TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

octavessens 16.06.2014 20:29

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1816392)
Simsy mi się cięły, tną się, i ciąć się będą... :P Taka ich uroda.

PO RAZ SETNY POWTARZASZ, ŻE WOLISZ REALISTYCZNĄ GRAFIKĘ I ŻE SIMSY CI SIĘ TNĄ XD umre...
Nikt nie zabrania Ci wyrazić swojej opinii, ale ty chyba nie rozumiesz, że jesteś troszkę nudna? Tylko w kółko siedzisz i lamentujesz, że jest fatalnie oraz, że trójka się musi zacinać, bo ma taki silnik, ale i tak wolisz 3, niż 4, bo nie ma basenów i CAS'a, którego kochasz, bo lubisz sobie zmieniać szczególiki bucików i sukieneczek. Mam wrażenie, że całymi dniami siedzisz na forum i narzekasz.
Jest wielu fanów, którym czwórka się podoba - w tym ja i odnoszę wrażenie, że narzucasz swoją opinie. Frustracja czy nuda?

Kędziorek 16.06.2014 20:41

Słuchajcie, moi drodzy. Ten wątek dotyczy dyskusji na temat newsów do TS4.. Koniec z tekstami typu: "Matko, ile razy mogę czytać, co piszesz" i tym podobne. Każdy ma prawo się tutaj wypowiedzieć, a jeśli nie chcecie czytać czyichś komentarzy, możecie je pomijać.
Proszę mi tu nie odbiegać od tematu.

unnormaly 16.06.2014 22:18

Cytat:

Napisał Irbis (Post 1816422)
Czy widzieliście już to zdjęcie? (znalazłam na DotSim):
http://sims.arhn.eu/2014/06/nowe-zdjecie-z-czworki-2/

Ten na górze po prawej wygląda jak Dean z Supernatural! <3

Grałabym :lol2:

anie_1981 16.06.2014 22:32

A ta laska u góry po lewo to nie czasem ta co miała wywiad z twórcą którymś? Nie pamiętam z kim ona tam gadała, chyba z tym łysym, co zawsze zapomnę jak się nazywa.

simka334player 17.06.2014 10:05

Hm...
W kwestii tego otwartego otoczenia... dzieki ani za info.
grałam kiedyś w taką starą grę Torment sie nazywała. cały świat był jednym miastem i poruszanie sie miedzy dzielnicami wymagało ładowania.
I tak będzie w TS4 z tego co mówił simgurugraham. Willow creek to miasto świat z dzielnicami. Bardzo podobno różnymi od siebie z wyrażną tożsamością i żeby przejść z jednej dzielnicy do drugiej trzeba poczekać na ładowanie. w każdej dzielnicy ma być podobno po 5 działek ( rozumiem że są to parcele mieszkalne?) , mają być jeszcze public places w każdej dzielnicy . czy one wchodzą w ilość 5 działek, SSG nie sprecyzował. ma tam być dużo różnych objektów dla simów i np simy mieszkające obok parku będą myślały żęby skorzystać z tych urządzeń. spontanicznie i autonomicznie. Te publiczne parcele to chyba właśnie parki etc jak w trójce(?)
Można podobno posłać simów z rodziny którą się kontroluje w danym momencie do różnych dzielnic zadając im jakieś proste rzeczy do zrobienia. W każdym momencie podobno można sie przełączać z sima na sima. Podobno również z rodziny na rodzinę a nawet z miasta świata na miasto świat jeśli takie wprowadzą.
Ma byc coś podobnego do edit town z trójki ale ma być podobno o wiele prostsze.
Mamy też kontrolę nad starzeniem się. czy tylko nasza rodzina czy cała dzielnica czy cały świat.
Co do króliczych nor nie ma ich być..... Sim idzie do pracy i znika poza krawędzią świata a potem wieczorem wraca... (jak w dwójce?)
Ma być jakaś niespodzianka w sprawie króliczych nor.
Wg mnie wiele rzeczy jeszcze sie zmienia, na pewno jeszcze nad wieloma rzeczami pracują.
Poza tym , jak juz pisałam, SSG mówił że w tej Galerii będzie można prezentować swoje dzieła a nawet tzw dodatki z neta czyli custom content.
czyli opcji zmiany stylu powinno być dużo. Znając kreatywność fanów....

