TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Liv 27.12.2014 10:51

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

skyscreamer - Ty masz problem z grafiką w ogóle.
http://www.leefish.nl/mybb/showthread.php?tid=5446 - propozycje rozwiązań o ile nie masz laptopa z dwoma kartami - wtedy powinno wystarczyć przełączenie się na tą niezintegrowaną.

KarolinaJ - musiałaś źle zbudować mieszkanie. Drzwi wejściowe ZAWSZE muszą być oryginalne z OŻ.

simmaniaczka 27.12.2014 14:46

Pomóżcie mam problem z filmami w grze :( z własną muzyką oraz filmami w telewizji nie mam problemu, wszystko działa, ale filmiki z folderu Games się nie odtwarzają, mimo że są formatu AVI, chociaż w folderze Broadcast też są formatu AVI i wszystko się odtwarza :|
Czy ktoś ma radę co zrobić żeby leciały własne filmiki jak sim gra w gry?

KarolinaJ 27.12.2014 18:03

Liv wejściowe drzwi mam oryginalne z OŻ a myślę, że mieszkanie dobrze zbudowałam bo po zamianie drzwi (tych wewnątrz) na inne dostępne w grze mam dostęp do wszystkich pomieszczeń bez żadnych problemów więc najwidoczniej wina leży po stronie pobranych drzwi a szkoda bo bardziej pasowały :P

skyscreamer 28.12.2014 12:45

Dzięki Kalafjor, dzięki Liv! Teraz wszystko działa jak należy.

Quixley 04.01.2015 13:06

Ktoś wie co mam zrobić jak przy instalacji Mody z H&M i aktualizacji wyskakuje mi błąd?
Mam zainstalowane tylko podstawę i zwierzaki i coś niby nie tak z tymi zwierzakami
Cała instalacja przebiega dobrze aż do momentu błędu z aktualizacją , probowałam coś poszukać na forach ale nie rozwiązałam jeszcze problemu ; d Boję się odinstalować i zainstalować zwierzaki że znowu coś mi wyskoczy i nie będę mogła grać rodzinami ze zwierzętami :D

Nikt nie wie czy muszę coś ściągnąc/ odinstalować/ zainstalować żeby działało? :(

skyscreamer 05.01.2015 11:39

Mam znów problem, a właściwie pytanie - podłoga na piętrach w tym i tym budynku nie działa. Mam Scriptorium (te ściany itd), mod na kupowanie na parceli mieszkalnej (sprzedawanie przez npc) i mod na kamerę + wszystkie wymagane dodatki. Czyli wszystko, co potrzeba, by działało. Po odpowiednim kątem kamery podłoga niby jest, ale Simowie i tak jej nie widzą, a ponadto nie mogę na nią kliknąć, także jest tak, jakby jej nie było. I w końcu pytanie - czy ja zrobiłam jakąś gafę, czy to po prostu ma tak być (w co raczej wątpię)? :|

Shattered 05.01.2015 22:04

Chciałabym tym aparatem co dochodzi w Na Studiach zrobić zdjęcia całej rodzinie. Ale niestety jest problem bo simowie akurat nie grani nie ustawią się do zdjęcia.
W związku z tym, pytam czy jeśli po wpisaniu boolpropa wybiorę opcje make selectable, zrobię zdjęcia rodzinie, a potem wezmę make unselectable, to czy nie zaszkodzę grze? Niczego nie zepsuję? Czy simowie się nie usuną, czy nie przeprowadzą?
Mam nadzieję, że można mnie zrozumieć

skyscreamer 06.01.2015 14:01

Cytat:

Napisał Shattered (Post 1844077)
Chciałabym tym aparatem co dochodzi w Na Studiach zrobić zdjęcia całej rodzinie. Ale niestety jest problem bo simowie akurat nie grani nie ustawią się do zdjęcia.
W związku z tym, pytam czy jeśli po wpisaniu boolpropa wybiorę opcje make selectable, zrobię zdjęcia rodzinie, a potem wezmę make unselectable, to czy nie zaszkodzę grze? Niczego nie zepsuję? Czy simowie się nie usuną, czy nie przeprowadzą?
Mam nadzieję, że można mnie zrozumieć

Rozumiem, że ci simowie, co chciałabyś im zrobić zdjęcie nie należą do rodziny (niekoniecznie genetycznie). Myślę, że to by było w porządku, nic się nie stanie.
A jeżeli należą do rodziny (tzn. wybieralnych), ale nie chcą stać w miejscu to może przydać się posebox, albo jeżeli masz Podróże to kliknij na Simie i wybierz coś z "Poza..."/"Pozuj...". Do tych wybieralnych to można również wyłączyć wolną wolę.

Liv 06.01.2015 14:34

Shattered - ja tak robię odkąd pamiętam i gram dalej :D Co więcej, nawet gdy zapiszesz grę z tymi "tymczasowymi" członkami domostwa, to NIC się nie stanie :)

Simsowa5 10.01.2015 13:57

Kiedy zainstaluję The Sims 2 i chcę je włączyć to wyskakuje mi komunikat ''wykryto niezgodność z oprogramowaniem emulujacym'' proszę o pomoc :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:22.