![]() |
Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
Cytat:
CHCIAŁBYM, ŻEBY W SIMS 4 BYŁO WIDAĆ WŁOSY POD PACHAMI, ALE NWM PO CO SKORO I TAK GRA MI SIE NIE PODOBA I NIE KUPIE, ALE MAM SUPER KOMPUTER A S3 I TAK SIE ZACINA :< Ostatnio hejtu na nową odsłonę coraz więcej, a czemu? Bo rzekomo nie ma basenów, a rzekomo nie ma, bo nie widać ich w zwiastunach... Hmm, to logiczne, że skoro nie ma ich w zwiastunach to nie ma ich też w grze. A pryszniców w zwiastunie też nie pokazali, więc to przesada, aby moi simowie (których nie będzie, bo gry nie kupie, bo nie ma basenów i grafika jest jak dla dzieci, a ja jestem super dojrzały) się nie myli. Twórcy to są jednak bezszczelni, dają byle jakie szyby, samochody brzydkie, włosy jak z gumy i grafa w ogole jak w bajce. NO I ZWŁASZCZA TEN BRAK BASENÓW. MY TU PODŚMIECHUJKI A BASENÓW NIE MA ;/ Proszę, o źródło informacji, że nie będzie animacji wsiadania do samochodu, bo jest to tak wyssane z palca, że śmiech na sali. Ogółem to już mnie bawi cały ten temat - jedna osoba napisała sobie coś w stylu "chyba nie widze basenów!" i powstaje dyskusja, na 10 stron "ale sie wkurzyłam, że nie ma basenów!!! masakra". Ktoś napisał, że zęby wyglądają jak płot, a powstała dyskusja w stylu "W TRÓJCE TO SUPER ZEBY BYŁY, A NIE JAK U KONIA". Teraz pojawia się ktoś kto niewiadomo, gdzie przeczytał, że nie ma animacji wsiadania do samochodu i daję sobię ręke uciąć, że dyskusja "JA CHCE BY WSIADALI DO SAMOCHODU, A TWÓRCY DALI CIAŁA" będzie trwała trzy dni. Cudowne, kocham was <3 |
Czasami czytając wypowiedzi w tym temacie mam wrażenie, jakbym przespała całe wakacje, że już jest jakiś czas po premierze i wszyscy prócz mnie w TS4 już grali i dlatego tak dobrze wiedzą, co w grze jest, czego nie ma i jak co wygląda.
--------------------------------------- Ostatnie ciekawostki na temat gry podane przez SimGuru podobają mi się. Podróże kosmiczne, rodzice emeryci, karmienie piersią (bo nigdy tego w simach nie było), no i będzie kolekcjonerstwo, które bardzo lubię w tej grze. Kolejne plusiki dla TS4 :smile: |
upup - człowieku, ja rozumiem, że można mieć dość czasami, bo niektórzy przesadzają stanowczo z tym krytykowaniem wszystkiego, ale Ty z kolei wpadłeś w drugą skrajność... Ktoś napisze, że obawia się ewentualnego braku basenów, bo np. jego ulubionym zajęciem w grze jest pływanie/topienie a Ty już piszesz tej osobie jaka to ona jest głupia, skąd ta informacja, skończ hejtować... To samo z potencjalnym brakiem rozbudowanych animacji (co jest moim zdaniem bardzo prawdopodobne, bo w TS3 tego nie było, więc dlaczego miałoby być teraz? nie od dziś wiadomo, że twórcy gry idą na łatwiznę, żeby zarobić i się nie narobić; ale przecież dopóki oficjalnie nikt nie napisze wprost, że tego nie będzie, to jest to bzdura wyssana z palca...). No bez przesady, to nie można już napisać niczego na ten temat, bo ktoś inny zrobił z igły widły? Jeśli dyskusja Cię bawi, to ciesz się - przynajmniej masz darmową rozrywkę. Mnie za to Twoje wypowiedzi tego typu nie bawią ani trochę - za to cholernie irytują, bo po pierwsze są nie na temat (ta jak moja wypowiedź teraz, ale to jednorazowy "wyskok" + za moment wrócę do pisania o grze), a po drugie narzucają innym Twój (dla mnie błędny) punkt widzenia.
