TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

unnormaly 16.06.2014 15:17

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:

Napisał Irbis (Post 1816383)
Ja wręcz przeciwnie, bardzo lubię te niejasności, które moim zdaniem są celowe. Dzięki takim utrudnieniom gra jest ciekawsza. Gdyby nie to, gra sprowadzałaby się tylko do wdawania simom poleceń i nudziła by się bardzo szybko.
Każdy gra inaczej i czego innego oczekuje od gry. Ja nie chcę żeby gra była łatwa, lubię się pomęczyć, lubię wykonywać zadania żeby coś odkryć i szukać sposobu na osiągnięcie simowego celu :)

No ok, może przyda się czasem pogłówkować, ale gdyby nie fora, to nawet bym nie wiedziała że połowa rzeczy w TS3 w ogóle istnieje.. Jednak wolałabym mieć tą możliwość, że wiem co jest w grze i jeśli mi się to podoba to to odkryję :)

Kędziorek 16.06.2014 15:59

Cytat:

Napisał unnormaly (Post 1816400)
No ok, może przyda się czasem pogłówkować, ale gdyby nie fora, to nawet bym nie wiedziała że połowa rzeczy w TS3 w ogóle istnieje.. Jednak wolałabym mieć tą możliwość, że wiem co jest w grze i jeśli mi się to podoba to to odkryję :)

Ale co to za zabawa odrywać coś, co z góry wiadomo, że istnieje? Ja tam lubię takie niespodzianki. Gram 3 lata w grę i nagle przez przypadek dowiaduję się o czymś nowym, to jest fajne xD
Ewentualnie mogą zrobić jakiś tam poradnik (rany, poradnik do simsów, do czego to dosżło :D) i tam będą te wszystkie rzeczy jak np. rodzaj przynęty do każdej ryby i inne takie. Kto zajrzy ten zajrzy, a kto nie - da się zaskoczyć :)

adamo030 16.06.2014 16:53

No ja do trójki już chyba nie zaglądne. Ponownie grałem i mnie wywaliło do pulpitu. Ścina się jak się ścinało. Oby w 4 nie było podobnych bugów bo to będzie tragedia. Co z tego, że gra fajna jak takie błędy powodują, że się nie chce grać.

Irbis 16.06.2014 17:01

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1816392)
Coś czuję, że niektórzy już się tak napalili na tą grę, że nawet jakby się posypało mnóstwo złych niusów, to i tak będą upatrywać w tym zalety. Ja przynajmniej potrafię obiektywnie stwierdzić, że ...

Nie wiem dlaczego tak trudno Ci zrozumieć, że niektórzy mają inne od Twoich upodobania. Wierz mi, że nie mam żadnych profitów z zachwalania gry, więc gdy będzie w niej coś, co w moim odczuciu negatywnie wpłynie na moją grę, na pewno wyrażę swoje niezadowolenie. Sądzę, że pozostałe osoby również.
Poza tym, nie widzę nic złego w doszukiwaniu się zalet w drobnych mankamentach, a z takimi mamy do tej pory do czynienia (oczywiście w odczuciu osób, którym gra się podoba i których zarzut dotyczy).
I wybacz, ale Twoja opinia ani trochę nie jest obiektywna, bo słowa "obiektywizm" i "mi" oraz "dla mnie" wykluczają się wzajemnie. Opinia, w której bierze się pod uwagę swoje upodobania jest subiektywna i taką właśnie opinię wszyscy tutaj wyrażamy.

adamo z Twoją trójką zdecydowanie coś jest nie tak, bo normalnie to ona się aż tak nie zacina. Może masz po prostu za słaby komputer. Jeśli Ci się chce to poszukaj rozwiązania problemu w dziale TH3 -> Problemy z grą.