anie_1981 17.06.2014 10:20

Za wiele nie pokazali, a ja to lubię szczególiki, jak np. czy można będzie wstawiać puste działki w mieście, jak w trójce, czy też będzie po 5 działek na dzielnicę, w różnej powiedzmy wielkości i musisz sobie wybrać którąś. A w ogóle to nie wiem skąd ten limit 5 działek na dzielnicę, jakoś mi umknęło... Jeżeli działka sama sobie równa teren przy wstawianiu, to nie byłoby źle, w trójce to się nieraz trzeba namęczyć, bo działka nie chce się wstawić.

A ta laska ze zdjęcia, o której pisałam w poprzednim poście to nie ta od wywiadu, tylko ona chyba jest z EA, ona tak mówiła "rozemocjonowanie". Typ Abi z Z NCIS.

octavessens 17.06.2014 14:40

Niewiem jak wy, ale ja zrozumiałem, że w każdej dzielnicy, będzie około 5 różnych parcel, ale PUBLICZNYCH typu muzea, parki itd, a prócz tego domy i parcele mieszkalne :) Gra wymagała podzielenia na dzielnice ze względu na rozmiar WC.
Z tego co widzę, to na zdjęciu są sami simguru, bo ja rozpoznaję z 6

unnormaly 17.06.2014 16:17

No ja właśnie też tak zrozumiałam, że każde "osiedle" to po prostu oddzielne światy, a dodatkowo można się między nimi poruszać, dlatego powiedzieli, że nie będzie problemu z tym że jak się przeniesie rodzinę do innego otoczenia to kontakty znikają, czy nawet więzy rodzinne. Mam nadzieję, że można będzie kupować budynki biznesowe, jak w 3, ale nie wiem co wstawią zamiast nor :(

CzekoladowaZłośnica 17.06.2014 17:11

A co do tych parceli mieszkalnych to gdzieś czytałam, że twórcy wprowadzili coś takiego, że sami będziemy mogli zaznaczyć jaki chcemy mieć rozmiar działki i w każdej chwili możemy (za odpowiednią opłatą w urzędzie) dokupić trochę działki jeśli się okaże, że mamy jej troszeczkę za mało :). Ale nie wiem czy tak będzie na pewno. Okaże się wkrótce :). Swoją drogą myślę, że to by było znakomite rozwiązanie dla nas wszystkich :). Bo ile razy pamiętam jak działkę miałam za małą albo za dużą i nie wiedziałam co z tym miejscem zrobić. A taka możliwość regulowania parceli byłaby cudna :).

Ashley_Tisdale 18.06.2014 20:50

nie będzie można edytować miasta czyli pewnie dodawać też innych parcel .. jeżeli tak to tym bardziej dziękuję za grę. Twórcy coraz bardziej ogałacają 4-kę z tych rzeczy, które miały poprzedniczki. Jak tak dalej pójdzie to ta gra chyba zostanie ogłoszona najgorszą ze wszystkich części. Może niech powrócą do The Sims 1 i tak będzie najlepiej? Dodatkowo te ''farbowane'' włosy.. w TS3 wyglądało to okej ale w 4 te pasma tylko pofarbowane jak w TS2 porażka. Mówcie o chcecie ale ta gra to jeden wielki krok w tył, przejrzyjcie w końcu na oczy... tyle rzeczy Wam zabrali, a dali co? Jakieś emocje? które pewnie będą bardziej denerwować niż umilać rozgrywkę.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:03.