój? Przepraszam że tak zatruwam wam głowę ale chyba nigdzie indziej nie znajdę pomocy:redface: |
Tak, w tym problem. Folder EA Games MUSI być w Moich Dokumentach. Po prostu podmień teraz swój folder z nowo utworzonym.
|
Jak edytować sima, wygląd skin w trybie życia?
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:27. |