adamo030 16.06.2014 17:34

No szukałem tam rozwiązania ale nie znalazłem. Mam HP Pavilion dv6 z 2012 roku. 4 Giga RAM, 500 GB dysku, dysk nie jest podzielony. Grafika też jest bardzo dobra. Więc nie wiem co jest nie tak, ale jakoś odechciało mi się grać w trójkę. Poczekam na czwórkę bo z zapowiedzi mi się podoba i tak grafika też :D

anie_1981 16.06.2014 18:39

adamo030, na głównym forum napisałam poradnik o wydajności gry. To nie jest miejsce na gadanie o problemach z trójką, ale zapewne masz coś nie tak. Ja stosuję się to wszelkich możliwych rad z neta i jest zadowalająco. Trójka się tnie i ciąć się będzie, ale i tak w mojej opinii jest najlepsza. Tu masz linka:

http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/685444.page

Irbis, ktoś tu musi wziąć na wstrzymanie. Ja nikogo nie atakowałam, dopóki nie zostałam zaatakowana przez tych, którzy uważają inaczej niż ja. Wyrażam opinie o niusach jak mam do tego prawo, a jeśli ktoś się tym czuje urażony to on ma problem, a nie ja. Nikogo nie atakuję, o nikim nie mówię źle "po imieniu", natomiast parę osób się o mnie źle publicznie wyraża i im według Ciebie wolno? Kto chce kupić czwórkę to kupi, kto nie chce nie kupi, proste. Grafika minimalnie się zmienia, ale te zmiany nie są zadowalające w moim odczuciu i mam prawo o tym napisać. Z nikim się nie chcę kłócić o głupią grę, bo to jest zwykła dziecinada.

αγάπη 16.06.2014 20:07

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1816417)
adamo030, na głównym forum napisałam poradnik o wydajności gry. To nie jest miejsce na gadanie o problemach z trójką, ale zapewne masz coś nie tak. Ja stosuję się to wszelkich możliwych rad z neta i jest zadowalająco. Trójka się tnie i ciąć się będzie, ale i tak w mojej opinii jest najlepsza. Tu masz linka:

http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/685444.page

To jest właśnie takie typowe "gry nie kupie, nie grałam w nią jeszcze, ale już wiem że TS3 jest lepsze i nie zamienię jej na nic innego, ale za to siedzieć w temacie i narzekać na wszytko będę" Oczywiście że masz do tego prawo, ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak denerwujące to jest :| Jak wiem że 4 nie kupie, to nie siedzę i nie lamentuję że to i to i tamto mi się nie podoba, tylko idę grać w 3.

CzekoladowaZłośnica 16.06.2014 20:23

Cytat:

Napisał αγάπη (Post 1816420)
To jest właśnie takie typowe "gry nie kupie, nie grałam w nią jeszcze, ale już wiem że TS3 jest lepsze i nie zamienię jej na nic innego, ale za to siedzieć w temacie i narzekać na wszytko będę" Oczywiście że masz do tego prawo, ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak denerwujące to jest :| Jak wiem że 4 nie kupie, to nie siedzę i nie lamentuję że to i to i tamto mi się nie podoba, tylko idę grać w 3.

Aż bym sobie z chęcią klikła "LUBIĘ TO" :D

Irbis 16.06.2014 20:27

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1816417)
Irbis, ktoś tu musi wziąć na wstrzymanie. Ja nikogo nie atakowałam, dopóki nie zostałam zaatakowana przez tych, którzy uważają inaczej niż ja. Wyrażam opinie o niusach jak mam do tego prawo, a jeśli ktoś się tym czuje urażony to on ma problem, a nie ja. Nikogo nie atakuję, o nikim nie mówię źle "po imieniu", natomiast parę osób się o mnie źle publicznie wyraża i im według Ciebie wolno? Kto chce kupić czwórkę to kupi, kto nie chce nie kupi, proste. Grafika minimalnie się zmienia, ale te zmiany nie są zadowalające w moim odczuciu i mam prawo o tym napisać. Z nikim się nie chcę kłócić o głupią grę, bo to jest zwykła dziecinada.

Zaskakująca odpowiedź, biorąc pod uwagę to co Ja napisałam. Mocna nadinterpretacja.
Te niby "ataki" na Ciebie to nic innego jak wyrażanie opinii i stwierdzenie faktów, nie zauważyłam też, żeby ktoś się o Tobie źle wyrażał, więc rzeczywiście, ktoś tu musi wziąć na wstrzymanie.
To nie jest kłótnia, tylko dyskusja, od tego jest to forum, żeby dyskutować.
-----------------------------------------

Czy widzieliście już to zdjęcie? (znalazłam na DotSim):
http://sims.arhn.eu/2014/06/nowe-zdjecie-z-czworki-2/

anie_1981 16.06.2014 20:27

Może się powtarzam, ale to, że nie kupię czwórki nie znaczy, że mnie nie interesuje. W końcu to Simsy.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:53.