TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59032)

pixidixxi 31.05.2014 09:21

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał Agor-ia (Post 1814988)
A masz mod Master Controller? Jeśli tak, to może zresetuj całą parcelę albo nawet całe miasto.

nie mam.
poki co wyslalam simke na studia i tam juz telefon nie dzwoni ;) zobaczymy jak wroci do domu...

Searle 31.05.2014 14:14

A opcja wycisz telefon działa? Albo zmień dzwonek.

Charionette 23.06.2014 15:03

Czy jeżeli zainstaluję tylko podstawkę to wszystkie dodatki z internetu (makijaż, itp) będą działać?

Beep 27.06.2014 02:03

Czy ktoś tutaj zna dobrze nraas Story Progression mod? Chcę grać z włączonym postępem historii i starzeniem dla całego miasta, z wyjątkiem moich rodzin którymi aktualnie nie gram, czyli zatrzymać je w czasie na tyle na ile się da na wzór TS2, ale za nic nie mogę rozgryźć jak to zrobić, które opcje pozaznaczać etc.

Kędziorek 27.06.2014 12:21

Cytat:

Napisał Charionette (Post 1817467)
Czy jeżeli zainstaluję tylko podstawkę to wszystkie dodatki z internetu (makijaż, itp) będą działać?

Możliwe, że nie wszystkie ubrania i meble się pojawią w grze, ale makijaż zazwyczaj jest tworzony dla podstawy, więc powinien zostać :)

kalafjor 02.07.2014 14:29

Moja simka miała chłopaka i on zmarł. Ona pozbierała od matki owoce życia i sama nauczyła się od podstaw wędkarstwa, żeby zrobić ambrozję. Udało jej się przywrócić go do żywych. Niestety, nie wyskakuje mi nic więcej w interakcjach niż "wyznaj zauroczenie" (w kontaktach są jako była para). Co mam zrobić, żeby mogli znowu być razem i wziąć ślub?

Mam kolejny problem. :C
Lokaj mojej simki wszedł gdzieś na strych i zniknął. Nie widać go, ale słychać, że ma problem i nie może przejść i gdzieś tam stoi. Jak go wyciągnąć? :C

Kędziorek 02.07.2014 15:02

Czy ten sim po wskrzeszeniu wyznał simce zauroczenie i ta interakcja pojawia się bez względu na to, czy jednak tego nie próbowałeś?

Jeśli chodzi o lokaja to spróbuj kod resetsim.

Agor-ia 02.07.2014 16:16

Cytat:

Napisał kalafjor (Post 1819435)
Moja simka miała chłopaka i on zmarł. Ona pozbierała od matki owoce życia i sama nauczyła się od podstaw wędkarstwa, żeby zrobić ambrozję. Udało jej się przywrócić go do żywych. Niestety, nie wyskakuje mi nic więcej w interakcjach niż "wyznaj zauroczenie" (w kontaktach są jako była para). Co mam zrobić, żeby mogli znowu być razem i wziąć ślub?

Mam kolejny problem. :C
Lokaj mojej simki wszedł gdzieś na strych i zniknął. Nie widać go, ale słychać, że ma problem i nie może przejść i gdzieś tam stoi. Jak go wyciągnąć? :C

Spróbuj w przyjaznych poszukać "Zostańmy przyjaciółmi" czy coś takiego. Wtedy będą oznaczeni jako przyjaciele a nie ex partnerzy i będą mogli na nowo się związać.

Searle 08.07.2014 20:44

Cytat:

Napisał KarolinaJ (Post 1801361)
Mam pytanie, czy tylko ja mam problem z czytaniem małym dzieciom do snu? :| Od pewnego czasu kiedy chcę dokonać tej interakcji małe dziecko jest odkładane przez dorosłego Sima do kojca po czym staje się mutantem (rozciągnięte ręce i nogi, stoi na baczność) dorosły nie czyta (ma książki odpowiednie dla dzieciaków) a interakcja się kończy jak gdyby nic. Na początku wszystko działało normalnie. Ściągam różne rzeczy z internetu ale zawsze ze sprawdzonych stron więc to chyba mało prawdopodobne żeby one zawiniły? Proszę o jakieś rady :(

Karolina, czy naprawił sie u Ciebie ten błąd? Ja też go mam.

Olson 13.07.2014 13:59

ja mam problem - mojemu Simowi (akurat jest na studiach) przestały się pojawiać pragnienia? próbowałam resetSim. nie pomaga. jakieś pomysły? ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:44.