*** Wracając do gry - moje ogólne odczucia na jej temat są bardzo mieszane. Wiele rzeczy cholernie mi się podoba. Pomysł z podziałem świata (jeżeli dobrze go zrozumiałem), świetny tryb tworzenia Simów, równie świetne opcje budowania, "naprawione" poruszanie się Simów (zwłaszcza w tłumie), reklamowane wszem i wobec emocje (tak tak, mi to się podoba; pod warunkiem, że nie będzie mi się bardzo narzucać, bo nie chcę żeby od tego zależało całe życie Simów), rozbudowana wielozadaniowość (która de facto była już w dwójce, ale co z tego, można powiedzieć, że to nowość i nikt się nie zorientuje :P) i drobne smaczki w postaci m.in. krowokwiata, czy ujawnionego niedawno karmienia piersią. Ale to jedna strona medalu, a jest jeszcze druga. Przede wszystkim, nie sposób nie zauważyć, że twórcy w swoich wypowiedziach wyraźnie unikają niektórych tematów, co rodzi spekulacje (które pewnym osobom tak bardzo przeszkadzają). Nie mówię już o tym braku basenów, bo to jest dla mnie - pomimo tak licznych przesłanek - nadal bardzo mało prawdopodobne. Panu upup może się nie spodobać to, co teraz napiszę, więc zalecam przerwanie czytania. Otóż, bardzo obawiam się tych animacji. Już dawno czytałem jeden wywiad z jednym z twórców. Po zapytaniu o szczegółowe animacje jak te z dwójki odpowiedział bardzo wymijająco stwierdzeniem, że to wymagałoby dużo pracy od animatorów. Od tamtej pory nic nie widać i nic nie słychać. Piszcie sobie co chcecie, może Wam się to wydać błahostką, ale mi naprawdę zależy na powrocie dwójkowych animacji. One dodawały grze wiele uroku i bardzo umilały rozgrywkę. Były też jednym z powodów, dla których wróciłem do grania w dwójkę, czego nie żałuję. Po drugie, nadal niejasna jest sprawa bycia online podczas instalowania/uruchamiania gry. Dla mnie to o tyle ważne, że mam internet mobilny z transferem danych (dużym, co prawda, ale i bez Simsów zużywam praktycznie cały; poza tym nie jest on zbyt szybki, to dodatkowe utrudnienie). Na ten temat nie wypowiadam się bardziej szczegółowo, bo nie wiem jak to zostanie rozwiązane, niemniej pozostają obawy. Jest też kilka pomniejszych rzeczy, które mi nie pasują, z grafiką na czele. Tak, napisałem, że to pomniejsza rzecz. Dla mnie grafika nie jest tak ważna, zatem będę w stanie się przyzwyczaić, jeśli oczywiście reszta będzie w porządku. Bez odbioru. |
octavessens, ja uważam wręcz odwrotnie, większości ludziom z tego tematu TS4 się podoba, nawet jeśli na początku byli sceptyczni (nie piszę o sobie).
A żeby wrócić do tematu, ze wszystkich obiektów, najlepsza jest ta raaakieetaaa! :P Tak dla odmiany to Simy najeżdżają kosmitów, a nie kosmici Simów, choć odwrotnie też mogłoby być. Zawsze lubiłam małe zielone ludziki... |
Plusik dla laseczki za pierwszą część postu. :P I przypominam o tym, co się stało, gdy poprzednim razem doszło do takiego tematu.
A teraz odpowiadając na posta anie_1981, baaardzo bym chciał, żeby można było tą rakietą dostać się na jakąś niewidzialną parcelę, jak w TS1, gdzie można było się wspiąć po fasoli na chmurę z Willem Wrightem. :D Oj, to były czasy. Cytat:
|
No the sims 4 zmierza w kierunku własnej zagłady bo simsy bez basenów to nie są już simsy . Z filmików które do tej pory oglądałam to emocje no są fajne, ale jakoś mam obawy co do nich. Bardzo mnie ciekawią przyjęcia ja lubiłam jak moje simy w 2 miały w domu u sb basen i urządzały przyjęcia a simy które przyszły mogły sobie popływać. Niby widać, że twórcy gry skupiają się, by 4 była podobna do 2, ale bez basenów i jacuzii w podstawie to jakoś marnie to widzę.
Pewnie mają już w planach jakiś dodatek który te dwie rzeczy nam doda :(( co według mnie dowodzi tylko jedno, że twórcom zależy na kasie. Niedawno czytałam na Dotsim artykuł o rzeczach które będą w 4 i pisze tam, że będzie pianino którego wcześniej w podstawie nie było chyba im chodziło raczej o fortepian bo pianino takie zwykłe to było w podstawie zarówno 1 jak i 2 jedynie w 3 go nie było. |
Ciekawe ile jeszcze stron lamentu o ewentualnym braku basenów będzie. Nie ma oficjalnego potwierdzenia to nie mówmy, że nie ma.
|
Witam, przeczytałam cały ten wątek i również postanowiłam wyrazić swoja opinie odnośnie nowej odsłony The Sims. Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z tego co do tej pory pokazali nam twórcy czwórki. Grafika mi się bardzo podoba, odpowiada mi się ten komiksowy look, dla mnie te simsy są śliczne w przeciwieństwie do simów z trójki. Pamiętam jak wyszła trójka jak na nią czekałam i jak po kupieniu od razu odpaliłam kompa i czekał mnie wielki zawód. Simy były brzydkie było mnóstwo rzeczy które mi się nie podobały, ale jakoś się przemogłam i powoli wdrążyłam się w ta grę. Chociaż teraz ciężko mi w nią grać bo błędy i wywalanie do pulpitu to jest jakiś koszmar. Dlatego pełna optymizmu czekam na 4, w której nie przykłada się tyle uwagi do szczegółowej grafiki co mi bardzo odpowiada bo taka grafika jest dla mnie o wiele ładniejsza no i jeżeli na tym ma zyskać płynność gry to jestem zachwycona. Wreszcie będę mogła normalnie grać bez problemów. W ogóle simsy te kojarzą mi się z 2 mimo że jak się porówna te dwie odsłony to wcale nie są podobne, ale 4 ma coś w sobie, taki klimat że właśnie kojarzy mi się z 2( a dwójka to według mnie arcydzieło). Więc podoba mi się ten powrót do korzeni. Oczywiście jest parę rzeczy w 4 które mi się nie podobają ale ogólnie czekam na tą grę z niecierpliwością.
|
Laseczko, co do konieczności bycia online w czasie instalowania gry, to gdzieś tu chyba było wcześniej powiedziane (poparte linkiem rozmowy z którymś z twórców), że nie będzie to wymagane.
|
Ta wypowiedź wali mi ściemą, ale spoko..
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:07. |